Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya11 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2245.94
    %0.07
  • Dolar
    32.3321
    %0.07
  • Euro
    35.1754
    %-0.07
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmet Ağar, Hüseyin Çapkın için tanıklık yaptı
18 Aralık 2017 Pazartesi 19:18

Mehmet Ağar, Hüseyin Çapkın için tanıklık yaptı

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, FETÖ mülkiye yapılanmasına ilişkin tutuklu yargılanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın için tanıklık...

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, FETÖ mülkiye yapılanmasına ilişkin tutuklu yargılanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın için tanıklık yaptığı duruşmada, "Benim tanıdığım Hüseyin Çapkın böyle alçaklıkları art arda sergileyen bir örgüte müzahir olacak bir yapıya sahip değil" dedi.

FETÖ'nün mülkiye yapılanmasına ilişkin eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 15 sanıklı davanın öğleden sonraki oturumunda tanıkların dinlenmesine devam edildi. Tutuklu sanık Hüseyin Çapkın'ın tanığı olarak duruşma salonunda ifade veren eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, bir cenazeden geldiğini, kıyafetinin mahkemeye uygun olmadığını belirtti. Bu nedenle heyetten özür dileyen Ağar, "Hüseyin Çapkın özel hayatında son derece mazbut, muhafazakar, dürüst bir insandır. Mesleki anlamda da oldukça başarılıydı. Hakkında hiçbir olumsuz duyumumuz olmadı" dedi.

"Çok parlak bir adamdı"

Çapkın'ın avukatı Ağar'a müvekkilinin örgütçe parlatılarak yüksek makamlara getirildiğinin yer aldığını belirterek, bu konuda bir duyumu olup olmadığını sordu. Ağar, "1993 yılında terör olayları yoğundu. Gaziantep de bizim için önemliydi. Çapkın'ı Gaziantep'e atadık. Kendi dönemimle ilgili net olarak söyleyebilirim, Gaziantepli bir milletvekili Tansu Çiller'e söylemiş. O da bana söyledi. Büyük bir memnuniyetle kabul ettim. Kesinlikle benim inisiyatifimle oldu. O dönemde güçlüydüm. Çapkın'ı daha yüksek bir göreve de atayabilirdim. Ancak o dönemde Gaziantep bizim için önemliydi. Mahcup da olmadım. O tür bir duyumum olmadı. Çok parlak bir adamdı" diye yanıt verdi.

Ağar, Çapkın'ın FETÖ/PDY yapılanması ile ilgili herhangi bir ilişkisi olduğuna dair bir bilgisi ya da görgüsü olup olmadığına dair soruya ise, "Benim tanıdığım Hüseyin Çapkın böyle alçaklıkları art arda sergileyen bir örgüte müzahir olacak bir yapıya sahip değil. Bizim polisimize, askerimize, çocuklarımıza kurşun atacak bir yapıya asla sahip olamaz" yanıtını verdi.

Torununu ilk kez kucağına aldı

Öğle arasında gelini tarafından getirilen torununu ilk kez kucağına alan Hüseyin Avni Mutlu, mahkeme heyetine teşekkür ederek, "Gözaltına alındığım günden bugüne 511 gün geçti. Bugün ilk torunumla mahkemeniz salonunda tanışmam nasip oldu. Bu tanışıklığa vesile oldunuz. 1,5 yıla yakın bir süredir tutukluyum. Mağduriyetimin giderilmesini ve tutukluluk halimin sona erdirilmesini arz ediyorum" dedi.

Duruşma yarın devam edecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 649 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim