- IMKB
% - Altın
6121.517
%0.00 - Dolar
43.0386
%0.00 - Euro
50.336
%0.00
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 12:03 - MOTOSİKLET KAMYONUN ALTINA GİRDİ, SAVRULAN SÜRÜCÜ AĞIR YARALANDI
- 11:58 - ANTALYA’DA TARİHİ ESER VE KAÇAK EŞYA OPERASYONU
- 11:53 - EHLİYET YETERSİZLİĞİ GEREKÇESİYLE CEZA YİYEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ: "ŞU AN DUYGU FALAN KALMADI BENDE, BU BORCU NASIL ÖDEYECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM"
- 11:48 - KASIMPAŞA, DEVRE ARASI ÇALIŞMALARINI ANTALYA’DA SÜRDÜRÜYOR
- 11:43 - TÜRKİYE’DE GÖRÜLEN BAŞLICA 7 VİTAMİN EKSİKLİĞİ VE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER
- 11:33 - ATÜ BİLİM KAFE’DE KADIN KOOPERATİFLERİ KONUŞULDU
- 11:13 - MANAVGAT’TA UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11:08 - AKDENİZ’DE KALDIRIM VE YOL İŞGALİNE GEÇİT YOK
- 10:58 - BİLİNCİ KAPANAN ANNE, OĞLUNDAN ALDIĞI KARACİĞERLE YAŞAMA TUTUNDU
- 10:53 - CLAUDİO WİNCK: "EMRE BELÖZOĞLU İLE İYİ SONUÇLAR ALACAĞIMIZA İNANIYORUM"
- 10:43 - JURE BALKOVEC: "FİZİKSEL VE MENTAL OLARAK İYİ OLURSAK ÇOK FARKLI KARAGÜMRÜK GÖREBİLİRİZ"
- 10:38 - TURUNÇ MASA 2025’TE 11 BİN 323 BAŞVURUYU ÇÖZÜME KAVUŞTURDU
- 10:03 - SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİL ALEVLERE TESLİM OLDU
- 10:03 - MERSİN İTFAİYESİ 11 BİN 396 VAKAYA MÜDAHALE ETTİ
- 09:58 - MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN İKLİM BAŞARISI ULUSLARARASI ALANDA ONAYLANDI
EYÜP KOÇAK / MUHABİR TÜRK- KONUK YAZAR


Merhaba Muhabirtürk!
Türkiye’de internet haber sitelerinin ilk kurulduğu zamandı. Habertürk’ün kurucusu Rahmetli Ufuk Güldemir ağabeyden bir gün randevu alıp yanına gittim. Çok genç, daha bıyıkları yeni terlemiş, idealleri boyundan büyük gençtim. Amacım Habertürk’te çalışmak, Habertürk’ün yükselen marka değerine kendimce omuz vermek, Türkiye’de tanınmış bir gazeteci olmaktı.
Elbette bu hayalleri kurarken, bir taraftan da İstanbul’da halen yayında olan, haftalık olarak çıkan Kent Yaşam Gazetesi’nde muhabir olarak çalışıyordum. İstanbul’da basın ilan kurumundan destek almadan her hafta aralıksız yayın yapmak, her babayiğidin harcı değildir. Orada emek ve alın terini iliklerimize kadar kavrarsınız.
Bir taraftan ücretsiz gazete dağıtımı yapar diğer taraftan o bölgelerde haber kovalardım. Dünyanın en zor işini yapıyordum ama tuhaftır hiç yorulmazdım. Hayatımda en mutlu, en huzurlu olduğum zamanlar da o dönemlerdir. Bir günde belki yüzlerce kilometreyi parasızlıktan yürürdüm ama inanın hiç yorulmazdım.
İşte o günlerde Habertürk’ün kapısından içeri girdim. O zaman rahmetli Ufuk Güldemir ağabey içeride yoktu. Randevu almam gerektiğini, gelince kendisine ileteceklerini aktardılar. Bugün Büyükşehir Belediye Basın Danışmanı Murat Ongun, Melih Meriç de o dönem Habertürk’ün kıdemli emekçilerindendi. Onlar hatırlar mı bilmem. Melih Meriç o dönem beni karşısına aldı, dinledi ve mutlaka Ufuk Güldemir ağabeye bahsedeceğini söyledi. İnat ettim, Ufuk ağebey ile görüşmeyi başardım. Ama beni dinledikten sonra sanıyorum yaşımın küçük olmasından dolayı ciddiye almadı. “Ağabey bir site kuracağım, sen de benim yazarım olacaksın” deyip efelenince güldü geçti.
Kafaya koydum. O dönem internet haber sitesini açacağım. Tabi cepte beş kuruş para yok ama kendimi Habertürk’e kafa tutacak kadar güçlü hissediyorum! O dönem çocukluk arkadaşım Levent Bulut’un ağabeyi, özağabeyimden farksız olan Bülent Bulut ağabeyimi aradım. Ona derdimi anlattım ve siteyi kurmam için yardım etmesini istedim. O da bana destek verince www.muhabirturk.com ‘u hayata geçirdik. Tabi mutluluktan uçuyorum. O dönem internet yeni, insanlar internete çevirmeli ağ üzerinden bağlanıyor. Bugünkü gibi sınırsız internet diye bir kavram yok! Her şey çok pahalı. İnternet, hosting parası vs, el yakıyor…
O dönem Facebook diye bir kavram yok. İnsanlar, bütün sosyal hayata forum sitelerinden, mırc, msn adı verilen mesajlaşma programlarından karışıyor.
Derken, kurduğum haber sitesi bir anda çok ilgi çekti. Türkiye’nin bir çok ulusal ve yerel haber kuruluşlarında çalışan kişiler, burayı Türk muhabirlerin toplandığı bir alan haline getirdi. Bir nevi 2007 yılında gazetecilerin Facebook’unu kurmuş gibi oldum.
O dönem bize katılanlardan kimler yoktu ki! Flash TV’de program sunan Yalçın Çakır ağabeyden; hürriyet, milliyet, Habertürk’te çalışanlar hiçbir bedel almadan gönüllü olarak Muhabir Türk’ün editör ve muhabirliğini yaptı. Muazzam bir sinerji, muazzam bir ivme yakalamıştık.
Elbette hayat şartları ve imkânlar insanı kendine getiren şeyler. Her şeyin bir başlangıcı olduğu gibi ne yazık ki sonu da vardı. İmkânsızlıklara yenilip kapatmak zorunda kaldım. Yurt dışında olsam belki fon desteği alırdım ama Türkiye’de kim sizi takar ki?
Bu markayı 2007 yılında türlü zorluklarla kurmuş, o dönem Türkiye'de okunan bir site haline getirmiştim. Türkiye'nin en büyük haber kuruluşlarında çalışan kıymetli isimler bu markaya omuz vermiş, çok güzel işler çıkartmıştık. İnternet haber sitesini Türkiye'de ilk hayata geçiren kişilerden biriyim. Zaman içerisinde hayat beni farklı kulvarlara savursa da, Muhabir Türk işlevini yitirdiği zamanlarda bile, beni yalnız bırakmadı. Muhabir Türk bir nevi sırlarımı paylaştığım, kadim dostum gibiydi. Kadim dostum, meslektaşım Muhabir Türk ile geçtiğimiz günlerde saatlerce konuştuk ve bir karara vardık. Artık yeniden sahalara dönme vakti. Yeni logo, yeni arayüz, güncel içerik ve farklı bir konsept ile başlıyoruz. Bu süreçte yanımızda yer almak isteyen tüm dostlara sonuna kadar kapılarımız açık.
Haydi Bismillah...
HAYATI ALTMIŞ ALTIYA BAĞLAMAKGÜRSEL KAYA
GERÇEKTEN YERLİ VE MİLLÎ BİR AYDIN: HALİDE EDİPTARIK ÇELENK
ALPEREN, ALP-EREN ÇELİŞKİSİALİ YILDIZ
YURTHALİL ERDEM
BOZKURTTAN BAPPA’YA: BOZKIR HAREKETİNİN HİNDİSTAN’DAKİ TEZAHÜRÜMUHARREM YELLİCE
ELEKTRONİK İLAN DOĞRULAMA SİSTEMİ NEDİR?AV İBRAHİM GÜLLÜ
VENEZUELA, İHANET VE YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİHASAN YAKUP CANGÜVEN
ALEVLERİN ARASINDA GAZETECİLİK, SUSKUNLUĞUN ORTASINDA ŞİDDETSÜLEYMAN EKİN
BENDE SAKLI KALMASIN-3OYA BOYSAN
DÜNYA'YA MEKTUPGAZANFER ERYÜKSEL
KARAMSARLIKEŞREF URAL
GÖRGÜSÜZLÜKTE ABARTI…MÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
ANTALYASPOR PASSOLİGİ VE İSPANYA PRO LİSANSKAHRAMAN KÖKTÜRK
TEŞEKKÜR EDERİM GÜNEŞBAHAR UYSAL HAMALOĞLU
ANTALYA: TURİZMİN PARLAYAN YÜZÜ, DOĞANIN SESSİZ ÇIĞLIĞICEM ARÜV
SOSYAL MEDYA KÖLELİĞİAHMET GEDİKAĞAOĞLU
GÖRSEL ESTETİKNURİ SEZEN
TURİZMDE İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ VE YANSIMALARAYDIN ÖZDEMİR
ŞEMSİYEMİZ MARKALI MI?RAZİYE GÖK AKTAŞ
DURUM VAHİM AMA…ALİ İHSAN DİLMEN
DİSİPLİN Mİ ÖZGÜRLÜK MÜ?ŞÜKRAN KAYA
YILIN KELİMESİ/KAVRAMIŞENER METE
ŞEREF KAVRAMI VE İKİ YÜZLÜLÜĞÜN SIRADANLAŞMASIPROF DR SAMİ SELÇUK
ANTALYASPOR İÇİN VAKİTTURGAY ALP
MURATPAŞA 8'İNCİ YÖRÜK ÇALIŞTAYI 17 OCAK'TA
ENGELLİ EŞİNİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ
OCAK'TA ANTALYA'DA BAHAR HAVASI
MARCUS KÖNİG: "BENİ BAĞLAYAN DEĞİL, BİRLEŞTİREN ŞEYLERE BAKIN"
MİRAN: "KAMU PERSONEL SİSTEMİ EMEĞİ MERKEZE ALMALI"
BAKA ARALIK AYI TOPLANTISI ANTALYA'DA YAPILDI
ASIRLIK MİRAS GELECEĞE DOKUNUYOR
YILBAŞI SOFRALARINDA GIDA GÜVENLİĞİ
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- ANTALYA’DA POLİSTEN KAÇAN SÜRÜCÜ KAZA YAPTI
- ANTALYA’DA APARTMAN DAİRESİNDE ÇIKAN YANGIN KORKUTTU
- TARTIŞTIĞI ARKADAŞINI TABANCAYLA VURDU
- ANTALYA’DA KONTROLSÜZ KAVŞAKTA OTOMOBİLLER ÇARPIŞTI: 2 YARALI
- DEPREMDE EŞİNİ VE EVLADINI KAYBEDEN KADIN, İKİNCİ KEZ FELAKETİ YAŞADIĞI YANGINDA TÜM BİRİKİMİNİ VE YUVASINI KAYBETTİ
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
