Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.599
    %0.77
  • Dolar
    32.3674
    %0.11
  • Euro
    34.9574
    %-0.25
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Manavgat Turizm Fakültesi'nde kariyer eğitimi
23 Mart 2018 Cuma 10:28

Manavgat Turizm Fakültesi'nde kariyer eğitimi

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nde öğrencilere özgeçmiş (CV) hazırlama ve mülakat teknikleri eğitimi verildi.

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nde öğrencilere özgeçmiş (CV) hazırlama ve mülakat teknikleri eğitimi verildi.

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi konferans salonunda KariyerNet uzmanı Bahtiyar Gençero tarafından verilen eğitime öğrenciler yoğun katılım gösterdi. Öğrencilere iyi bir özgeçmiş hazırlamanın şartları ve iş görüşmelerine gittikleri zaman asla yapılmaması gereken davranışları hatırlatan Gençero, "İş görüşmeleri iki aşamalı, aday ve insan kaynakları uzmanı. İş görüşmesi aday için ne kadar stresliyse, insan kaynakları uzmanı için o kadar rutin iş aslında. Bu nedenle iş görüşmesine giden adayın farklı olması gerekiyor. Yani insan kaynakları uzmanı pozisyona uygun olduğu kadar enerjisi yüksek, ifadesi kuvvetli ve fark yaratan adayları arıyor, görüşmede kendisini etkileyen adaylara daha çok odaklanıyor" dedi.

Tek öğrenme alanının okul olmadığını belirten Bahtiyar Gençero, öğrencilere okul dışı faaliyetlerde kendilerini geliştirmelerini ve gelecek için daha iyi hazırlanmalarını tavsiye etti.

ÖĞRENCİLERE STAJ İMKANI

Diğer taraftan Manavgat MATSO Turizm Fakültesi ile Trendy Hotels arasında öğrencilerin staj uygulamaları konusunda işbirliği yapılacak. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Trendy Hotels Yiyecek İçecek ve Kalite Koordinatörü Hamza Yalçın ile İnsan Kaynakları Müdürü Umut Bayındır tarafından staj işlemleri konusunda bilgilendirildi.

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Sert, fakülte ve sektör arasındaki işbirliğinin devam edeceğini belirterek otel yönetimine öğrencilere sağladıkları staj imkanı nedeniyle teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Manavgat Turizm Fakültesi'nde kariyer eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 985 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim