Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2244.394
    %0.00
  • Dolar
    32.3332
    %0.07
  • Euro
    35.1644
    %-0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mamak’ta Bal Ormanı’nın Startı Verildi
14 Nisan 2021 Çarşamba 13:13

Mamak’ta Bal Ormanı’nın Startı Verildi

Mamak Belediyesinin arıcılığın gelişmesi ve bal üretiminin artırılması amacıyla Gökçeyurt Mahallesi'nde hayata geçirdiği Bal Ormanı Projesi kapsamında...

Mamak Belediyesinin arıcılığın gelişmesi ve bal üretiminin artırılması amacıyla Gökçeyurt Mahallesi'nde hayata geçirdiği Bal Ormanı Projesi kapsamında oluşturulacak tıbbi aromatik bitki bahçesi için fidan dikimine başlandı. 40'ı aşkın farklı bitki türünde fidanlar toprakla buluşacak.

Mamak Belediyesi, arıcılara tahsis edeceği bal ormanı ile ilçe ekonomisine büyük bir destek daha sağlamış olacak. Bal Ormanı Projesi'nin ilçenin bitki örtüsünü değiştireceğini ve ekonomik katma değer oluşturacağını ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Arıcılığı geliştirme, erozyonu önleme ve mahalle halkına gelir getirici tür ağaçlandırma kapsamında fidanlarımız Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından dikilmeye başlandı. Arıcılığa yapılacak yeni yatırımlarla da ilçe ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Tabiri câizse kıraç toprakları tatlandıran bu önemli projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bal ormanı çok önemli. Özellikle balın olabilmesi için arının sevdiği kokulu ağaçlar dikmek gerekiyor. Orman Bölge Müdürlüğümüze yoğun gayret ve destekleri için teşekkür ediyorum. Her zaman işbirliği içerisindeyiz, şehrimize, ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah güzel Mamak'ımıza elbirliği ile böyle güzel bir bal ormanı kazandırmış olacağız. Orada yapılacak üretim inşallah insanlarımıza şifa olur, doğaya büyük katkılar sağlanır. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Mamak Belediyesi ve Ankara Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde kurulan Mamak Bal Ormanı Projesi kapsamında oluşturulacak tıbbi aromatik bitki bahçesi için fidan dikimine başlandı. Mamak'ta arıcılığın geliştirilmesi ve bal üretim kalitesinin artırılması amacıyla 150 dönümlük alanda kurulacak bal ormanı için çalışmalar hız kazandı. Lavanta, alıç, badem, meşe, servi, yalancı akasya, adaçayı, biberiye, kekik, kuşburnu, leylak, erguvan, hayıt, çakal eriği, fıstık çamı, kızılçam, sumak, iğde, ahlat, dut, mahlep, iğde ve ahlat gibi 46 çeşit bitki türünden fidanlar toprakla buluşacak. Mamak Belediyesi bal ormanına ayrıca üreticiler için oturma alanları, kovan sehpası, yapay su havuzları ve bal sağma ünitesi yapacak.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1272 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim