Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Menderes Türel…

22 Kasım 2018 Perşembe 00:05

 

            31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde tüm gözler partilerin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çıkaracağı isimlere odaklanırken AK Parti’de Büyükşehir adayı belli oldu.

            Mevcut başkan Menderes Türel yeniden Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak İl Başkanı İbrahim Ethem Taş tarafından açıklandı.

         Evet … Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının  Menderes Türel olduğunu açıkladı.

    Geçtiğimiz günlerde esnafla bir araya geldiği toplantıda, 24 Kasım Cumartesi gününe kadar Antalya'daki ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını söyleyen Taş, ilçe adaylarının da belirlenmesinden sonra tüm teşkilat olarak yerel seçime odaklanacaklarının açıklamasını yaptı.

   Yerel seçim için gösterilecek adaylarla ilgili temayül yoklaması yapan AK Parti'de diğer illerde de adaylar netleşmeye başladı.

         Antalya’da sanıyorum Menderes Türel’in ‘’yeniden’’ Büyükşehir adayı olarak açıklanması hiç kimseyi şaşırtmamıştır.

         Büyük olasılıkla ‘’beklenen’’ bir gelişmeyi son şekliyle AK Parti Genel Merkezi belirlemiş oldu.

         Küçük de olsa Menderes Türel’in bu kez aday gösterilmeme ihtimali olduğu yönünde kamuoyunda bir beklenti olsa da genel kanı Türel’in yeniden aday gösterileceği yönündeydi ve öyle oldu.

         Zaten Menderes Türel’in geçtiğimiz günlerdeki Ankara ziyaretinde adaylık durumu kesinleşmiş ve diğer ilçe belediye başkan adaylarının kimler olacağı yönünde fikir alış verişi üstüne yoğunlaşılmıştı.

         Menderes Türel; Antalya’da gerçekten dikkate değer yatırımlar yaptı. Büyükşehir Yasası’nın da mimarları arasında gösterilen Türel’in ilçe ölçekli alt yapı ve üst yapı yatırımları da Antalya’nın geleceği noktasında kısa ve uzun vadeli yatırımlar olarak dikkat çekti.

         2014  yerel seçimlerde en yakın rakibi CHP’li Mustafa Akaydın’ın önünde 23 bin oy farkıyla seçimi kazanan Türel’in ‘’ittifak’’ eksenli bir yerel seçim atmosferinde seçimi kazanma noktasında güçlü isimler arasında yer alıyor.

         Sonuç olarak AK Parti’nin Büyükşehir adayı belli olurken şimdi gözler diğer partilerin adaylarına çevrildi.

         Tüm stratejilerini isimler üzerine kurgulayan diğer partilerin Menderes Türel isminin netleşmesinden sonra nasıl bir isim üzerinde yoğunlaşacakları merak konusu…

 

Bu yazı toplam 1810 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim