Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2495.067
    %0.44
  • Dolar
    32.5864
    %0.10
  • Euro
    34.8484
    %0.25

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Mehmet Başaran ve siyaset

14 Mart 2020 Cumartesi 19:13
 Antalya ve Burdur kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim Başaran ailesi ve uzun zamandır siyasetin içerisinde de bu ailenin ismini duyarız. Aslında Antalya iş dünyasının içerisinde ailenin adı belirgin şekilde bilinir. Ailenin bu kadar çok bilinmesinde de Mehmet Başaran'ın da etkisi çok büyüktür. Başaran iş adamı kimliği ile adını ticaret dünyasında da kabul ettirmiştir.
  Mehmet Başaran siyasetin içerisinde de uzun zamandır yer alıyor. 2000'li yıllarda DYP den Burdur da siyaset yapan Mehmet Başaran 2002 seçimlerinde vekil seçilecek oy almasına rağmen partisi barajı geçemediği için Ankara'ya gidememiştir. O yıllarda siyasi olarak aktif olmasının dışında Mehmet Başaran Burdur da önemli sosyal sorumluluklara da imza atmıştır. o yıllarda Gölhisar MYO binasının yapımında lokomotif görevini Başaran imza atmıştı. O dönemde okulun yapımı için bağışladığı yekun o zamanlar Antalya da bir daire fiyatı civarındaydı. Bunun haricinde Antalya da birçok eğitim kurumuna bağışlarda bulunan Başaran benim bildiğim kadarıyla bunları sosyal sorumluluk projesi dahilinde yapıyordu.
   Şu anda İyi Parti il Başkanlığına seçilen Başaran Antalya siyasetinin içerisinde uzun yıllardır yer alıyor. Ayrıca Mehmet Başaran adının kamuoyunda uzun yıllardır süregelen kavgalı siyasetten daha ziyade uzlaşmacı kişiliği yansıyacaktır diye düşünüyorum. Antalya siyasi partilerde uzlaşmacı kişiliği olan ve her kesimin en azından sohbet edebileceği isimler olması temennimdir. Köşe yazımızdan bir parti desteklediğimizi düşünmeyiniz. Uzun zamandır aynı masanın etrafında Antalya çıkarları için oturacak farklı siyasi parti temsilcilerini görmek istiyorum. Sonuçta geçtiğimiz günlerde Döşemealtı ilçesinde Konyalılar Derneğinin düzenlediği bamya çorbası günü etkinliğinde CHP'li Turgay Genç ile Ak Partili Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yan yana oturdu. siyasi görüşleri aynı olmasa bile insanlar yan yana oturarak nezaket kuralları içerisinde siyaset yapabilir.
  Bu sebeple uzun yıllardır kamuoyunun yakından tanıdığı Mehmet Başaran adının da Antalya siyaseti içerisinde nezaket kuralları içerisinde siyasi bir anlayışı getireceğini temenni ediyorum. Kongre sürecine giren diğer partilerinde bundan sonra nezaket kuralları doğrultusunda Antalya siyasetine hizmet etmesi temennimdir. Fikirler Antalya siyasetinin yararına olsun. bütün partilerin çalışması Antalya'nın ilerlemesi daha güzel hizmetlere kavuşması yönünde olsun. Çünkü Antalya'ya yapılan her hizmet ülke yararınadır.    
Bu yazı toplam 2632 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim