Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Masa Dağı ve ulaşım

31 Temmuz 2021 Cumartesi 10:32

  Antalya’da Yaz ve Kış aylarında genellikle nüfus artışı değişik tablolar verir.

            Bunun ön mühim nedeni yerli ve yabancı turistlerin tatil amacıyla ilimize gelmeleri ve nüfusun devamlı olarak artmasıdır.

            Hal böyle olunca artan nüfusla beraber ulaşım ve trafik de tıkanma noktasına gelmekte.

            Bu sebeple bilhassa şehir içi başta olmak üzere merkez ilçelerdeki yolların durumu önem arz ediyor.

            Kepez ilçemiz de nüfusu devamlı olarak artan ilçelerimizin başında gelmekte.

            Kepez’de Mazı Dağı bölgesi’nde mevcut yollar ihtiyaca cevap vermediği için yeni yol açma çalışmaları da aralıksız sürüyor.

Kepez Belediyesinin, Masa Dağı’nda 15 bin metreküp kaya kırarak ve 225 bin metreküp de hafriyat dolgusu yaparak açtığı karayolu, şehir içi trafiğini rahatlatan önemli bir ulaşım güzergâhı oldu.

Kepez Belediyesi, Karayolları ve Büyükşehir imkânlarıyla yapılabilecek büyüklükteki bir yolu daha kendi iş makineleri ve personeliyle inşa etti.
   Bu manada Antalya’nın dördüncü şehir girişi olan Kirişçiler Yolu, Hamza Taş Bulvarı, Alparslan Türkeş Bulvarı gibi devasa yolları şehre kazandıran Kepez Belediyesi,  Masa Dağı bölgesinde de çılgın bir yolun yapımını tamamladı.
Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Masa Dağı’nın batısındaki Göçerler ile doğu yakasındaki Fevzi Çakmak mahalleleri arasında açılan dört şeritli yol, bölgedeki ulaşımı rahatlatan bir unsur oldu.
 Geçtiğimiz günlerde asfaltı dökülerek hizmete açılan 1800 metre uzunluğunda,  25 metre genişlindeki yol, sürücüler tarafından yoğun şekilde kullanılıyor
Masa Dağı’nın dört bir yanına ulaşım imkânı sunan yeni yolla, Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi’yle Antalya Bulvarı’na, Duacı Yolu’yla Antalya-Burdur Karayolu üzerindeki Korkuteli Kavşağı’na, Ulubatlı Hasan Caddesi’yle de Süleyman Demirel Bulvarı’na gidilebilecek.
Masa Dağı’nda yeni açılan yolu kullanacak olan sürücüler, devamındaki karayollarıyla şehir merkezine, Varsak bölgesine, Altınova Bulvarı’na, Gazi Bulvarı’na, Antalya-Burdur Karayolu’na ve şehrin her iki yakasındaki mahallelere ulaşabilecekler.


   Öte taraftan Varsak bölgesini, Masa Dağı’na bağlayan yeni yol, Göçerler Mahallesi’nde yapımı süren 1070 yatak kapasiteli Antalya Şehir Hastanesi için de önemli bir ulaşım güzergâhı olacak.

            Bu tarz çalışmalar artarak devam etmeli.

            Esen kalın.

 

Bu yazı toplam 3551 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim