Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.401
    %0.76
  • Dolar
    32.3603
    %0.11
  • Euro
    34.9324
    %-0.38
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin’de 5. Uluslararası tarım gıda ve hayvancılık fuarı açıldı
19 Nisan 2018 Perşembe 16:43

Mardin’de 5. Uluslararası tarım gıda ve hayvancılık fuarı açıldı

5. Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı açılışı yapıldı.

5. Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı açılışı yapıldı. Toplamda 150 firmanın ürünlerini sergileyeceği fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kızıltepe ilçesinde bir AVM'de Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kurumların desteğiyle 5. Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı. Fuarın açılışına Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, AK Parti İl Başkanı Nihat Eri, ilçe kaymakamları, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin ve çiftçiler katıldı.

Mardin'in tarım alanında geliştiğini belirten Vali Yaman, "İnşallah Mardinimiz böyle daha güzel organizasyonlara ev sahipliği yapar. Fuar alanı için arsa çalışmaları devam ediyor. İnşallah kısa zamanda yer tahsis olur ve çalışmalara başlarız. Mardin bu ülkede tarımı en iyi şekilde yapıyor. Tarım konusunda örnek illerimizden bir tanesi. Tarımsal faaliyetlerdeki bütün gelişmelerde hem il dışında hem de çeşitli ülkelerde ilimiz hem fuarları takip ediyor hem de fuarların burada yapılmasını sağlıyor. Mardin'de tarımla uğraşan hemşerilerimiz ve sanayicilerimizle gurur duyuyoruz. OSB ihracat birinciliğimiz sıkıntılı zamanlarda bile öncü olmamız takdire şayan" dedi.

Mardin artık büyükşehir formatında geliştiğini anlatan Yaman, "Büyükşehirden başlayarak kurumsallığımızı devam ettiriyoruz. Sabah İstanbul'dan bir takım arkadaşlarla görüştük. Mardin'de artık otellerimizde yer yok. Birilerini araya sokarak yer ayarlıyoruz. Siz tarım ve sanayi ile uğraşan hemşerilerimiz turizm sektörüne de yatırım yapmanızı temenni ediyorum. Çevredeki bütün toplantılar artık burada yapılıyor. Önümüzdeki günlerde 300 akademisyenin katılacağı bir sempozyum burada yapılacak. Bunları siz esnafımızın önünü açmak için yapıyoruz. Belediyecilik sadece alt yapı ve yol yapmak değil. Kültürel görevler ve sosyal görevler daha fazladır. Bundan belediyemizin bir gelir beklentisi yok. Amacımız Mardinli sanayicimizin, esnafımızın kazanmasıdır. Bu aynı zamanda yatırımın kalitesinin yükselmesine sebep oluyor" diye konuştu.

Traktör, biçerdöver, sulama sistemleri, tohum, gübre, bulgur ve makarna gibi ürünlerin sergilendiği fuar 22 Nisan tarihine kadar gezilebilecek.

Bu haber toplam 774 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim