Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Milletin aklıyla alay ediliyor”
16 Mayıs 2019 Perşembe 17:19

“Milletin aklıyla alay ediliyor”

Muratpaşa Belediyesi’nin Mayıs ayı devam meclisi toplantısında, CHP ve İYİ Parti grupları YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararına “Darbe” diyerek tepki gösterdi.

Muratpaşa Belediyesi’nin Mayıs ayı devam meclisi toplantısında, CHP ve İYİ Parti grupları YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararına “Darbe” diyerek tepki gösterdi. CHP Sözcüsü Canan Keleş, kararın kamu vicdanında mahkum olduğunu söylerken, İYİ Parti Sözcüsü Kamil Korkmaz ise, “Milletin aklıyla alay ediliyor” dedi.

 

Muratpaşa Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısının 2’nci oturumu Belediye Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ümit Uysal başkanlığında yapılan toplantıda, siyasi partilerin grup sözcüleri gündem dışı söz aldı. CHP Grup Sözcüsü Canan Keleş ve İYİ Parti Grup Sözcüsü Kamil Korkmaz, YSK’nın 6 Mayıs’ta aldığı İstanbul seçimlerini yenileme kararına tepki göstererek “Darbe” dediler. AK Parti Grup Sözcüsü Özlem Gözaçan Biçer ise, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden zabıta memuru Hüseyin Koparan’a rahmet dileyerek, şampiyon olan Muratpaşa Bayan Hentbol Takımı’nı kutladı. MHP Grup Sözcüsü Ejder Karagöz de, zabıta memuru Hüseyin Koparan ve şehit Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli’ye rahmet diledi. Toplantıda alınan, teneffüsteyken fenalaşarak hayatını kaybeden Namık Kemal Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Aynur Ayan’ın isminin okulun spor salonuna verilmesi kararı ise takdirle karşılandı.

 

“KARAR, KAMU VİCDANINDA MAHKUM OLDU”

Toplantının başlangıcında gündem dışı söz alan CHP Grup Sözcüsü Canan Keleş, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 6 Mayıs tarihli İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararını hatırlattı. Keleş, “Mayıs’ın 6’ncı günü adaletsiz ve hukuk tanımaz bir kararla tarihe kara bir gün olarak eklendi. YSK’nın aldığı bu karar kamu vicdanında mahkum olmuştur. Ülkemizin hukuk ve adalet sistemine dair zaten örselenmiş olan inançlarımız bu kararla tümüyle yok oldu. Ülkemiz demokrasisini neredeyse sandık demokrasisine indirgeyen iktidar demokrasiyi sandıkta da bitirmiştir” diyerek İstanbul seçimlerini yakından takip ettiklerini bildirdi. 9 Mayıs tarihinin yaşam alanı savunucuları Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin Finike’deki evlerinde kiralık katil tarafından öldürülüşünün 2’nci yıldönümü olduğunu da hatırlatan Keleş, adaletin tecelli ettirilerek gerçek suçluların biran önce ortaya çıkarılarak cezalandırılmasını istedi. Yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden zabıta memuru Hüseyin Koparan’a da rahmet dileyen Keleş, Türkiye şampiyonu olan Muratpaşa Belediyesi Bayan Hentbol Takımı’nı da kutladı. Keleş, halkın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını da kutlayarak sözlerini tamamladı.

canan-keles-muratbasa-bld.jpg

“MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİLİYOR”

Keleş’ten sonra söz alan İYİ Parti Grup Sözcüsü Kamil Korkmaz ise, Hakkari’de şehit düşen Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli’ye rahmet diledi. 6 Mayıs’ta tarihe kara leke olarak geçecek bir karar alındığını söyleyen Korkmaz, “Aziz milletimizin kararı yok sayıldı. YSK üzerinden milletin iradesine darbe yapıldı. Demokrasimize yapılan bu darbe karşısında sessiz kalmayacağız. Bizler her türlü darbenin karşısındayız. Milletin aklıyla alay ediliyor. Aynı zarftan 4 oy çıkıyor neden 1 tanesi geçersiz?” diye sordu ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceklerini bildirdi. Korkmaz 19 Mayıs’ı kutlayarak sözlerini tamamladı.

kamil-korkmaz-muratpasa-bld.jpg

ADI OKULUN SPOR SALONUNDA YAŞAYACAK

Gündem dışı konuşmaların ardından toplantıdaki kararlar oy birliğiyle alındı. Toplantıda Muratpaşa Belediyesi’nin 2016 yılı Kasım ayında açılışını gerçekleştirdiği Memurevleri Mahallesi’ndeki Namık Kemal Ortaokulu Spor Salonu’na; Okul Aile Birliği, okul yönetimi, öğrenciler ve mahalle sakinlerinin talebi doğrultusunda 29 Mart’ta hayata veda eden okulun 8’inci sınıf öğrencisi Aynur Ayan isminin verilmesi de görüşüldü. Yapılan oylamada teneffüste fenalaşarak ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen ve doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybeden Ayan’ın ismi okulun spor salonuna verilmesi kararı oy birliğiyle alındı.

 

HAZİRAN MECLİSİ 10 HAZİRAN’DA YAPILACAK

Toplantı sonunda Haziran ayı meclis toplantısının 10 Haziran Pazartesi günü saat 14.30’da yapılması kararlaştırıldı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2988 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim