Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2492.827
    %0.86
  • Dolar
    32.4863
    %0.13
  • Euro
    34.7687
    %0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MHP’li Durmaz 15 Temmuz gecesi Bahçeli’nin tutumunu anlattı
21 Haziran 2018 Perşembe 13:58

MHP’li Durmaz 15 Temmuz gecesi Bahçeli’nin tutumunu anlattı

15 Temmuz hain darbe girişiminde parti genel merkezinde yaşananları anlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "Darbe girişiminin ardından Devlet...

15 Temmuz hain darbe girişiminde parti genel merkezinde yaşananları anlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "Darbe girişiminin ardından Devlet Bahçeli'nin makam odasında hepimiz acil olarak toplandık. Devlet Bey elindeki su dolu bardağı göstererek bizlere "Bu kalkışma şu an bardaktaki su gibi. Rengi ve kokusu yok, nereden ve kimden geldiğini bilmiyoruz. Lakin bu kalkışma kimden gelirse gelsin biz bu darbe girişimine karşıyız" ifadelerinde bulundu" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Ankara 1. Bölge ve 2. Bölge milletvekili adayları ile birlikte Çamlıdere ilçesine bağlı Buğralar köyünde partisinin seçim toplantısına katıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulunan Durmaz, o gece MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önderliğinde nasıl dik bir duruş sergilediklerini ve aldıkları tehditleri açıkladı. Durmaz, "Darbe girişiminin hemen ardından Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin makam odasında hepimiz acil olarak toplandık. Devlet Bey elindeki su dolu bardağı göstererek bizlere "Bu kalkışma şu an bardaktaki su gibi. Rengi ve kokusu yok, nereden ve kimden geldiğini bilmiyoruz. Lakin bu kalkışma kimden gelirse gelsin biz bu darbe girişimine karşıyız" dedi" şeklinde konuştu.

İlerleyen saatlerde Genelkurmay Başkanı'nın yaveri Levent Türkkan'ın özel kalemlerini arayarak "Genel Başkana söyleyin darbeye karşı koymasın, tüm komuta kademesi destek veriyor" dediğini belirten Durmaz, Bahçeli'nin ise, "Söyleyin o terbiyesize sağında solunda, önünde arkasında kim varsa var biz her türlü darbeye karşıyız" dediğini anlattı. Genel merkez binası üzerinde alçak uçuşların arttığını ve etraftan silah seslerinin gelmeye başladığını, hatta makam odasındaki 5 milimetre kalınlığındaki camın çatladığını belirten Durmaz, odada bulunanların "Sizi güvenli bir yere götürelim" yönündeki telkinlerine Bahçeli'nin çok sert şekilde tepki gösterdiğini belirtti. Durmaz, Bahçeli'nin, "Burası Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi. Türkiye'de buradan daha güvenli yer yok. Milletimizin başına ne gelecekse bizim de o gelecek" dediğini kaydetti.

Bu haber toplam 194 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim