Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2497.076
    %0.53
  • Dolar
    32.4874
    %0.26
  • Euro
    34.5389
    %0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Matso İstedi Hesaplama Değişti
12 Kasım 2018 Pazartesi 23:33

Matso İstedi Hesaplama Değişti

MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, MATSO'nun girişimleri sonunda imar barışı kapsamında verilecek Yapı Kayıt Belgesi ile ilgili...

MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, MATSO'nun girişimleri sonunda imar barışı kapsamında verilecek Yapı Kayıt Belgesi ile ilgili bedel hesaplama yönteminin değiştiğini belirterek, "Yapı Kayıt Belgesi alacak üyelerimiz daha az para ödeyecek" dedi.

MATSO, üyelerden gelen Yapı Kayıt Belgesi bedelinin hesaplanmasıyla ilgili sorun ve talepleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) iletmişti. Bu girişimlerden olumlu haber geldi. Konuyla ilgili değişiklik yapıldı ve bu değişiklik 20 Eylül 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar Yönetmeliği ile yasalaştı.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, değişiklikle ilgili memnuniyetini dile getirerek, "İmar barışı gündeme geldiği günden bu yana konuya olumlu yaklaşmıştık. Odamız bu alanda toplantılar da yaptı. Geniş katılım oldu. Üyelerimiz, vatandaşlarımız ilgi gösterdi. Bu toplantılar sonunda talepler gelmişti. Sıkıntıları dile getirdiler. Biz bunları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, TOBB'a ilettik ve sonuç aldık. Daha önceki yönetmelikte örneğin 51 bin metrekare alan var, bunun 50 bin metrekaresi yasalara uygun yapılmış, bin metre karesi yasalara uygun değil. Yapı Kayıt Belgesi için ödenecek bedel 51 bin metrekare üzerinden hesaplanıyordu. Bizim talebimiz sonucu bu değişti, yasalaştı yeni yönetmelikle. Yeni hesaplamada sadece kaçak olan bin metrekare için ödeme yapılacak. Yasal olan 50 bin metrekare için ödeme yapılmayacak. Üyemiz daha az ödeyecek. Üyelerimiz maddi bir yükten kurtuldu. Özellikle önceki yönetmelikle turizm sektörüne büyük bir maddi yük biniyordu. Yeni yönetmelik sektörü rahatlatacak. İmar barışı ile herkes kazanacak" dedi.

Süreci mümkün olduğu kadar hızlı ve yakından takip ettiklerini vurgulayan Başkan Boztaş, "Taleplerimiz karşılık buldu. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na, Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz Sayın Tevfik Altınay'a, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarımıza çok teşekkür ediyoruz bu önemli sonuç için" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 887 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim