Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2489.764
    %0.24
  • Dolar
    32.5509
    %0.13
  • Euro
    34.7218
    %0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Marşımıza sahip çıkalım”
26 Nisan 2019 Cuma 15:51

“Marşımıza sahip çıkalım”

1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından açıklanan 1 Mayıs’ın öğleden sonraki programında saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın yer almamasına tepki gösteren Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Rıza Türkmendağ, tüm vatanseverleri Atatürk ve şehitler için yapılan..

1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından açıklanan 1 Mayıs’ın öğleden sonraki programında saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın yer almamasına Vatan Partisi Antalya İl Örgütü tepki gösterdi. Vatan Partisi Antalya İl binasında basın açıklaması yapan Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Rıza Türkmendağ’a; Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Ahmet Özbay, Vatan Partisi üyesi Günay Kutlu ve partililer destek verdi.

“2017 YILINA KADAR 2 AYRI KUTLAMA”

2017 yılına kadar Antalya’da iki ayrı 1 Mayıs kutlamasının yapıldığını ve Vatan Partisi’nin de katıldığı sabahki kutlamalarda, Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan kürsüde saygı duruşu ardından İstiklal Marşının okunduğunu belirten Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Türkmendağ; “2017’ye kadar sabah yapılan kutlamalara Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK- İŞ) ve Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu (BİRLEŞİK KAMU- İŞ) önderlik etmekteydi. İki ayrı kutlama yapma gerekçesi ise ‘Katil Devlet, Kürdistan’dan Defol’ sloganı atan, Türk Bayrağı ve Atatürk posteri taşımayan, İstiklal Marşımızı okumayan gruplarla yan yana gelerek 1 Mayıs kutlamasına leke düşürmemekti” dedi.

“2 AYRI KUTLAMANIN GEREKÇESİ GÜÇLÜ NEDENLERE DAYANIYOR”

Türkmendağ; “İki ayrı 1 Mayıs kutlaması yapma gerekçesi bugün çok daha güçlü nedenlere dayanıyor. İki gün önce 24 Nisan’da PKK’nın siyasi kolu Halkların Demokratik Partisi (HDP) Türk milletini soykırımcı ilan etti. 24 Nisan’ı ‘Ermeni Soykırımı’ yapılan gün olarak andı. Türk milletini soykırımcı ilan edenlerle, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne katil diyenlerle birlikte yürüyerek vatanımızı savunabilir miyiz? Vatanımızı savunamadığımız yerde emeğimizi savunabilir miyiz?” şeklinde konuştu.

100_2450.jpg

“ASIL OLAN ÖĞLEDEN SONRA GÖSTERİLECEK TAVIRDIR”

Tertip Komitesi tarafından sabah yapılacak programa konulan saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nı yasak savma olarak gördüklerini belirten Türkmendağ; “Asıl olan öğleden sonraki kürsüde gösterilecek tavırdır. Atatürk ve vatan şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklâl Marşı çağrısı, on binlerce emekçimizin toplanacağı Cumhuriyet Meydanı’nda kürsüden yapılırsa bir anlam taşır. Vatansever geçmişlerinden şüphe duymadığımız 1 Mayıs Tertip Komitesi’nin iki bileşeni olan Türk-İş ve Birleşik Kamu-İş’i bu yanlıştan dönmeye ve iki yıl öncesinde olduğu gibi 1 Mayıs’ları emeğin yanı sıra Türk Bayrağı, Atatürk, İstiklâl Marşı, şehitlerimiz ve vatan vurgularıyla kutlamaya çağırıyoruz” diye konuştu.

“İSTİKLÂL MARŞI’NIN OKUNMASINDAN TAVİZ VERMEK, AYMAZLIKTIR”

“Ekonomik kriz günbegün daha da derinleşirken, ülkemizi bu durumdan ancak 82 milyon insanımızı birleştirerek ve bir üretim devrimiyle çıkacağı herkes tarafından kabul ediliyorken, en önemli birleştirici değerlerimizden biri olan İstiklâl Marşımızın okunmasından taviz vermek olsa olsa aymazlıktır” diyen Türkmendağ, Türkiye’de son kırk yılın bütün emekçi hareketlerinde, özeleştirmelere karşı verilen mücadelelerde emek ve vatanın birlikte savunulduğunu söyledi.

“TÜM VATANSEVERLERDEN DESTEK İSTEDİ”

Konu ile ilgili TÜRK- İŞ ve BİRLEŞİK KAMU- İŞ Antalya İl temsilciliklerini kendilerine muhatap aldıklarını belirterek durum hakkında kendilerine mektup gönderdiklerini karşılığında net bir dönüş alamadıklarını söyleyen Türkmendağ; “Tertip Komitesi tarafından belirttiğimiz hassasiyetlerin dikkate alınmaması ve yapılan yanlışta ısrar edilmesi durumunda Vatan Partisi Antalya İl Örgütü olarak, 1 Mayıs günü sabah yapılacak çelenk koyma törenine katılacağız. Ancak öğleden sonraki programda yer almayacağız” dedi.

“Çelenk töreninden hemen sonra 1 Mayıs ve ülkemizin çıkış yoluyla ilgili fikirlerimizin yer alacağı basın açıklamamızın ardından pankartlarımızla, marşlarımızla, sloganlarımızla Cumhuriyet Meydanı’ndan parti binamıza kadar yürüyüş yapacağız” diyen Türkmendağ, vatanseverleri Atatürk ve şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’na sahip çıkmaya çağırarak 1 Mayıs’ı Vatan Partisi’yle birlikte kutlamaya davet etti. HABER: AYSEL ÖNER

 

Bu haber toplam 3104 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim