Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MHP’den İlhan’a şehit tepkisi
30 Eylül 2019 Pazartesi 17:22

MHP’den İlhan’a şehit tepkisi

MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, Kepez Belediyesi’nde İsim Tespit Komisyonu Üyesi olan CHP’li Mustafa İlhan’ın, Şehit Erdoğan Sönmez isminin ilçedeki bir sokağa verilmesi kararına şerh koymasına tepki gösterdi.

MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, Kepez Belediyesi’nde İsim Tespit Komisyonu Üyesi olan CHP’li Mustafa İlhan’ın, Şehit Erdoğan Sönmez isminin ilçedeki bir sokağa verilmesi kararına şerh koymasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini belirten Şehit Erdoğan Sönmez’in babası İlyas Sönmez ise, “Asker lazımsa biz hazırız. Vatan için nereye denirse gideriz. Bu vatanı hiçbir zaman için teslim etmeyeceğiz” dedi.

 

31 Mart yerel seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kepez Belediye Meclis üyesi olan ve daha sonra İsim Tespit Komisyonu’na seçilen Mustafa İlhan, komisyon toplantısında Çankaya Mahallesi 6455 numaralı sokağa Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez isminin verilmesi raporuna şerh koydu. Rapora, “İlçemizde cadde ve sokak isimleri verilirken özellikle şehit sıfatının kullanılması toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyeceğinden şerh koyuyorum” diye yazan İlhan’a tepkiler çığ gibi büyüdü. Dün ismi sokağa verilecek olan Şehit Erdoğan Sönmez’in babası İlyas Sönmez, yönetim kurulu üyeleri, Kepez Belediye Meclis üyeleri ve partililerle birlikte basın toplantısı düzenleyen MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, sert sözlerle tepkisini dile getirdi. İlhan’ın yetkisini kötüye kullandığını söyleyen Seyyar, ilgilileri göreve davet etti. Doğu kökenli olduğunu bildiren Şehit babası İlyas Sönmez ise, “Hiçbir zaman için biz bu bayraktan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

sam_0040.jpg

“ÜLKENİN VE MİLLETİN KUTSALINA DİL UZATMIŞTIR”

Son zamanlarda ülkemize ve şehitlere saldırıların arttığını kaydeden MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, “Allah yolunda canını feda edenlerin makamı şehitlik, müminler için İslam dinindeki en büyük mertebedir. Senelerdir devletimizi ve milletimizi gerek harici gerekse dahili olarak tehdit eden terör belası ile ülke olarak mücadele etmekteyiz. Bu mücadelede sacın her ayağı büyük ehemmiyet arz etmekle birlikte siyasi ayağı son süreçte bizzat değerlendirilmelidir. Zira terörün kravatlı ve rozetli temsilcileri kendilerini senelerdir kılıktan kılığa sokarak kamufle etmeye, hain emellerini gerçekleştirmeye çalışmaktan da vazgeçmemişlerdir. Milli vicdanı yok sayarak HDP ile genel siyasette kirli bir ittifak sürecine giren CHP ve İYİ Parti yerel siyasette de bu şaibeli yolda yürümeye devam etmekte. Nitekim CHP, HDP arasında genel siyasette senelerdir süren; ilişki neticesinde yerel siyasette ortaya çıkan ürünlerden biride, Antalya'da kendini göstermiştir. Kepez Belediye meclisine CHP kontenjanından giren geçmişteki siyasi tercihleri ile birlikte güncel paylaşımlarıyla da terör örgütü PKK ve yandaşları lehine ifadeler kullanıp terör ve terörist propagandası yapan Mustafa İlhan, aslının gereğini yaparak bu ülkeyi, bu ülkenin mert insanlarını ayağını basıp havasını soluduğu şehri reddederek ülkenin ve milletin kutsalına dil uzatmıştır” dedi.

sam_0045.jpg

“YARGI MENSUPLARINI GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

İlhan’ın şerh adı altında ihanet tohumları ekmeye çalıştığını söyleyen Seyyar, “Bu ihaneti büyük Türk milletinin vicdanına havale ediyoruz. Son tahlilde, adını Millet koydukları ittifakın ortağı Türk milletinin kutsallarına dil uzatırken ittifakın diğer ortaklarının tabanları dahi bu hadiseden rahatsız olmuşlardır. Diğer ittifak ortaklarını gerekeni yapmaya davet ediyoruz. Atatürk'ün partisi olduğunu iddia edenler, partilerini Türk düşmanları ile ortak ederek ihanet odaklarına terör propagandası imkanı sağlayan parti ile diğer ittifak ortakları meydana gelen olayın vahametini anlamalı ve bu yanlışlardan geri dönmelidirler. Görevini kötüye kullanıp yetkisini istismar eden şahısla ilgili olarak da ilgili yargı mensuplarını göre davet ediyoruz. Ne bayrağımızdan ne vatanımızdan ne de şehitlerimizin maneviyatından vazgeçeriz. Türkiye bir bütündür parçalanamaz” diye konuştu.

 

“HDP, HİÇBİR ZAMAN DOĞU İNSANINI TEMSİL ETMEMİŞTİR”

İsmi sokağa verilecek olan Şehit Erdoğan Sönmez’in babası İlyas Sönmez ise, “Ben Doğu kökenliyim. HDP hiçbir zaman Doğu insanını temsil etmemiştir. HDP’li bir milletvekili Kürtleri Ermeniliğe davet ediyor. Müslüman bir insan Ermeni olamaz. Bunlar Müslüman Kürtleri Ermeni’ye teslim ediyor. Asala örgütü bitti, PKK örgütü ortaya çıktı. PKK bitiyor, PYD çıkıyor. Hiçbir zaman için biz bu bayraktan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

sam_0056.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAHÇELİ’DEN RANDEVU İSTEDİ

“2 evladım daha var. Birde ben 3. Şehit olmaya hazırım” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen şehit babası Sönmez, “Asker lazımsa biz hazırız. Vatan için nereye denirse gideriz. Bu vatanı hiçbir zaman için teslim etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bana randevu verirse gidip görüşeceğim. Bana yetki versinler hepsini temizleyeyim” şeklinde konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1723 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim