Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
LÖSEV’den dolandırıcılık uyarısı
15 Ocak 2020 Çarşamba 17:26

LÖSEV’den dolandırıcılık uyarısı

Kayıtlı hastalarına protein ihtiyaçlarının karşılanması için kırmızı et dağıtan LÖSEV, yardımseverlere dolandırıcılık uyarısında bulundu. LÖSEV’in kesinlikle elden para toplamadığına dikkat çekildi.

1998 yılında pediatrik hematolog, onkolog Dr. Üstün Ezer tarafından Ankara'da kurulan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Antalya’daki kayıtlı hastalarına kolilerle kırmızı et dağıttı. Antalya’daki 100 lösemili aileye protein kaynağı olan kırmızı et dağıtımı dün Özgecen Aslan Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Et dağıtımından önce, hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirme yapıldı. Dolandırıcılık uyarısında bulunan LÖSEV Sosyal Hizmetler Uzmanı Ceren Kaplan, dolandırıcılara karşı dikkatli olunmasını istedi. Hasta ve yakınlarıyla sohbet eden Uzman Klinik Psikolog Başak İnan ise, hastalığın tedavi süreciyle ilgili tavsiyelerde bulundu.

 

“HASTA VE HASTA YAKINLARINA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Löseminin farkında olarak hasta ve hasta yakınlarına yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten LÖSEV Sosyal Hizmetler Uzmanı Ceren Kaplan, “Bir Vakıf merkezimiz ve 8 tane şubemiz var. 40 bini aşkın hastamıza yardım yapıyoruz. Tıbbi, eğitim, psikolojik ve sosyal desteklerimiz oluyor. Bunların dışında ayni desteklerimiz ve çeşitli yardımlarımız var. Elimizden geldiğince ev ihtiyaçlarına varıncaya kadar bütün ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. İyi ki bu vakfımız kurulmuş ve yardımları sizlere iletebiliyoruz. Her zaman sizlerin yanındayız” dedi. LÖSEV’in her yerde anlatılmasını isteyen Kaplan, “LÖSEV’i doğru bir şekilde ne kadar çok kişiye anlatabilirsek o kadar çok hastamıza yardım götürebiliriz” diye konuştu.

sam_2458-001.jpg

DOLANDIRICILARA KARŞI UYARI

LÖSEV’in adını kullanarak dolandırıcılık yapanların olduğunu belirten Kaplan, “Sokakta LÖSEV’den geldiğini söyleyen ve lösemili çocuklar için yardım toplamaya çalışanlar olduğunu görmüşsünüzdür. Bizim bütün dokümanlarımız ücretsizdir. Bültenimizi bile satmaya çalışanlar var. LÖSEV hiçbir zaman elden para toplamaz. Kapı kapı dolaşarak hiçbir şey satmaz. Bizler personel olduğumuz halde bile bağış toplayamayız. İnsanların hassas duygularını sömürüyorlar. Bu dolandırıcılara karşı dikkatli olmalıyız. Bize yardımlar belli kanallardan olur. İnternet adresinden, irtibat ofisleri ve bankaların bağış ekranından gerçekleşir. Bazı AVM’lerde kumbaralarımız var” diyerek dolandırıcıların önüne geçmeye çalıştıklarını belirtti.

 

“SİZİN İÇİN BURADAYIZ”

LÖSEV Antalya İl Koordinatör Yardımcısı Özlem Uğurel ise, LÖSEV olarak hiçbir şekilde elden para toplamadıklarının altını çizdi. “Biz sizin için varız, sizler için buradayız” diyen Uğurel, “Size elimizden gelen her türlü desteği vermeye, yardımı yapmaya hazırız. En ufak sıkıntınızda bize gelin. Biz kocaman bir aileyiz” ifadelerini kullandı.

sam_2461.jpg

“DİĞER İNSANLARA KULAK VERMEYİN”

Löseminin herkesin başına gelebilecek bir hastalık olduğuna dikkat çeken Uzman Klinik Psikolog Başak İnan ise, hastalık sürecinde yapılması gerekenlere değinerek tavsiyelerde bulundu. Çevredekilerin söylediklerinin dikkate alınmaması gerektiğini belirten İnan, “Diğer insanlara kulak vermeyin. Sadece hastalık evresiyle ilgili değil tedaviyle ilgili bir şeyler söyleseler de kulak vermeyin. Kendi hastalığınızı hiçbir hastanın hastalık süreciyle kıyaslamayın. Olumsuz şeyleri düşünebilirsiniz ama olumsuzluklar aklınıza geldiğinde hemen başka şeylerle oyalanarak zihninizi dağıtın. Hayal kurun. Çok güzel şeyleri hayal edin” diye konuştu.

sam_2475.jpg

“HEDEF, 40 BİN LÖSEMİLİYE KIRIMIZ ET ULAŞTIRMAK”

Bilgilendirmenin ardından hasta ve hasta yakınlarına kırımızı et kolileri dağıtıldı. Lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkinlerin iyileşmesi için protein ağırlıklı beslenmelerinin çok önemli olduğunu belirten LÖSEV, özellikle lösemide et ve et ürünleri tüketerek sağlıklı beslenen hastaların bu zorlu tedavi sürecini daha kolay atlattığını belirtiyor. Bu nedenle 12 ay boyunca kayıtlı hastalarına kırmızı et yardımı yapan LÖSEV, 2020 yılı içerisinde 40 bine yakın kayıtlı lösemili ailesine kırmızı et ulaştırmayı hedefliyor. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_2485.jpgsam_2482.jpg

Bu haber toplam 1766 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim