Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2281.224
    %0.24
  • Dolar
    32.3261
    %0.23
  • Euro
    35.049
    %-0.14

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

MHP ve Ak Parti’deki gerilim

24 Ekim 2018 Çarşamba 14:24
Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Andımız ile ilgili karara tepki gösteren AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’a sahip çıkan Erdoğan, Bahçeli’nin yerel seçim ittifak restine rest ile karşılık verdi.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısı, kapalı kapılar ardında konuşulan ve anlaşma sağlanamayan konuları da gün yüzüne çıkarmış oldu. Af ve andımız ile ilgili Ak Parti cephesinin olumsuz yanıt vermesine Bahçeli’nin içerlediği konuşmalarından anlaşılıyor.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bekir Bozdağ’ı hedef alan Bahçeli’ye; ‘yol arkadaşımı sana yedirmem’ dedi. Akabinde de gün boyu açıklamalar devam etti. Dünkü her iki basın açıklaması, yerel seçimlerin geleceği açısından da büyük önem taşıyor. Zira yerel seçimlerde ittifak yapılacağı sanılan her iki parti, köprüleri şimdiden attı. Ardından Devlet Bahçeli yeni bir açıklama daha yaptı. Cumhur ittifakının korunacağını, sadece yerel seçimde ittifak yapılmayacağını söyledi. İstanbul genelinde belediye başkan adayı çıkarmayacağını söyleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, kararında bir değişikliğe gitmez ise, yerel seçimlerde tüm dengeleri değiştirebilir. Zira Ak Parti’nin, İstanbul gibi büyük kentlerde çok zorlanacağı konuşuluyor.
 
İyi Parti, CHP ve HDP cephesinde de ittifak arayışları devam ederken ortaya çıkan bu gelişme, yerel seçimlerle ilgili trafiği de sıklaştıracağa benziyor.  MHP, Cumhurbaşkanlığı ve pek çok gibi konularda Ak Parti’ye çok büyük destek sağlamıştı. Sağladığı bu katkı ile Erdoğan’ı başkanlığa taşıyan Bahçeli, bu açıklamasıyla bir anlamda Erdoğan’ı da tehdit etmiş oldu desek yeridir.
 
Çünkü Erdoğan başkan olsa da, Ak Parti’nin meclisteki sandalye dağılımı, bazı konularda MHP ile işbirliğini gerekli kılıyor. Ak Parti ve MHP’nin af ve andımız konusundaki tavrı net! Önümüzdeki günlerde neler olup bittiğini göreceğiz. Yaşanılanları sıcağı sıcağı değerlendirmek, kesin bir yargıya varmak fevkalade yanlış olabilir. Ben, bu işin bir görüşme ile tatlıya kavuşturulacağını düşünüyorum.  Ancak bu iş tatlıya bağlanmaz ise CHP ve İyi Parti’nin bu fırsatı kaçırmayacağını tahmin ediyorum. Üstelik Yenikapı’da başlayan Cumhur İttifakı da yara alır. And ve af üzerinden Türkiye siyasetinde, hele ki böyle bir süreçte bir tartışma çıkarılması hiç de sağlıklı değil. Kaldı ki, af konusunda yapılan araştırmalar Ak Parti’nin de önünü tıkıyor. 
 
And meselesi ise tam anlamıyla her açıdan bana hastalıklı geliyor. Çocuklara kuru kuruya yaptırılan bir yemin, inat meselesinden öteye gitmeyen bir şey. Evet, andımız bir fikri bir duruşu ortaya gösteriyor bu doğru! Ama bu duruş sağlam temeller üzerinde olmadıkça bir şeyi ifade etmiyor. Sadece sözde kalıyor. Mesela bugün gençliğin andımızdan çok daha büyük sorunları var.  Çocuk istismarı, eğitim sistemi, gibi çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren konularda sessiz kalınıp andımıza takınılması bana çok samimi gelmiyor. Çocuklarımızın geleceği kendilerine ezberletilen yazılarla değil, o kağıtta yazılı olanların çocuklarımızın içine işlenmesiyle olur. Buda gördüğüm kadarıyla şuan için mümkün değil. Her şeyde olduğu gibi bu konuda da bir kısır tartışma yaratılması bana çok ilginç geliyor.  MHP,  andımızdan önce, çocuklarımızın geleceğine yönelmeli…
 
Bekleyip göreceğiz…
Bu yazı toplam 431 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim