Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarına "Beden Dili ve İletişim" semineri
11 Ekim 2017 Çarşamba 15:28

Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarına "Beden Dili ve İletişim" semineri

Eğitim Bilimleri ve Davranış Bilimleri Uzmanı Murat Ertan, Milli Eğitim Bakanlığında çalışan şeflere "Beden Dili ve İletişim" semineri verdi.

Eğitim Bilimleri ve Davranış Bilimleri Uzmanı Murat Ertan, Milli Eğitim Bakanlığında çalışan şeflere "Beden Dili ve İletişim" semineri verdi.

Eğitim Bilimleri ve Davranış Bilimleri Uzmanı Murat Ertan, Milli Eğitim Bakanlığında çalışan şeflere "Beden Dili ve İletişim" konulu seminer verdi. Ertan, "İletişim; duygu, düşünce ve bilgilerin farklı yollarla aktarılmasıdır. Her şekilde iletişim kuruyoruz ama doğru iletişim kurmak önemlidir. İletişim bir bilgi alışverişi değil, paylaşımdır. Kişiye değil kişilere yapılır ve sözlü, sözsüz hareketlerle bir bütündür. Etkili iletişim kurmak için doğru başlangıç önemlidir" ifadelerini kullandı.

Toplumdaki anlaşmazlıkların çoğunun doğru bir başlangıç yapamamaktan kaynaklandığını belirten Ertan, şöyle devam etti:

"Aynı nesneleri ve olayları gördüğümüz halde farklı düşünceler ortaya çıkabiliyor. Başkalarına hoşgörü gösterebilmek iletişimin temelidir. Konuşma hızımızla anlama hızımız aynı değildir. Dinlemek zordur. Empati kurmak ise karşılıklı anlayıştır. Akıcı bir dille ve karşınızdaki kişiyle göz teması kurarak konuşun. Olayları basitçe anlatın. İletişimin karşılıklı gerçekleştiğini unutmayın. Farklı düşünen kişilere de anlayış ve hoşgörü gösterebilmemiz gerekir."

Kadınlarla erkeklerin bakış açılarının farklı olduğunu ifade eden Ertan, "Kadınlar süreç odaklıdır, erkekler sonuç odaklıdır. Kadınlar sesli düşünür, erkekler monolog yapar. Kadınlarla erkeklerin birbirini anlamalarının yolu farkındalıktan geçer. Kendimizi, insanları, toplumu, milleti ve dünyayı fark ettiğimiz sürece etkili iletişim kurabiliriz" dedi.

Dünyanın ilk kişisel gelişimcisinin Nasreddin Hoca olduğunu ama kişisel gelişimin 50 yıla dayandırıldığını söyleyen Ertan, "İnsanlar onları ne kadar önemsemediğimizi bilmedikçe ne kadar bildiğinizi önemsemezler" diye konuştu. Değişimin kaçınılmaz olduğunu anlatan Ertan, şöyle konuştu:

"Dünya büyük bir hızla değişiyor, gelişiyor ve dünyadaki bilgiler çok hızlı yer değiştiriyor. Çağ ve toplumun yanı sıra ihtiyaçlar da değişiyor. Değişim kişinin kendisinden başlamalıdır ve değişim kaçınılmazdır. Taş, taşlıktan geçmedikçe, parmaklara yüzük olamaz. Yüzük olmayı dileyen taş işlenmeyi göze almalıdır. Bunu da eğitimle sağlıyoruz."

Ertan, seminere katılanlara göz ifadeleri, yüz ifadeleri, beden duruşu, beden yönelimi, kafa işaretleri, el kol duruşu, işaret parmağının önemi, bacakların duruşu, dokunma, oturma biçimleri, kişisel alan, tokalaşma, mekan kullanma, kişisel alan, iletişim bölgeleri, kıyafet, aksesuar, kültürel farklılıklar, gülümsemenin önemi, sarılmanın önemi, mimik ve jestlerle ilgili bilgi verdi. Ertan, "İlk izlenimler önemlidir ve dört saniyede oluşur. Verilen mesajlarda beden dili yüzde 55 etkilidir. Hareket ve yüz ifadelerimiz kullandığımız sözcüklerden sekiz kat daha güçlüdür. Duygularımızı beden dili ile aktarıyoruz ve beden dili asla yalan söylemez" dedi.

Gülümsemenin insan kalbini açtığını dile getiren Ertan, gülümsemenin faydalarından söz etti. Ertan, "Bir dakikalık gülümseme, 12 dakikalık koşuya eşdeğerdir. Gülümsemek beyne giden kan akışını hızlandırır ve kalbi güçlendirir. Tebessüm, insanlara yapılacak en kolay iyiliktir" ifadelerini kullandı.

Seminere katılanlar, bu eğitimlerin sürekli olması gerektiğini belirterek, Eğitim Bilimleri Uzmanı Murat Ertan'a teşekkür ettiler.

Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarına "Beden Dili ve İletişim" semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2414 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim