Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milli Eğitim’de çözüm odaklı yönetim istiyoruz
23 Temmuz 2018 Pazartesi 01:25

Milli Eğitim’de çözüm odaklı yönetim istiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un liselere giriş sınavı ile ilgili çalışmasına Türk Eğitim Sen’den destek geldi.

 Türk Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Oğuz Öztürk; liselere giriş sınavının baştan aşağı bilimsel bir şekilde yenilenmesi gerektiğini söyledi.  

“HEP SÖYLEMİŞTİK”


“Yıllardır bas bas bağıran bir sendika vardı. Adı da Türk Eğitim Sen’di. Hep söylemiştik demekten bıktık. Bu işler böyle olmaz diye. Nihayet birileri ülkemiz adına, geleceğimiz çocuklarımızı sınav okul ve puan kaosundan kurtaracak bir açıklama yaptı. En azından gidişatın yanlış olduğunu kabul etti. Şimdi bizlere düşen görev, önerilerimizi sunmak ki, sendika genel merkezimiz sundu” diyen Öztürk, gelişmeleri yakından takip edeceklerini duyurdu. 

ziya-selcuk.jpg

“KUL HAKKI GASPÇILARINI TEMİZLESİNLER”


Türk Eğitim Sen Antalya Şubesi olarak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamalarından memnuniyet duyduklarını aktaran Oğuz Öztürk, açıklamasına şöyle devam etti: “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un basın toplantısında yaptığı ‘Temel kavramımız adalet olacak’ açıklaması, eğitim çalışanlarımızı gelecekten umutlu hale getirmiştir. MEB’de liyakat ve ehliyeti katleden ötekileştirme ve ayrıştırmayı sonlandırarak, MEB teşkilatlarını sendika/vakıf/cemiyet görünümlü çetelerin tahakkümünden kurtarılmalıdır. MEB’ den kul hakkı gaspçılarını temizlesinler. Yönetici atama sistemi Milli Eğitim Bakanlığı’nda ilk düğmedir. İlk düğmeyi yanlış iliklersek, eğitimde başarısızlıklar olur”

BEKLENTİLERİNİ AKTARDI 


Eğitime hazırlık ödeneğinin tüm çalışanlara verilmesi konusundaki beklentilerini de aktaran Türk Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Oğuz Öztürk; “3600 ek gösterge düzenlemesinin gerçekleştirilmesi, teftiş sisteminin yeniden yapılandırılması, öğretmene şiddet konusunda önleyici/caydırıcı tedbirlerin alınması, yargı kararlarının uygulanması, 40.000 Ek öğretmen ataması yapılması, eğitime hazırlık ödeneğinin tüm çalışanlara verilmesi beklentilerimizdir. MEB’i sorumlu Bakan ve Bakanlık bürokrasisi yönetmelidir. Eğitim hayatımızın geleceğine dışarıdan müdahaleye izin verilmemelidir. Sayın Selçuk’un aşması gereken problemlerin başında gelen husus, özellikle MEB taşra teşkilatlarındaki bu nevi aymazlıklardır. Masalarda oturan yöneticilerden eğitim çalışanının beklentisi kuralları yasa ve yönetmelikleri her çalışana eşit uygulanmasıdır. Yandaş kayırmaya son verilmelidir” diye konuştu. 

“3 YILLIK PLANA SABIRLI TEPKİ OLUŞACAK”


Türk Eğitim Sen Antalya 1 No’lu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, yeni bakanın eğitime yaklaşımlarını önemsediklerini söyledi. Özellikle yeni bakanın performans konusundaki tutumunu alkışladıklarını dile getiren Öztürk; “”Sayın Selçuk’un öğretmeni önceleyen yaklaşımını önemsiyoruz. Özellikle performans konusundaki makul tutumunu alkışlıyoruz. Bu başlangıcın, öğretmenimizin yıllardır yıpratılan itibarını artırıcı tedbir ve düzenlemelerle devam etmesini diliyoruz. Tabii ki yılların biriktirdiği sorunlar bir çırpıda çözülemeyecektir. Ancak iyi niyetli bir iradenin gösterilmesi hem çalışanların motivasyonunu artıracak hem de kamuoyunun güvenini sağlayacaktır. Bu yapılırsa Sayın Selçuk’un üç yıllık planına karşı sabırlı bir tepki oluşacaktır” diye konuştu. 


“ÇÖZÜM ODAKLI YÖNETİM İSTİYORUZ”


Milli eğitim bakanlığında çözüm odaklı yönetim anlayışına muhatap olmanın en büyük arzuları olduğunu dile getiren Oğuz Öztürk;  “Üç yıllık plan içerisine; Tüm öğretmenlerin kadrolu olması, Eğitim çalışanlarının ek gösterge düzenlemelerinin yapılması, zorunlu hizmet tazminatı getirilmesi, Adil bir yönetici atama sistemi ihdas edilmesi, ataması yapılmayan öğretmenlerimizin sorunlarının giderilmesi YHS çalışanlarının GİH sınıfına alınması, İlk orta ve lise eğitimimizdeki düzenlemelerin siyasi ve ideolojik değil eğitimin ihtiyaçları doğrultusunda yapılmalıdır. Dileriz çözüm odaklı bir yönetim anlayışıyla muhatap oluruz. Dileriz eğitim camiasının çok uzun zamandır hasret kaldığı adil, objektif ve kul hakkına saygılı bir MEB yönetimi hayat bulur” ifadelerini kullandı.
 (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 40111 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim