Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.383
    %0.76
  • Dolar
    32.3675
    %0.10
  • Euro
    34.9483
    %-0.35
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ’teknolojik eğitim’ içerikli sunumları GESS Turkey’de
18 Ekim 2017 Çarşamba 13:08

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ’teknolojik eğitim’ içerikli sunumları GESS Turkey’de

GESS Turkey 2017, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle, Tarsus İFO tarafından F&E Group işbirliğiyle...

GESS Turkey 2017, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle, Tarsus İFO tarafından F&E Group işbirliğiyle WOW İstanbul Kongre Merkezi'nde 19 Ekim tarihinde başlıyor.

Dubai, Endonezya ve Meksika'dan sonra ülkemizde ilk kez 19-21 Ekim tarihleri arasında WOW İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan GESS Turkey'in konferans programı açıklandı. Program kapsamında içeriği Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, YEĞİTEK Genel Müdürlüğü, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Elektronik Eğitim İçerikler Daire Başkanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Temel Eğitim Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan bir dizi panel ve oturum düzenlenecek.

Eğitici oyun uygulamaları, siber güvenlik, sosyal medyanın doğru kullanımı, hibrit bilişim sınıfları, dijital yetkinlik, bilgi işlemsel düşünme, mikrodenetleyici kodlama gibi geleceğe yön veren eğitim teknolojilerinin konu alınacağı konferans programı, dileyen tüm öğretmenler tarafından ücretsiz olarak takip edilebileceği belirtildi.

Bakanlık konferanslarının 19 Ekim tarihinde açılış oturumunda YEĞİTEK (Yenilik ve Eğitim Teknolojileri) Genel Müdürlüğü'nün "EBA Portalı Tanıtımı ve İçerik Üretim Süreçleri" ile "EBA V Sınıf Uygulamaları" başlıklı sunumlar gerçekleştireceği ifade edildi. Ardından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, "Geleceğe Yön Veren Eğitim Teknolojileri" konulu panelde, eğitici oyun uygulamaları, siber güvenlik ve sosyal medyanın doğru kullanımı, hibrit bilişim sınıfları gibi içerikleri ziyaretçilerle paylaşacağı aktarıldı.

GESS Fuar ve Konferansları'nın Milli Eğitim Bakanlığı birimlerince düzenlenen 20 Ekim tarihli oturumlarında Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Elektronik Eğitim İçerikler Daire Başkanlığı, "Türkiye'de ve Dünya'da Dijital İçerikleri Denetleme Sistemleri'ni konu alırken, sunumda Almanya, Avrupa ve Amerika örnekleri dinleyicilere aktarılacağı söylendi. Günün diğer oturumlarında Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün "İlköğretimde Dijital Yetkinlik', İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Bilgi İşlemsel Düşünmede Hârizmi Modeli', YEĞİTEK Genel Müdürlüğü'nün de "YEĞİTEK Bünyesinde Yürütülen Teknoloji Destekli AB Eğitim Projeleri'ni anlatacağı bilgisi verildi.

Bakanlık konferans programının 21 Ekim tarihindeki kapanış oturumlarında ilk olarak Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü "Okullardaki İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları" başlıklı bir sunum yapacak. Ardından Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün "Din Öğretimi Portalı" hakkında bilgi verirken, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de "Mikrodenetleyici Kodlama (Arduino Uygulamaları)" konusunu ele alacağı duyuruldu. Günün finalinde ise yine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, "Geleceğe Yön Veren Eğitim Teknolojileri'ne ilişkin bir panel gerçekleştirileceği söylendi.

Uluslararası uzmanlardan, eğitimcilere ilham veren sunumlar

Milli Eğitim Bakanlığı konferanslarının yanı sıra, GESS Turkey'de uluslararası isimler, profesyonel eğitimcilerin yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olabilecek çeşitli konularda sunumlar gerçekleştireceği açıklandı. GESS'in global eğitim pazarındaki 11 yıllık deneyimiyle hazırlanan ücretsiz konferansları kapsamında; Uluslararası Eğitimde Teknoloji Topluluğu -ISTE- Uluslararası Danışmanı Tony Bradenburg, dünyaca ünlü eğitim kurumlarında ders veren, NLP Uygulayıcısı Uzman ve Eğitimci, konuşmacı ve yazar David Hodgson, JESS Dubai (Jumairah English Speaking School) dijital öğrenme ve inovasyon başkanı Steve Bambury ile Lifeshare kurucusu ve ülkesi Yunanistan Eğitim Bakanlığından ödüllü bir isim olan Xenia Giannaki'nin konuşmacı olarak yer alacağı belirtilirken, etkinliğin içeriğinde, eğitimcilerin edindikleri pratik öğretme metotlarını sınıflarına hemen taşıyıp uygulayabilecekleri biçimde kurgulanan özel oturumların da yer alacağı ifade edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3940 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim