Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Lütfen fırıncılığı bitirmeyin”
31 Aralık 2018 Pazartesi 16:43

“Lütfen fırıncılığı bitirmeyin”

Ekmeğe zam verilmediği için para kazandırmayan bir sektör haline gelen fırıncılıkta çırak dahi bulamadıklarını söyleyen ATSO Yönetim Kurulu Üyesi fırıncı Murat Totoş, “15’den fazla fırın batarak kapandı. İçim acıyor. Lütfen bu sektörü bitirmeyin” dedi.

Enflasyon artışını engellemek için ekmek fiyatının baskı altında olduğunu kaydeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kıtır Unlu Mamulleri’nin sahibi fırıncı Murat Totoş, elektriğe, vergilere, ham maddeye, asgari ücrete zam yapılmasına rağmen ekmek fiyatının artırılmamasına tepki gösterdi. 15’den fazla fırının batarak kapandığının altını çizen Totoş, “Biz çırak yetiştiremiyoruz. Çünkü çırak, para kazanmayan bir işi ben ne yapacağım diyor” diye konuştu. Fırıncılığın halk sağlığını yakından ilgilendirdiğine de dikkat çeken Totoş, dertlerini anlatamamaktan yakındı.

 

“EKMEĞE ZAM VERİLMİYOR, ÜRETİCİ NE YAPACAK?”

Zamlara karşılık ekmek fiyatının artırılmamasına tepki gösteren Totoş, “Bizler her gün sofralara ekmek yetiştirmek için gece gündüz çalışan insanlarız. Böylesine önemli bir meslek grubuyuz. Düşünün ki sırf enflasyon yükselmesin diye bir baskıyla bizim ekmek fiyatımıza artış verilmiyor. Üretici ne yapacak? Elektriğe, doğal gaza gelen zamlar var. Ham maddeye yaklaşık yüzde 60 zam geldi. En son asgari ücret yüzde 26 arttı. Devletin kendisi yüzde 23.77 vergilere zam yapıyor ve bize diyor ki siz zam yapmayacaksınız” diye konuştu.

 

“HALK SAĞLIĞINI YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR”

Ekmeğin halk sağlığını da yakından ilgilendirdiğine dikkat çeken Totoş, “Bu kadar halk sağlığını yakından ilgilendiren, yaklaşık 15’den fazla fırının batarak kapandığı bir noktada siz halen daha ben bu ürüne zam vermeyeceğim diyorsanız, ya fırıncıyı hırsızlığa sevk ediyorsunuz ya da kalitesinden oynatıp halk sağlığıyla oynuyorsunuz” ifadelerini kullandı.

 

“DERDİMİZİ ANLATAMIYORUZ, LÜTFEN BU SEKTÖRÜ BİTİRMEYİN”

“Bu meslek bu kadar sahipsiz değil” diyen Totoş, “Ben kendi fırınımda yeri geliyor pişiricilik yapıyorum. Ben mesleğimi seviyorum ve benim gibi Antalya’da 300’e yakın firma var. Derdimizi anlatamadığımız için kayıt dışıyla mücadele edemiyoruz. Haksızlığa uğruyor, öneride bulunuyoruz derdimizi anlatamıyoruz. Yaklaşık 30’a yakın istihdam sağlayan bir işletme sahibi olarak konuşuyorum, bir sektörü yok etmek, bitirmek bu kadar kolay olmamalı. Ben bugünden sonra ne yapacağımı inanın bilmiyorum. İçim acıyor. Lütfen bu sektörü bitirmeyin” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 7591 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim