Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2294.737
    %0.83
  • Dolar
    32.3124
    %0.19
  • Euro
    35.0799
    %-0.10
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mersin’de Öğrencilere "Güveli İnternet Ve Siber Suçlar" Semineri
19 Aralık 2018 Çarşamba 14:43

Mersin’de Öğrencilere "Güveli İnternet Ve Siber Suçlar" Semineri

Mersin Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Silifke ve Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği...

Mersin Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Silifke ve Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri tarafından öğrencilere yönelik "Güveli İnternet ve Siber Suçlar" semineri düzenlendi.

Mersin'in Silifke İlçesindeki okullarda düzenlenen seminerde siber polisi öğrencileri, "Güvenli İnternet Erişimi, Güvenli Sosyal Medya ve İnternet Bağımlılığı" konusunda bilgilendirildi. Programda, internet üzerinde en çok uygulanan e-hırsızlık yöntemlerini öğrencilere anlatan siber polisi, özellikle basit parolalar, sosyal ağ yönetmeleri, şifresiz wifi ağları, virüs ve programların dolandırıcılıkta kullanıldığını anlattı.

"E-posta ile gelen dosyalara dikkat"

Öğrencileri, kişisel bilgileri güncelleme amaçlı gelen e-postalara itibar etmemeleri konusunda uyaran emniyet görevlileri, e-posta ile gelen dosyalara devamlı şüphe ile yaklaşılması gerektiğini kaydederek, "Bilgisayarınızda mutlaka güncel bir antivirüs programı kurulu olsun. İnternet kafe gibi çok kişinin kullandığı bilgisayarlarda, tarayıcının şifrenizi kaydetmesine izin vermeyin. Zararlı internet içeriklerinden korunmak için, internet servis sağlayıcınızdan güvenli internet hizmetini talep edin. Güvenli İnternet hizmeti ücretsizdir, sizi ve bilgisayarınızı birçok zararlı içerikten korur. Size bedava ürün, hizmet veya ödül vaat eden mesajlardan ve sitelerden uzak durunuz" dedi. Programa katılan öğrenciler, video gösterileri, güvenli internet kullanımı, internette bilgi güvenilirliği, internet bağımlılığı, banka hesaplarının güvenilirliği, internet üzerinden güvenli alışveriş ve bilinçli sosyal medya kullanımı hakkında bilgilendirilirken, merak ettiklerini de soru cevap şeklinde öğrenme fırsatı buldular.

Bu haber toplam 949 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim