Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Meslek Edindirme Kursları

22 Eylül 2021 Çarşamba 14:43

      Yerel belediyelerin çalışmaları ve hedefleri genişliyor. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra meslek edindirmeye yönelik faaliyetler vatandaşların ilgi odağı oluyor.

            Meslek edindirmeye yönelik faaliyetlerle işsiz vatandaşların yanı sıra aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyenlere yönelik kurslarla önemli bir eksiklik giderilmeye çalışılıyor.

            Kadın Danışma Merkezleri’ndeki meslek edindirmeye yönelik çalışmalarla kadınlarımız hem meslek öğreniyorlar, hem de boş zamanlarını en verimli biçimde değerlendiriyorlar.

   Bu manada Muratpaşa Belediyesi’nin bir etkinliğinden bahsetmek istiyorum.

  Muratpaşa Belediyesi, Yeşildere Mahallesi’nde bu yıl da sanat, hobi ve meslek edindirme kursları açıyor. Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi ve Zeytinköy Kadın Danışma Merkezi’nde bağlama, bendir, okuma-yazma, manikür-pedikür, giyim, takı, epilasyon ve depilasyon kursları gerçekleştirilecek.

   Kent merkezine sadece 4 kilometre uzaklıkta bulunan, ana ulaşım akslarından Gazi Bulvarı’na komşu olan ve yaklaşık 6 bin nüfusu bulunan Yeşildere mahallesindeki meslek edindirme kursları ilgi görüyor.

   Muratpaşa Belediyesi’nin Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi’yle gerçekleştirdiği mesleki eğitim, sanat ve hobi kursları bu yıl da mahallede devam edecek. Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’nde bağlama ve bendir kursuyla birlikte okuma-yazma kursu açılacak.

Zeytinköy Kadın Danışma Merkezi’nde ise kadınların daha çok bir meslek edinmesini sağlayacak manikür-pedikür, giyim, takı, epilasyon ve depilasyon kursları açılacak. Ayrıca, Yeşildere’nin komşu mahallesi Doğuyaka’da bulunan Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde (ASSİM) ise takı ve giyim kursunun yanı sıra mefruşat kursu da düzenlenecek. Ücretsiz kurslar için kayıtlar, belediyenin internet sitesi ve 444 80 07 numaralı Turunç Masa Çağrı Merkezi üzerinden yapılabilecek.

            Bilhassa mesleki kursların ilgiyle takip edildiğini görmekteyim.

            Bu manada bu tarz çalışmaların diğer mahallelerde de artarak devam etmesi gerektiği kanaatindeyim.

            Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 516 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim