Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmetçik için tek yürek olduk
10 Ekim 2019 Perşembe 15:32

Mehmetçik için tek yürek olduk

Türkiye’nin terör örgütlerine karşı Suriye’nin Kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na Antalya’dan destek yağdı. Antalya kamuoyu ve kentliler dualarla Mehmetçik için tek yürek oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na ülke genelinde olduğu gibi Antalya’dan da destek yağdı. Başta Antalya milletvekilleri ve kent yöneticileri olmak üzere kent kamuoyu desteğini açıkladı. Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan destek paylaşımlarında dualarla birlikte Mehmetçiklere başarı dilendi. Ortak temenni Mehmetçiğin burnu bile kanamadan ülkeye dönmesi oldu.

 

SABAH NAMAZINDA BULUŞULDU

Antalyalılar; vatanın güvenliği, milletin huzuru ve barışın temini adına başlatılan harekat için bütün camilerde kılınan sabah namazından sonra Fetih Suresi okuyarak dua etti. Kahraman ordumuzun harekattan zaferle dönmesi için Fetih Suresi okunarak dualar edilen Yivli Minare Camii’ndeki namaza Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte Antalya İl Müftüsü Osman Artan ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal da katıldı.

egfttuiw4aa1u4y.jpg

“BÖLGEYE BARIŞ VE HUZUR GELECEK”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Harekatımız uluslararası hukuk, BM Şartı’nın 51. maddesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadeleye ilişkin kararları gereğince icra edilmektedir. Barış Pınarı Harekatıyla; bölge teröristlerden temizlenecek. Suriye’nin sınır güvenliği ve toprak bütünlüğü teminat altına alınacak. Göçmenler güvenli bir şekilde evlerine dönebilecek. Bölgeye barış ve huzur gelecektir. Rabbim şanlı ordumuzu muzaffer eylesin” dedi.

 

“ORDUMUZUN AYAĞINA TAŞ DEĞMESİN”

AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik ise, “Rabbim, bölgede barışın, kardeşliğin ve huzurun yeniden tesisi için sefere çıkan kahraman ordumuzu muzaffer eylesin ve ayağına taş değdirmesin” diyerek desteğini ortaya koydu.

 

ARI VE BUDAK’TAN BAŞARI DİLEĞİ

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı da, “Barış Pınarı Harekatı’nın biran önce başarılı bir şekilde tamamlanması dileğiyle…” paylaşımını yaptı. Çetin Osman Budak ise, “Türk silahlı kuvvetlerimizin başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nın ülkemizin huzur ve güvenliği için başarılı olmasını diliyorum. Allah ordumuzun ve Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun” dedi.

 

“HAREKATIN KESİN ZAFERLE SON BULMASINI DİLİYORUM”

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi de, “Harekatın ordumuzun kesin zaferiyle en kısa zamanda kayıpsız son bulmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Tuba Vural Çokal ise, “Dualarımız ve tüm desteğimizle, Devletimizin ve Mehmetçiğimizin yanındayız. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Cenabıhak, Suriye’nin kuzeyindeki teröristlere karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında savaşan Mehmetçiğimizin ayağını taşa değdirmesin. En kısa zamanda muvaffakiyet nasip etsin. Türk Milleti ve ordusu, nice kahramanlık destanları yazmıştır, yazmaya da devam edecektir” ifadeleriyle desteğini açıkladı.

egd6tfrxyaa7eav.jpg

ATSIZ VE ERSOY’UN DİZELERİNİ PAYLAŞTI

Hüseyin Nihal Atsız’ın “Bayrak ki onun gölgesi bozkurtları toplar. Bayrak ki bütün kaybedilen yurtları toplar.” ve Mehmet Akif Ersoy’un “Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz” dizelerini paylaşan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan da, “Yüce Allah Kahraman Türk Askerimizin yar ve yardımcısı olsun” ifadeleriyle desteğini gösterdi.

 

“RABBİM ORDUMUZU MUZAFFER EYLESİN”

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise, “Terör koridorunu yok etmek, Güney sınırlarımızı güvenlik altına alabilmek için harekat başladı. Akşam bütün camilerde sala okunarak, sabah namazlarında da Fetih Suresi ve dualarla ordumuza milletimizin duası iletildi. Bizde Antalya’nın en önemli mekanlarından Yivli Minare’de biraraya geldik. Fetih Suresi’ni okuyarak dualar ettik. İnşallah ordumuz bu harekattan muzaffer bir şekilde, kazasız, belasız döner diye dua ettik. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin. Milletimizin birliğini, beraberliğini muhafaza etmeyi nasip eylesin. Dualarımız, kalbimiz kahraman Mehmetçiklerimizle. Rabbim Mehmetçiklerimizi korusun. Muvaffakiyetler nasip etsin” şeklinde konuştu. 

07_ordumuza_milletimizin_duamizi_ilettik.jpg

“KAHRAMAN ORDUMUZUN YANINDAYIZ”

“Askerlerimizin ayağına taş değmeden Barış Pınarı Harekatı’nın başarılı bir şekilde tamamlanması için dua ediyoruz” diyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, “Kahraman Türk Ordumuzun her zaman yanındayız. Allah askerlerimizi muzaffer eylesin” ifadelerini kullandı.

egcmry5w4aexa3u.jpg

UYSAL BAŞARI DİLEDİ

Barış Pınarı Harekatı’na katılan bütün askerlere teröre karşı verdikleri mücadelede başarı dileyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da, “Görevlerini muzaffer tamamlayıp, sağ salim yurdumuza dönmelerini temenni ederim” dedi.

 

“AYAĞINIZA TAŞ, GÖZÜNÜZE YAŞ DEĞMESİN”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise, "Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça, senin ilini ve töreni kim bozabilir? Bu şanlı bayrak inmez, ezan dinmez, vatan bölünmez. Bu karanlık gecede her vatan evladının dualarındasınız. Allah ayağınıza taş, gözünüze yaş değdirmesin” ifadeleriyle destek verdi.

 

“ALLAH MUZAFFER EYLESİN”

Tüm duaların Barış Pınarı Harekatı’na katılan kahraman askerlerimizin burnu dahi kanamadan zaferle vatana dönmeleri için olduğunu belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de, “Allah evlatlarımızı korusun ve muzaffer eylesin” dedi.

 

“DUALARIMIZ SİZİNLE”

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç de, “Fırat'ın Doğusunda hain terör örgütleri PKK-PYD ve uzantılarına yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatına katılan başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere görev yapan vatan, millet ve bayrak sevdalısı kahramanlarımıza muvaffakiyet diliyorum. Dualarımız sizinle” ifadelerini kullandı.

 

“ALLAH ORDUMUZU MUZAFFER EYLESİN”

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ise, “Allah ordumuzu muzaffer eylesin” diyerek desteğini açıkladı.

 

“ALLAH’IM ORDUMUZU MUZAFFER EYLE”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türk Silahlı Kuvvetleri’miz Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Barış Pınarı Harekatı ile, Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız. Barış Pınarı Harekatı’nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye’yle birlikte olan tüm yerel destek unsurlarına muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” şeklindeki twitlerini paylaşan AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ise, “Allah’ım ordumuzu muzaffer eyle” diyerek dua etti.

 

“KALBİMİZ VE DUALARIMIZ MEHMETÇİKLERİMİZLE”

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin “Barış Pınarı Harekatı’na katılan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her bir ferdini gönülden kutluyor, hepsinin gözlerinden öpüyor, üstün başarılar diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve hükümetini samimiyetle tebrik ediyor, sonuna kadar desteklediğimizi çok güçlü şekilde paylaşıyorum. Türkiye’nin ve Türk milletinin Cenabı Allah yardımcısı olsun. Gazamız mübarek, geleceğimiz müstesna, zaferimiz muhkem ve mutlak olsun” açıklamasını paylaşan MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun ise, “Barış Pınarı Harekatı’nda kalbimiz ve dualarımız kahraman Mehmetçiklerimizle. Yüce Rabbim şanlı ordumuzu muzaffer eylesin” diyerek destek verdi.

egek_zkwkaioixk.jpg

İYİ PARTİ BAYRAK ASTI

Harekatın başlamasının ardından İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı binasına dev Türk Bayrağı asılarak askerlerimiz için dua edildi. Genel Başkan Meral Akşener’in Fırat’ın doğusu batısı demeden, nerede bir terör yuvası varsa yerle bir edilsin. Tarih şahittir ki Mehmetçiğin postalının değdiği yerde gül biter” sözünü hatırlatan İYİ Parti Antalya İl Başkanı Yavuz Temizer, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Mehmetçik bir yerde tetik düşürüyorsa önü arkası kurcalanmaz, amalı fakatlı cümle kurulmaz. Türkiye’yi terör çemberine alma çabaları beyhudedir. Türk ordusu, yaşadığı bütün kumpaslara rağmen en zor harekatların üstesinden gelecek kabiliyettedir. Zaferle ilgili tabi ki şüphemiz yoktur. Tek duamız Mehmetçiğimizin ayağına taş değmemesidir. Attıkları boşa gitmesin. Türk ordusu binlerce yıldır zalimlerin korkusu, mazlumların hamisidir. İmanımız, inancımız tamdır. Allah tektir, ordusu Türk’tür. Bu ordu, İslamın son ordusudur. İstikamet Kızılelma. Kahramanlarımızı Allah’a emanet ediyor, Türk milleti olarak terör yuvalarına ay yıldızlı al bayrağın asıldığı haberlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.”

 

“MUVAFFAKİYETLER DİLİYORUM”

Antalya’nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından da çok sayıda destek masajları geldi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, “Suriye sınırındaki terör örgütü unsurlarını temizleyerek ülkemizin birliğini, beraberliğini ve sınırımızın güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nda şanlı Türk ordumuzun kahraman askerlerine muvaffakiyetler diliyorum. Allah yardımcıları olsun” dedi.

 

“SOYSUZ TERÖR ÖRGÜTLERİ”

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ise, “Suriye’de ordumuzun soysuz terör örgütlerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nda, kalbimiz ve dualarımızı kahraman askerlerimizle” diyerek desteğini açıkladı.

 

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİ BERTARAF ETMEYE YÖNELİK”

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Akın Akıncı da, “Türk Silahlı Kuvvetleri’miz tarafından Suriye sınırında terör örgütlerini bertaraf etmeye, ülke birlik ve bütünlüğümüzü sağlamaya yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nda görev alan kahraman askerlerimize muvaffakiyet diliyoruz” ifadeleriyle destek verdi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2238 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim