Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2504.678
    %0.83
  • Dolar
    32.5828
    %0.11
  • Euro
    34.7996
    %0.13

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Lütfen!

05 Ekim 2020 Pazartesi 00:15

Ülkemiz insanının çok tuhaf özellikleri, çok tuhaf kızgınlık anları var. Bir anlık sinir mi yoksa zamanın ortaya çıkardığı, bir bunalım mı bilmiyorum ama bu durumun sürdürülebilir olması mümkün değil. Özellikle toplumumuzun maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına karşı direniş göstermesi, bu uğurda kendilerini uyaran güvenlik güçlerine diklenmeleri gerçek tehdidin hastalıktan daha vahim olduğunu gösteriyor.

Antalya’da bir alışveriş merkezinin önünden geçerken, polisin rutin maske kontrollerini gözlemleme imkânım oldu. Polis gerçekten büyük bir özveriyle işini yapıyor.  Böylesine zorlu bir süreçte en az sağlıkçılar kadar risk altındalar.  Tahmin ediyorum, korona virüsüne en fazla yakalanan meslekler sıralamasında da ön saftalar.  Aslında istenilen, toplumdan beklenilen tek bir şey var; maskeni tak, kişisel hijyene dikkat et, sosyal mesafe kuralına uy! Bu kadar basit üç şeyin bu kadar zor hale getirilmesi inanılır gibi değil.

Özellikle maskesi kolda gezen; polisin, vatandaşların, toplu taşıma sürücülerinin uyarılarına diklenen insanların normal yaşamları da bu! Hastalık yayılmış, başkalarına bulaşmış, onların umurlarında değil. Bu insanların bencillikleri öylesine gözlerini kör etmiş ki, bu insanlara ne yapsanız boş.  Evet, bu konuda caydırıcı olmak adına para cezaları kesiliyor ama bu bile bazen yeterli olmayabiliyor.

Toplumun sağlığını hiçe sayan, hasta iken hastalığını bildirmeyen veya başkalarına da bulaşsın diye tükürenlere karşı çok ciddi ama çok ciddi yaptırımların gelmesi şart. Bu insanların toplumun sağlığını hiçe saymalarının önüne geçilmeli.  Ne yapılabilir bilmiyorum ama gerçekten onları bu durduracak bir yol vardır diye düşünüyorum.

 Koronavirüs gerçekten çok kötü ve şu zamanlarda tuhaf ilerleyen bir hastalık. Öylesine sinsi ve öylesine tehlikeli hastalık ki; nerede, ne zaman karşı karşıya kalacağımız meçhul. Hastalığın yayılma evresi de sinsi ilerliyor.  Çevremizden bu hastalığa yakalanan, hastalık evresini çok sıkıntılı geçiren tanıdıklarımız var!

Lütfen, zorba olmayın. Hem kendi  hem de toplum sağlığının devamı  için maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyun!

 

Bu yazı toplam 1336 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim