Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.114
    %0.75
  • Dolar
    32.3616
    %0.11
  • Euro
    34.9438
    %-0.30
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Levent Üzümcü,  yeniden Antalya’ya geliyor!
15 Şubat 2018 Perşembe 16:22

Levent Üzümcü, yeniden Antalya’ya geliyor!

Tiyatro Sanatçısı Levent Üzümcü, ''Anlatılan Senin Hikâyendir" adlı tek kişilik gösterisiyle, ikinci kez Antalyalılarla buluşmaya hazırlanıyor.

 Cengiz Toroman’ın yazıp yönettiği 2 perdeli müzikli oyun,  geçtiğimiz yıl Antalya’da sahne almış ve izleyicilerden tam not almıştı.

“3 GÜNLÜK ANTALYA TURNESİ”

Ünlü tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü, bu yıl 3 günlük Antalya turnesi kapsamında;  Alanya ve Antalya’da da tiyatro severler ile yeniden buluşacak.  Levent Üzümcü’nün  ''Anlatılan Senin Hikâyendir"  adlı tek kişilik gösterisi,  19 Şubat’ta Konyaaltı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde,  20 Şubat’ta Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.  Saygın Eğitim ve Danışmanlık firmasının organizasyonu ile gerçekleşecek oyuna ilginin yoğun olması bekleniyor.   

anlatilan_senin_hikayendir_tiyatro_oyunu_2.jpg

“SANAT ADINA MÜCADELE İÇİN BURADAYIZ”

 

Sosyal Sorumluluk Projeleriyle de tanınan organizatör Onur Atakan Bozkurt,  tek kişilik gösteri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.  ''Anlatılan Senin Hikâyendir"  adlı tek kişilik gösterinin geçtiğimiz yıl Muratpaşa Belediyesi’nde sahnelendiğini aktaran Bozkurt,  yoğun istek üzerine etkinliği bu yıl da gerçekleştirme kararı aldıklarını söyledi.  Zenofobi karşıtı oyuna gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Bozkurt, neden Levent Üzümcü’yü tercih ettiklerini ise şu sözlerle dile getirdi:  “ Levent Üzümcü, konulara, olaylara duyarlı, duyarlı olduğu kadar da bu alanda mücadele veren, üstelik eğilip bükülmeden her platformda mücadelesini veren bir aydın, vatansever.  İnsanları bir arada yaşamaya sevk eden, insanların bir arada yaşama idealini körüklendiren bir oyunu mükemmel bir performansla sahneliyor. Bugüne kadar hiç görülmemiş bir sanat düşmanlığı ile karşı karşıyayız. Her şeyin satıldığı, özelleştirildiği hatta Devlet Tiyatrolarının dahi özelleştirilebileceği hatta kapatılabileceğinin kültür bakanı tarafından bizzat ifade edildiği bir ülkede yaşıyoruz. Nitekim meclis komisyonunda kabul edilen kanun tasarısı ile Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi, Şehir Tiyatroları ve tüm sanat kurumlarının özelleşmesinin önündeki engel kalktı. Devlet eliyle sanat kurumları yok edilmek isteniyor, oysa demokratik toplumlarda devlet sanata destek olur. Tekel'den başlayıp, tiyatro ile devam eden, her alanı olduğu gibi, sanat alanını da kendi ideolojisine göre şekillendirmek isteyen bir yönetime sahibiz. Antik tiyatronun zeminine beton döken, Selçuklu medrese ve avlulularını yüksek beton duvarlarla kuşatan bir ülkenin kültür sanat atmosferinde yaşamak hem zor, hem utanç verici. Sanata ve sanatçıya düşmanlığın altında aydınlanma, çağdaşlık, cumhuriyet kazanımları ve laiklik karşıtlığı yatıyor. Yaşamı boyunca emek ve emekçinin yanında haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizliğin karşısında olan çağdaşlık ve aydınlanma savaşçısı olan Sanatçı büyük bir haksızlık ve hukuksuzlukla karşı karşıya kaldı. Tüm bunlar karşısında elbette ki bize düşen kabullenmek değil mücadele etmekti. Özel tiyatrolar aracılığıyla, oyunu seyirci ile buluşturmak, tiyatroyu ve sanatı yaşatmak adına mücadelemizi vermek üzere buradayız ” diye konuştu.   

 

onur-atakan-bozkurt.jpg

“KASAİD YARARIN DÜZENLENECEK”

 

Saygın Eğitim ve Danışmanlık firmasının sahibi Onur Atakan Bozkurt, Konyaaltı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek oyunun,  bu yıl KASAİD yararına olacağını söyledi.  Geçtiğimiz yıl yapılan gösterinin yeniden yapılması konusunda çok sayıda istekle aldıklarını aktaran Bozkurt; “ Etkinlikte Levent Üzümcü yeni kitabı ‘Boyun Eğme’yi okurları için imzalayacak. ’Haziran oyununda, Ramazan ayı olması ve okulların kapanış günü olmasına rağmen, Antalyalı sanatseverler bizi yalnız bırakmamış ve salona sığmamıştık. O günden beri çok yoğun istek vardı. Bunun üzerine harekete geçtik ve bu sefer bir farkla, üyesi olmaktan çok mutlu olduğum Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği yararına bu etkinliği organize ettik. Konyaaltı Belediyesi’nin bize kazandırdığı Nazım Hikmet Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinliğimize, Levent Bey’in İnkılâp Yayınevi’nden çıkan Boyun Eğme adlı kitabını da okurlarıyla buluşturmak istediğimiz için kitap satış ve imza etkinliği de ekledik” diye konuştu.

 

IRKÇILIĞA VE AYRIMCLIĞA KARŞI BİR DURUŞ

 

Azınlıkların azınlık korkusunu ele alan oyunun,  ayrımcılığa karşı bir duruşu olduğuna dikkat çeken Onur Atakan Bozkurt, oyun ile ilgili görüşlerine şu ifadelerle devam etti: " Anlatılan Senin Hikâyendir " Zenofobi karşıtı bir oyun, bunun altını çizmek istiyorum; yani azınlıkların azınlık korkusunu, insanların başka insanlardan korkusunu eleştiren bir oyun. Toplumların birbirinden, halkların birbirinden, tüm insanların ırklarıyla, inançlarıyla birbirlerinden uzaklaştıkları bir dünyanın karşısında duran bir oyun bu.  Sanatçımız Levent Üzümcü de mükemmel bir performansla oyunu izleyicisine hissettiriyor”  (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

Bu haber toplam 12857 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim