Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2490.431
    %0.26
  • Dolar
    32.5901
    %0.11
  • Euro
    34.8531
    %0.26
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Levent Üzümcü sevgisi salona sığmadı
16 Haziran 2017 Cuma 01:05

Levent Üzümcü sevgisi salona sığmadı

Levent Üzümcü’nün tek kişilik, iki perdelik müzikli oyunu “Anlatılan Senin Hikayendir", Muratpaşa Belediye Salonu'nda izleyicisiyle buluştu.

  Oyunun kimi yerinde zeybek oynayan, kimi yerinde güldüren, kimi yerinde ağlatan Üzümcü’yü; oyun bitiminde Antalyalılar ayakta alkışladı.

 

HEM GÜLDÜRDÜ HEM DÜŞÜNDÜRDÜ

 

Saygın Eğitim ve Danışmanlık firmasının organizasyonuyla Antalya'ya gelen sanatçı Levent Üzümcü'ye Antalyalılar büyük ilgi gösterdi. Sahnede iki saat boyunca sıcak ve samimi bir görüntü veren Üzümcü; oyun sırasında cep telefonuyla ilgilenen izleyicileri, oyunun içine kattı.  Cep telefonu bağımlılığı üzerine hem düşündüren hem de güldüren espriler yapan sanatçı, Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nu dolduran herkesi kahkahaya boğdu.   Memet Dayı, Adriana, Stafili İbrahim, Fenerci Ahmet, Denizci Barış, Niko'nun hikayesini etkileyici bir dille anlatan Üzümcü, birbirine düşman edilmeye çalışılan halkların sevgi ve kardeşlik bağlarına vurgu yaptı.  Antalyalılar, 2 saat boyunca iki perdelik oyunu büyük bir dikkatle izledi, oyun bitiminde usta oyuncuyu ayakta alkışladı. Antalya'ya gelmiş olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, seyircilerin pozitif enerjisiyle oyunun daha da anlam kazandığını söyleyen Üzümcü, sahnede izleyicilerle toplu öz çekim yaptı.

 

"ANTALYA'DA GERÇEK BİR SANATÇIYI AĞIRLADIK"

 

 Oyun bitiminde usta oyuncuya, Saygın Eğitim ve Danışmanlık firması sahibi Onur Atakan Bozkurt tarafında plaket verildi. Plaket öncesi oyun hakkında düşüncelerini dile getiren Bozkurt; " Bu akşam burada gerçek bir sanatçı ağırladık. Çünkü büyük Atatürk'e göre gerçek sanatçı demek; iyi resim iyi yazan ya da oyununu iyi oynayan sanatçı değildir. Büyük Atatürk'e göre büyük sanatçı, memleketi karanlığa gömülürken her ne pahasına olursa olsun, avazı çıktığı kadar topluma gerçekleri haykırandır. Bu akşam böyle bir sanatçı vardı burada. 2013 yılından bu yana bir linç kampanyası yaşıyor Levent Bey. Biz salon bulamadık, bize bu salonu tahsis eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a teşekkür ediyorum. Başkanımız, başka bir programı dolayısıyla aramızda olmadı. Umarım çok daha büyük salonlarda Levent Üzümcü'yü tekrar izleyeceğiz.  Sn Levent Üzümcü, topluma en önemlisi insana  katkılarınızdan dolayı sonsuz teşekkürler. Yolunuz hep açık ve aydınlık olsun" ifadelerini kullandı.

uzumcu.jpg

OYUNU ÖNEMLİ SANATÇILAR DA İZLEDİ

 

Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurgül Şahballı, Sinema ve tiyaro sanatçısı Bennu Yıldırımlar,  Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Naci Alın, Kadının Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Antalya Şube Başkanı Füsun Urunga, Akdeniz Aile Sağlığı ve Eğitimi Derneği Antalya Şube Başkanı Nilgün Atasoy da oyunu izleyenler arasındaydı.  Oyun hakkında düşüncelerini dile getiren Türk Halk Müziği sanatçısı Nurgül Şahballı; "Saygın Eğitim ve Danışmanlık firmasına bu organizasyonu için çok teşekkür ederim. Burada 2 saat boyunca muhteşem bir performans izledik. Dünyaya aynı gözle bakabilmenin, ortak değerlere sahip çıkabilmenin ne kadar önemli olduğunu bu oyunla bir kez daha anladım. Televizyonlardan izleyebildiğimiz sanatçının tiyatro gösterisine ilk kez katıldım ve sonuçtan çok çok mutlu oldum" ifadelerini kullandı.

 

"ANLATILAN BİZİM HİKAYEMİZ"

 

Kadının Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Antalya Şube Başkanı Füsun Urunga, “Anlatılan Senin Hikayendir" oyunu hakkında düşüncelerini dile getirdi.  Levent Üzümcü'nün tiyatro gösterisini duyduğu andan itibaren bilet alıp geldiğini söyleyen Urunga; " Gerçekten muhteşem bir performans, muhteşem bir oyundu. Levent Üzümcü, topluma ve toplumun değerlerine son derece duyarlı bir sanatçıdır. Oyunu izledikten sonra dedim ki;  gerçekten bu anlatılan bizim hikayemiz. Memet Dayı, Adriana, Stafili İbrahim, Fenerci Ahmet, Denizci Barış, Niko'nun hikayesi bizi anlatan bir hikaye. Her birimiz başka iklimlerin çocukları olsak da, birbirimize yabancı değiliz. Bize insanlığımızı unutturmak isteyenlere ders niteliğinde bir oyun. Herkes bu oyunu mutlaka izlemeli" diye konuştu.

 

"HERKES BU OYUNU İZLEMELİ"

 

Akdeniz Aile Sağlığı ve Eğitimi Derneği Antalya Şube Başkanı Nilgün Atasoy da oyun ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Atasoy; " Bu akşam çok farklı bir oyun izledik. Hepimiz usta sanatçının anlattığı hikayelerle hem güldük hem hüzünlendik. Levent Üzümcü, bu ülkenin değerlerine sahip çıkan bir sanatçı.  Anlattığı hikayeler de bu ülkenin değerlerini konu alıyor. Muhalif olduğundan dolayı kendisine sahne verilmediğini öğrenince çok üzüldüm. Sanatçılar bu topumun sağ duyularıdır. Gördüklerini, duyduklarını ve tanık olduklarını kendi üsluplarıyla bizlere aktarırlar. Bugün de böyle oldu. Levent Üzümcü sahnede samimi, içten ve çok sıcaktı. Anlatılan Senin Hikayendir oyununu çok beğendim. Bence herkes izlemeli, burada anlatılmak istenen öğretileri hayat felsefesi haline getirmeliler. Böylesine güzel bir organizasyonu düzenleyen Saygın Eğitim ve Danışmanlık firması sahibi Onur Atakan Bozkurt hanımefendiye teşekkürlerimizi sunuyor, başarılarının devamını diliyoruz" ifadeleriyle düşüncelerini noktaladı. (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

 

 

 

Bu haber toplam 961 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim