Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2501.23
    %0.69
  • Dolar
    32.5679
    %0.11
  • Euro
    34.7715
    %0.11
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Memur-sen'den 'Sendika Değiştirme' Tepkisi
26 Nisan 2019 Cuma 16:48

Memur-sen'den 'Sendika Değiştirme' Tepkisi

MEMUR-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yerel seçimler sonrası el değiştiren belediyelerde 4 bin 910 üyenin zorla sendikalardan istifa ettirildiğini belirterek,...

MEMUR-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yerel seçimler sonrası el değiştiren belediyelerde 4 bin 910 üyenin zorla sendikalardan istifa ettirildiğini belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

Memur-Sen çatısı altındaki çalışanlar, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra el değiştiren belediyelerde çalışanların sendikalarının zorla değiştirildiği iddiasıyla Antalya'da yürüyüş düzenledi. Sendika üyeleri 100. Yıl Bulvarı'ndan sloganlarla ve "Zorla istifaya hayır', "Zorla üyeliğe hayır" ve "Bahar gelecek dediler karakış getirdiler" dövizleriyle Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne kadar kadar yürüdü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 31 Mart yerel seçimlerinde el değiştiren belediyeleride sendikalarına bağlı çalışanların, zorla istifa ettirildiğini açıkladı. Belediyelerin gücünü arkasına alarak, belediye emekçilerinin sendikalarından istifa ettirildiğini belirten Ali Yalçın, "Üyelerimiz yandaş sendikalara geçmeleri için tehdit edildi, bu baskılar adeta bir kıyıma dönüştürüldü" dedi.

31 Mart yerel seçimlerinden sonraki 15 günde 2 bin 950 üyenin baskı ve tehditle sendikalarından istifa ettirildiğini vurgulayan Yalçın, bugün itibarıyla toplam 4 bin 910 üyeye ulaştığını söyledi. Sadece Antalya'da 1350 üyenin istifa ettirildiğini belirten Ali Yalçın, "Baskı ve psikolojik şiddet, tehdit ve yıldırma devam ediyor. Üyelerimize ekmekleri üzerinden şantaj yapılıyor. Açık ve net bir şekilde görüldü ki kendilerine emek örgütü diyenlerin ne emeğe ne de ekmeğe saygıları var. Tablo nettir. Biz bu zulüm, baskı ve şiddeti sadece emekçilerimiz ve emek örgütlerimize değil, millet iradesine, ülkenin huzur ve barışına yönelmiş bir tehdit, Türkiye'nin altına konulmuş bir dinamit olarak görüyoruz" dedi.

'MARTIN SONU BAHAR DİYENLERİN İLK İCRAATI YAZI KIŞA ÇEVİRMEK OLDU'

Yerel seçimler öncesi meydanlarda demokrasi, eşitlik, insan hak ve özgürlüklerinden bahsedenlerin görevlere geldikleri andan itibaren yüzlerindeki maskelerin düştüğünü belirten Ali Yalçın, "Meydanlarda "Martın sonu bahar" diyenlerin ilk icraatı emekçinin yazını kışa çevirmek oldu. Barış güvercini görüntüsü altında meğer kan emici yarasalar varmış. Kendilerine adalet havarisi diyenler meğer emek ve adalet katiliymiş. Hümanizm makyajı aktı ve fabrika ayarlarına geri döndüler. 1 ay geçmeden dün ne ve nasıl idilerse bugün de öyle olduklarını gösterdiler. Sağımızdaki ve solumuzdakiler farklı fikirlerde olsalar da bir noktada birleşiyorlar. "Emek hırsızlığı" ve "sahtekarlık'tır" diye konuştu.

'BU HUKUKSUZLUK DERHAL SON BULMALI'

Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:

"Memur-Sen emek hırsızlarına, baskılara, şantajlara yargıda ve meydanlarda hesap soracak. Eski Türkiye'nin alışkanlıklarına dönmek isteyenlere müsaade etmeyecek ve tahammül göstermeyeceğiz. Üyelere verilen gözdağını direnişe çağrı olarak okuyoruz. Biz yetkimizi üyemizden, gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz. Sendikal örgütleme özgürlüğü temel bir haktır. Bu hakkın ricacısı değil sahibiyiz. Bu hukuksuzluk derhal son bulmalı, belediye başkanları meydanlardaki vaatlerinin gereğini yerine getirmelidir. Başta üyelerimize baskı yapan sendikalar, belediye başkanları ve bağlı oldukları siyasi partiler ile hak ve hukuku korumakla mükellef yetkililer olmak üzere tüm kesimleri sorumlu davranmaya ve sorumluluk almaya çağırıyoruz."

Eylem sırasında bir vatandaş Memur-Sen başkanına ve üyelerine tepki gösterdi. Bu kişi daha sonra olay yerinden uzaklaştırıldı. Açıklama sonrasında ise Memur-Sen üyeleri ellerindeki dövizleri yakarak "Dur de dur de baskılara dur de', "Memur-sen üyesi yalnız değildir" ve "Bahar dediniz karakış getirdiniz" sloganlarıyla tepki gösterdi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1076 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim