- IMKB
% - Altın
6495.18
%2.16 - Dolar
44.3489
%0 - Euro
51.3612
%-0.34
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 09:13 - MESLEĞİNDE 32 YILI GERİDE BIRAKARAK EMEKLİ OLAN TRAFİK POLİSİNİN SON GÖREVİNDE MOTOSİKLETLİLERDEN SÜRPRİZ
- 09:13 - İŞ MAKİNASININ KOLONA SON DOKUNUŞU 7 KATLI BİNAYI YERLE BİR ETTİ
- 09:13 - AŞIRI YAĞIŞLA BİRLİKTE DERENİN ARTAN DEBİSİ KÖPRÜYÜ YIKTI, YOLDA ÇÖKMEYE NEDEN OLDU
- 02:53 - RESTORANDA ÖNCE SELAMLAŞTILAR, SONRA SİLAHLAR KONUŞTU: 1 ÖLÜ, 1 YARALI
- 00:33 - ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ’NDE, "YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ" SAHİBİNİ BULDU
- 00:13 - DÜZİÇİ’NDE 106. YIL COŞKUSU HAKAN PEKER KONSERİYLE BAŞLADI
- 00:11 - ELMALI'YA KANSER TARAMA MERKEZİ MÜJDESİ
- 23:57 - KAYALIKLARA ÇARPAN TEKNE PARÇALANDI
- 23:47 - SERVİS DEVRİLDİ; 16 İNFAZ KORUMA MEMURU YARALI
- 23:28 - BURDUR’DA YALNIZ YAŞAYAN ADAM EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
- 23:08 - ANTALYA CUMHURİYET BAŞSAVCIVEKİLİ TABAR: "16 İNFAZ KORUMA MEMURUMUZ YARALANDI, CİDDİ BOYUTTA BİR YARALANMA YOK"
- 22:38 - CEZA İNFAZ KURUMUNA AİT SERVİS ARACI DEVRİLDİ: 16 YARALI
- 22:03 - ADANA’DA 25’İNCİ ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI
- 21:36 - SELCAN ŞAHİN VE HİLAL PALA'DAN GURURLANDIRAN BAŞARI
- 20:30 - KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI

KAHRAMAN KÖKTÜRK / KONUK YAZAR


MAHLZEIT KÖLN'DE ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ
Yazılarımda ara ara yurtdışında yaşayan Türklerin yaptıklarından sizlere bahsediyorum. Benim bu konuya bu kadar eğilmemin başlıca sebeplerinden birisi de "Hasanlar Hans Olmasın" düşüncesidir. Hatta bu proje ile ilgili olarak dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı şimdi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olan Fatma Şahin'e proje de sunmuştum. O projede yurtdışında farklı yerlerde yaşayan çocuklarımızın önce Antalyamızda daha sonra Çanakkale de misafir edilerek milli bilinç kazandırılması projei idi. Sağolsun Bakanlık iletişim kurmasına rağmen benim sadece öğrenciler bu işi yürütsün diye düşünmem ki benim hatamdır kabul ediyorum işi sekteye uğrattı. O esnada akademik anlamda mesai arkadaşlarım ile bu işi yürütmeliydik. Uzun çalışma sabrı akademik dünyanın insanlarında vardır.
Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Tolga Özgül ile sohbet ettim.Köln’de doğan Uşaklı gurbetçi bir ailenin oğlu olan Tolga Özgül, Köln'de sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarda bulunuyor. Bir dernek kurmuş.(Neubrück, Ostheim ve Merheim) kurdu Merhaba & Mahlzeit anlamında kullanılan bu kelime ile sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerde bulunuyor.Sizlere son yaptığı bir çalışma ile ilgili bilgi vereceğim.Bu arada derneğin İsviçre de temsilcisi bulunmaktadır. Türkiye de ki siyasi olaylara karışmadan taraf olmadan amaçları sivil toplum kuruluşu olarak yaşadıkları ülkede ses getirebilmek.
Dernek en son faaliyeti ile çocukları sevindirdi.Babası Çetin Özgül (67) talebe olarak 1970'lı yılında Almanya nın Köln şehrine gelmiş.M&M mülteci çocuklarıyla paylaşılmak üzere başlattığı oyuncak kampanyası çerçevesinde Köln'de çocuklara oyuncak dağıttı. Kampanya ile ilgili olarak Merhaba & Mahlzeit Genel Başkanı Tolga Özgül, "Sizler de bir oyuncak, elbise ve ayakkabı hediye vererek bir yetimin yüzünü güldürebilirsiniz. Çocukların sevinci gözlerinden okunuyor.Bu tür sosyal faaliyetlere devam edeceğiz. Projemize gönüllü olarak katılan ve oyuncak bağışlarıyla çocukları sevindiren hayırseverlere teşekkür ederiz” cümlesini kurarken bende Antalyamızı da kapsayak projelerde ortaklaşa iş yapılması gerektiğini düşünüyorum dedim.
Hediyeleri Bürgerverein Köln-Neubrück e.V. teslim edildi. Merhaba & Mahlzeit yardim grubunun adına başkan Tolga Özgül gerçekleştirilen bu proje ile alakali sunlari anlatıyor. Bugün el birliği ile gerçekleştirmiş olduğumuz bu yardim projesinden 150 mülteci çocukların sevinmesine sebep olduğumuz için son derece mutluyuz. Hedefimiz bircok şehirde farkıi platform ve dernekler ile evsiz, çocuklar ve ihtiyaç sahibi insanlara ulasip destek vermek.Bu konuda baska şehirlerden gelecek taleplere her zaman açığız.Gelecek ay Kassel ve Hanau'da çocukları sevindireceğiz.
Tolga Bey ile sohbetimde en ksıa zamanda bu projelerde Antalya adına da güzel işlerin yapılması gerektiğini söyledim.Ama kendisinin Antalya turizmi ile ilgili uyarılarını da dikkate alınması gerekiyor.Bunu da ayrı bir köşe yazısı olarak paylaşım yapacağım.
BATI DÜŞÜNCESİNDEN İKİNCİ YENİ’YE BİREYİN TRAJEDİSİMUHARREM YELLİCE
VURAL SAVAŞ İLE BİR ÇAY SOHBETİYUNUS YAŞAR
OK GERİLDİ, HEDEF 2031: ANTALYA'NIN DİJİTAL VE YEŞİL ROTASIIŞIK YARGIN
KOCA'DAN HOCA OLMAZ!..VEDAT GÜRHAN
YAVAŞLIĞIN RADİKALLİĞİGÖZDE SARI
ANTALYA TURİZMİ: SAYIYLA BÜYÜMEK Mİ DEĞERLE ZENGİNLEŞMEK Mİ?CEM ARÜV
KADIN OLMAK….MÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURUAV CÜNEYT KARASU
TOPLUMSAL HASTALIĞIMIZ; OBLOMOVLUKALİ İHSAN DİLMEN
NEPOTİZM VE ÖRGÜTSEL ETKİLERİPROF DR RAMAZAN DEMİR
DİL POLİTİKALARI (KARAHANLI DÖNEMİ)DOÇ DR BEKİR DİREKCİ
İNSAN ÖZGÜRLÜĞE MAHKUMDURAHMET İLBARS
PENTÜRÜN EŞKIYASI İBRAHİM ÇİFTÇİOĞLUGAZANFER ERYÜKSEL
GÖKYÜZÜNDEN DÜŞEN SORU İŞARETLERİSÜLEYMAN EKİN
İLBER ORTAYLI’NIN ARDINDANTARIK ÇELENK
KİMSE ZAMANA, BAHARA VE BAYRAMLARA KIZMASINHASAN YAKUP CANGÜVEN
AYAKKABILARIN ANLATACAKLARI VARBAHAR UYSAL HAMALOĞLU
DUBAİ ÇIKOLATASINA NE OLDU?NİZAMETTİN ŞEN
YÜKSEK ÖĞRETİMAHMET GEDİKAĞAOĞLU
1 PUAN İYİ OLDUKAHRAMAN KÖKTÜRK
ADALET MÜLKÜN DEĞİL, TOPLUM DÜZENİNİN TEMELİDİR-1PROF DR SAMİ SELÇUK
RESİMDE KONUNURİ SEZEN
MODERN İNSANIN VİCDAN EŞİĞİNİNA ŞAHİN
ÇANAKKALE GÜNLÜĞÜŞENER METE
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLKOKULUN KAPILARINI BOYADI
PARKTAKİ GÜRÜLTÜYE POLİS DENETİMİ
ASBAŞ YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ŞEKERİN VÜCUDA BU 6 ZARARINI BİR BİLSENİZ!
TATİLE GELDİĞİ ANTALYA'DA KANSER OLDUĞUNU ÖĞRENDİ
ANTALYA'DA KONUT PROJESİ MAĞDURİYETİ
BAYRAM ÖNCESİ MEZARLARA 'GÖRÜNTÜLÜ ZİYARET'
ANTEP FISTIKLI BAKLAVADA 'BEZELYE' HİLESİ
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- ELMALI'YA KANSER TARAMA MERKEZİ MÜJDESİ
- ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ’NDE, "YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ" SAHİBİNİ BULDU
- DÜZİÇİ’NDE 106. YIL COŞKUSU HAKAN PEKER KONSERİYLE BAŞLADI
- RESTORANDA ÖNCE SELAMLAŞTILAR, SONRA SİLAHLAR KONUŞTU: 1 ÖLÜ, 1 YARALI
- AŞIRI YAĞIŞLA BİRLİKTE DERENİN ARTAN DEBİSİ KÖPRÜYÜ YIKTI, YOLDA ÇÖKMEYE NEDEN OLDU
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
