Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2240.294
    %-0.18
  • Dolar
    32.337
    %0.08
  • Euro
    35.0975
    %-0.30
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Ortak Platform Oluşturalım
29 Ocak 2019 Salı 11:53

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Ortak Platform Oluşturalım

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 81 ilin milli eğitim müdürleriyle bir araya geldiği toplantıda, "Önce ortak bir platformu oluşturalım sonra siz kendi...

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 81 ilin milli eğitim müdürleriyle bir araya geldiği toplantıda, "Önce ortak bir platformu oluşturalım sonra siz kendi şehrinizin zenginliklerini dikkate alarak, bize örnek olabilecek farklı çalışmalar yapabilirsiniz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca Antalya'da, otelde "2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı" düzenlendi. Bakan Ziya Selçuk'un açılış konuşmasını yaptığı toplantıya, bakanlığın üst düzey bürokratları ve 81 ilin milli eğitim müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Selçuk, ortak dil oluşturmak için bir araya geldiklerini söyledi. Bakanlık olarak gösterdikleri hedeflerin Türkiye Cumhuriyeti'nin hedefleri olduğunu belirten Selçuk, eğitimin içeriğini, işleyişini ekonomiden, demokrasiden ayrı tutmadıklarını kaydetti. Demokrasi ve eğitimi yekvücut olarak gördüklerini belirten Selçuk, meseleyi küresel boyutta ele almalarının zaruri olduğunu söyledi.

'ORTAK HEDEF" VURGUSU

Aynı kelimeler kullanılarak, farklı şeyler anlaşılması durumunda farklı neticelerin ortaya çıkacağını dile getiren Bakan Selçuk, bazen de farklı kelimelerle aynı şeyin ifade edilmek istenilebileceğini söyledi. Selçuk, "Eğer 2023 eğitim vizyonu sadece bir doküman, belge ise o zaman yapacak bir şey yok. Bu belge eksiği ve fazlasıyla hepimize ortak anlayış belgesi olsun. Hepimizin aynı hedef doğrultusunda vesile olması için yazıldı. Hepimiz belirli bir konuda belirli bir paydayı gözetmezsek o zaman idealimize gitmekte zorlanırız. Sizler herhangi bir konuda bir amaca ulaşmak istiyorsanız bu hedefin iyi tanımlanması gerekir" diye konuştu.

'ŞEHRİNİZİN ZENGİNLİKLERİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN'

Buradaki çalışmaların amacının, milli eğitim müdürlerini ortak payda etrafında buluşturmak olduğunu anlatan Bakan Selçuk, ortak alan dışında kalan alanlar için her ilin kendi dokusu ve kokusunu ayrıca zenginleştirebileceğini söyledi. Selçuk, "Önce ortak bir platformu oluşturalım sonra siz kendi şehrinizin zenginliklerini dikkate alarak, bize örnek olabilecek farklı çalışmalar yapabilirsiniz. Kendi şehrinizi de aşıp, uluslararası nitelikli işler de yapabilirsiniz" dedi.

'HEDEF SADECE BİR ŞEHRİ MUTLU ETMEK DEĞİL'

Bakan Selçuk, hedeflerinin tek şehri mutlu etmek olmadığını vurgulayarak, "Bizim hedefimiz, Türkiye içinde belli bir noktaya gelmek, biz dünya ile yarışıyoruz. Küresel olarak nerede olduğumuzun hesabını vermek zorundayız. Bu hesabı verirken, her şehir kendi içindeki imkan farklılıklarının gayretlerini azaltmanın yanı sıra bu arada farklılıkların nitelik boyutunda da azaltılmasına gayret etmelidir. Diğer türlü sadece nicel hedeflere yönelmiş bir şehrin nitelik üzerinden inşası mümkün olmayacaktır" diye konuştu.

'GENELGEYLE OLMAZ'

Vizyon belgesinin hedefleri doğrultusunda bütün okulların daha aktif olmasını isteyen Bakan Selçuk, heyecan dalgası beklediklerini söyledi. Selçuk, "Bu aktiflik Ankara'dan okullara gönderilecek talimat veya genelgelerle verilebilecek bir şey değil. Mutfakta çalışan arkadaşların omuzlarında yükseleceği bir şeydir" dedi.

Açılış konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı sürdürüldü.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 49852 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim