Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.753
    %0.78
  • Dolar
    32.3724
    %0.12
  • Euro
    34.9675
    %-0.21
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mimarlar mermer firmalarıyla Antalya’da buluşacak
07 Eylül 2017 Perşembe 17:04

Mimarlar mermer firmalarıyla Antalya’da buluşacak

Bünyesinde düzenlenen fuar sayısını 30’a çıkaran ANFAŞ, bir ilke imza atarak farklı bir fuara ev sahipliği yapacak. 18 – 31 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Stone Design Show doğal taş fuarıyla mimar ve iç mimarları mermer firmalarıyla buluşturacak.

DİĞER MERMER FUARLARINDAN FARKLI OLACAK

Farklı bir konsept ile gerçekleştirilecek olan Stone Design Show doğal taş fuarı, Türkel Fuarcılık tarafından bu yıl 18-21 Ekim tarihlerinde ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Antalya’da ilk defa gerçekleştirilecek olan fuar bugüne kadar düzenlenmiş olan mermer fuarlarından çok farklı olacak. Mermer kalıplarından çok işlenmiş mermerler ön plana çıkacak. Mimar ve iç mimarlar mermer firmalarıyla buluşacak, ünlü tasarımcıların, mimarların, iç mimarların ve üniversite öğrencilerinin doğal taş proje ve tasarımları sergilenecek. İtalyan tasarımcı Moreno Ratti, Alman inovatör Sascha Peters, İngiliz mimar Marcos Cruz ve Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ece Ceylan Baba seminerler verecek. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Arayıcı danışmanlığında 7 üniversitenin mimarlık, iç mimarlık ve peyzaj bölümü akademisyenlerinin işbirliğiyle sunum, workshop ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

1.5 MİLYON DOLAR ALIM GARANTİSİ

Katılımcı mimar ve iç mimarların kendi standlarında doğal taş projeleri ile yer alacağı fuar, işlenmiş ve tasarım ürün üretimini teşvik ederek katma değeri arttırmayı hedefliyor. Yurt dışından fuara katılacak olan firmalar 1.5 milyon dolar alım garantisi veriyor. Fuarla ilgili bugün sabah ANFAŞ’ta bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Türkel Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Serkan Atıcı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi ve fuar danışmanı Doç. Dr. Osman Arayıcı, Antalya İç Mimarlar Odası 2. Başkanı Yakup Burak Akay, Stone Design Show Proje Müdürü Melih Kalafatoğlu ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim tarafından gazetecilere fuarla ilgili bilgi verildi.

ANTALYA’DA YAPILMASININ SEBEBİ

Yurt dışı fuarları ağırlıklı olarak 25 yıldır sektörel organizasyonlar yaptıklarını belirten Türkel Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Serkan Atıcı, Antalya’daki mermer ve ihracat kapasitesini göz önüne alarak sektöre yeni bir bakış getirmek istediklerini söyledi. Bundan dolayı Stone Design Show doğal taş fuarını Antalya’da yapmayı uygun gördüklerini kaydeden Atıcı, fuarın farklı bir yapıda gerçekleştirileceğine dikkat çekti.

“MİMARLAR VE İÇ MİMARLARIN, PROJE ÜRETEN FİRMALARLA BULUŞMASI İLK”

Mimar, iç mimar ve firmaları biraraya getirecek olan Stone Design Show’un Türkiye’de ilk olduğunu vurgulayan Stone Design Show Proje Müdürü Melih Kalafatoğlu ise, “90 firmanın katılım sağladığı, 6 binin üzerinde mimar, iç mimar, peyzaj tasarım, uygulama ve proje firmasının ziyaret etmesini beklediğimiz, yurt dışından da 40 ülkeden 280 alım heyetini getireceğimiz iyi bir proje. Mimarlar ve iç mimarlar ilk olarak proje üreten firmalarla biraraya gelecek. Bu fuarın önemini bir kat daha arttırıyor” dedi.

“1.5 MİLYON DOLAR ALIM GARANTİSİ”

Yurt dışından katılan firmaların 1.5 milyon dolar alım garantisi verdiğini bildiren Kalafatoğlu, bunun da sektöre yeni bir soluk getirdiğini kaydetti.

“BU BENCE TASARIM ŞENLİĞİ”

18 -21 Ekim tarihleri arasında endüstri ile akademik bilginin ortak bir platformda buluşacağını vurgulayan Fuar Danışmanı Doç. Dr. Osman Arayıcı da, “Yurt dışında bu işi yapan önemli isimleri davet ettik. Ben fuar kelimesini kullanmak istemiyorum. Bu bence 4 gün sürecek bir tasarım şenliği. Biz bu işin uygulamacılarını da buraya katılımcı olarak davet ettik ve sadece Antalya bölgesi değil, tüm Türkiye’de belli bir iş hacminin üzerinde iş yapan ofisleri tecrübelerini paylaşmaları için çağırdık” dedi.

AKAY’DAN MESLEKTAŞLARINA KATILIN ÇAĞRISI

Meslekleri ve kent adına önemli bir organizasyon olduğunu söyleyen Antalya İç Mimarlar Odası 2. Başkanı Yakup Burak Akay ise, Antalya’da kayıtlı 300 tane iç mimar olduğunu bildirdi. İç mimarlık yapan 2 binden fazla meslek adamı olduğunu tahmin ettiklerini ifade eden Akay, sayının fazla olmasının mesleklerinin çok önemli olduğunun bir göstergesi olduğunu kaydetti. “Taş bizim mesleğimizin en vazgeçilmezi ve mesleğimizin orta noktasında” diyen Akay, bütün meslektaşlarını fuara katılmaya davet etti.

“ANTALYA’NIN KONGRELER VE FUARLAR ŞEHRİ OLMASINI ÖNEMSİYORUZ”

Fuarlara çok önem verdiklerini vurgulayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim ise, “Antalya’nın sadece deniz, güneş, kum ve turizm şehri değil kongreler ve fuarlar şehri olmasına önem veriyoruz. Milano’da, Frankfurt’ta fuar zamanlarında otellerde boş yer kalmadığını biliyorsunuz. Yerel ekonomiye inanılmaz bir katkısı oluyor” diye konuştu.

“TASARIM VE PROJE, MERMERİN DEĞERİNİ ARTTIRMAK İÇİN ÖNEMLİ”

Bir tişörte konulan amblemle değerinin katlandığını örnek vererek anlatan Evrim, tasarım ve projenin de mermerin olduğundan çok fazla değere satılması için önemli olduğunu vurguladı. 

“GELENLER BOŞ GEZENİN BOŞ KALFALARI DEĞİL”

Bu yıl 30 organizasyona ev sahipliği yapacaklarını kaydeden ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer ise, “Biz şuan ki ekonomik şartlarda her türlü hazırlığımızı yapıyoruz. Ekonomi biraz daha yükseldiğinde ANFAŞ çok büyük bir sıçrama yapacak. Bizim için en önemli hedeflerden birisi yurt dışından alım heyetlerinin Antalya’ya gelmesini sağlamak. Bu fuar için 40 ülkeden alım heyetinin gelecek olması çok önemli. Bugünkü ekonomik konjonktürde 40 ülkeden alım heyeti getirmek çok da kolay bir iş değil. Alım heyetinin 1.5 milyon dolarlık alım garantisi de çok önemli. Gelen kişiler boş gezenin boş kalfaları değil. 280 kişilik profesyonel bir ekip gelecek” diye konuştu.

“TASARIM VE PROJE ÖN PLANDA OLACAK”   

Antalya'daki mermer firmalarına da katılmaları için çağrı yapan Özer, “Stone Design Show, Antalya'da yapılan önceki mermer fuarından çok farklı. Antalya için çok önemli bir proje. Bu fuarda tasarım ve proje ön planda olacak. Tasarıma dayalı çok önemli bir fuar. Daha önceki kötü tecrübelerden dolayı Antalya'daki mermer firmalarının bu fuara katılmaktan imtina ettiklerini görüyorum. Firmaların kesinlikle bu fuarda yerlerini almaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

“30 ORGANİZASYONDA 1.5 MİLYONDAN FAZLA KİŞİYİ ANTALYA’YA GETİRECEĞİZ”

Fuarların turizm açısından Antalya’ya olan katkılarına da değinen Özer şunları dile getirdi:

“Şuanda Antalya turizmi çeşitlendirmeye, her şey dahil sisteminden uzaklaşıp gelen insanları şehrin içine sokmaya çalışıyor. Fuarların buna çok büyük katkıları oluyor. ANFAŞ’ın 30 projesinde 1 buçuk milyondan fazla kişiyi Antalya’ya getireceğiz. Bunların yüzde 70’i yerli, yüzde 30’u yabancı olacak. Her şey dahil ile gelen turistler çok fazla harcama yapmıyor. Fuar için Antalya’ya gelen ziyaretçinin harcamış olduğu her 100 Euro’dan 15 Euro’su fuarda kalıyor 85 Euro’su ise şehre gidiyor.”

“ORGANİZASYONLAR TURİZM SEZONU DIŞINA DENK GELİYOR”

Fuar organizasyonlarının genellikle Antalya’daki turizm sezonu dışına denk geldiğine de dikkat çeken Özer, “1 Eylül’den itibaren Antalya’ya gelenlerin sayısının düştüğü bir dönem. ANFAŞ’ın organizasyonlarıyla bunu bir nebze telafi edebileceğiz. Kış sezonu ANFAŞ sayesinde biraz daha rahat geçecek” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 3167 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim