Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2506.644
    %0.90
  • Dolar
    32.5784
    %0.10
  • Euro
    34.78
    %0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Lisansüstü mezunlara tören düzenlendi
18 Haziran 2019 Salı 17:01

Lisansüstü mezunlara tören düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi 2018-2019 eğitim-öğretim yılı yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin mezuniyet töreni Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene Akdeniz Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Mustafa Ünal, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Profesör Dr. Nurdane İlbeyli, rektör yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Mustafa Ünal, hızla gelişen ve değişen dünyaya uyum sağlamak ve küresel rekabette belirlenen hedeflere ulaşabilmek için araştırmacı insan kaynağının nitel-nicel olarak artması gerektiğine dikkat çekti

100_0854.jpg

“AKADEMİK KARİYERİN İLK ADIMI“

Açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Mustafa Ünal, günümüzde lisans eğitiminin yanı sıra bireyin kendisinde fark oluşturabilmesinin ve alanında uzmanlaşmasının yollarından birinin de yüksek lisans ve doktora eğitimi almaktan geçtiğini kaydetti. Profesör Dr. Ünal; lisansüstü eğitimin aynı zamanda, akademik anlamda bilimsel araştırmalar yapmanın ve akademik kariyerin de ilk adımını oluşturduğunun altını çizdi.  

“568 LİSANSÜSTÜ MEZUN”

Profesör Dr. Ünal; “Üniversitemizde lisans eğitiminin kalitesi kadar lisansüstü eğitimde de çeşitliliğe ve kaliteye büyük önem veriliyor. Bu kapsamda Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar, Sağlık Bilimleri, Akdeniz Uygarlıkları Araştırmaları ve Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli olmak üzere 7 enstitümüz bulunmakta ve bu yıl enstitülerimizden 495 yüksek lisans öğrencisi 69 doktora öğrencisi ve 4 sanatta yeterlilik öğrencisi olmak üzere toplam 568 öğrencimizi başarıyla mezun etmenin gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

100_0865.jpg

“DOKTORALI MEZUN SAYIMIZI ARTIRMAMIZ ŞART”

Hızla gelişen ve değişen dünyaya uyum sağlamak ve küresel rekabette belirlenen hedeflere ulaşabilmek için araştırmacı insan kaynağının nitel-nicel olarak artması gerektiğine dikkat çeken Profesör Dr. Ünal; “Lisansüstü mezun sayımızda özellikle doktoralı mezun sayımızı artırmamız şart. Bu konuda özellikle Yükseköğretim Kurumumuzun YÖK 100/2000 Doktora Burs programı gibi çok önemli projeleri mevcut. Burada bulunan yüksek lisans öğrencilerimizin bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmesini önemle tavsiye ediyorum” diye konuştu.

100_0864.jpg

“EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HİÇ BİTMEYEN BİR YOLCULUKTUR”

Profesör Dr. Ünal; “Bugün sizler için oldukça önemli. Her biriniz lisansüstü eğitiminizi başarıyla tamamlayıp mezun oluyorsunuz. Ülkemizin genç bilim insanı ve üstün nitelikli araştırmacı ihtiyacını karşılayacak olan sizlersiniz. Üniversitemizde en iyi eğitimi aldınız. Ama unutmayın ki eğitim ve araştırma hiç bitmeyen bir yolculuktur. Bu süreçte, yılmadan yorulmadan çalışarak, ülkemize ve milletimize en üst düzeyde katkılar sunacağınıza inanıyorum” diyerek mezun öğrencilere hayatlarında başarılar dileyerek sözlerini noktaladı.

“ÜNİVERSİTEMİZİN TEMSİLCİSİ OLACAKLAR”

Lisansüstü mezuniyet töreninin ikincisini düzenlemekten gurur duyduğunu söyleyen Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Profesör Doktor Nurdane İlbeyli; “Bugün yüksek lisans ve doktora programlarından mezun olan alanlarında uzmanlaşmış öğrencilerimiz, farklı bilimsel akademik alanlarda ülkemizde ve yurt dışında bulunan üniversitelerde veya özel sektörde görev yapacaklar. Öğrencilerimiz görev yapacakları yerlerde Akdeniz Üniversitesi’nde almış oldukları bilgilerinin yanında, üniversitemizin birer temsilcileri olacaklar” diye konuştu.

“AKADEMİK BİLİMSEL FAALİYETLERİNİZİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

İlbeyli “Değerli öğrencilerimiz bundan sonraki çalışmalarınıza Akdeniz Üniversitesi’nde edinmiş olduğumuz bilgileri yükümlü olduğunuz bilimsel sorumluluklar doğrultusunda en iyi şekilde ve eksiksiz uygulama çabası içinde olacağınıza İnancımız sonsuz. Bundan sonraki süreçte akademik ve bilimsel faaliyetlerinizin takipçisi olacağız” diyerek Akdeniz Üniversitesini tercih etmiş olan mezunlara ve mezunların ailelerine teşekkür etti.

100_0867.jpg

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere törenle mezuniyet belgeleri verilerek toplu fotoğraf çekildi. AYSEL ÖNER’İN HABERİ

Bu haber toplam 7371 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim