Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.276
    %0.76
  • Dolar
    32.361
    %0.09
  • Euro
    34.9529
    %-0.38
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Müftü Yazıcı'dan nikah açıklaması
17 Ekim 2017 Salı 12:43

Müftü Yazıcı'dan nikah açıklaması

KORKUTELİ Müftüsü Selim Yazıcı, müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesine yönelik düzenlemeyle ilgili, "Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi...

KORKUTELİ Müftüsü Selim Yazıcı, müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesine yönelik düzenlemeyle ilgili, "Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi bir anlamda resmi ve dini nikah kargaşasını da ortadan kaldıracak, vatandaşın kafasındaki karışıklığın giderilmesini sağlayacak bir düzenlemedir" dedi.

Korkuteli Müftüsü Selim Yazıcı, müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren düzenlemeyle ilgili kendilerine henüz resmi bir bilginin ulaşmadığını, bu konudaki düzenlemenin mecliste olduğunu, yasalaştıktan sonra da böyle bir görevin tebliğ edildiği takdirde en güzel şekilde yerine getirmeye çalışacaklarını söyledi.

"MÜFTÜLÜKLER DEVLETİN RESMİ KURUMLARIDIR"

Devletin resmi bir kuruluşu olduklarını ve tebliğ edilen görevi seve seve yapacaklarını belirten Müftü Selim Yazıcı, "Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi bir anlamda resmi ve dini nikah kargaşasını da ortadan kaldıracak, vatandaşın kafasındaki karışıklığın giderilmesini sağlayacak bir düzenlemedir. Zaten nikah kıyma yetkisi muhtarlara, belediyede yetkili memura ve nüfus müdürlüklerine verilmiş bir yetkiydi. Bu uygulamaya müftüler eklenmiştir. Buna karşı çıkanları da doğrusu anlamakta zorluk çekiyoruz. Müftülükler devletin resmi kurumlarıdır. Diğer kurumlardan bir farkı yoktur. Daha önce yetki verilen kişiler tarafından kıyılan nikahtan bir farkı olmayacak. Evlenmeye manisi olmayan kişiler başvurduğunda gerekli işlemler önceden nasıl yapılıyorsa müftülüklerde de aynı işlemler yapılacaktır" dedi.

"SUİİSTİMALİ DE ORTADAN KALDIRACAK"

Müftülere nikah yetkisi verilmesinde birçok fayda olacağını aktaran Müftü Yazıcı, "Evlenecek olan eşlerin evliliğin kutsal bir müessese olduğu, evlilik öncesi ve sonrası bilinçlendirme faaliyetlerinin de bu uygulama ile anlatma imkanını oluşturacaktır. Hatta hiçbir resmi hüviyeti bulunmayan kişiler tarafından nikah kıyılması suiistimalini de ortadan kaldıracaktır. Bu manada dini nikah kıydırmış daha düğün gerçekleşmeden ayrılan dini açıdan hukuki sonuçları olmasına rağmen Medeni Kanun'da kadının mağduriyeti olduğu durumlar yadırganamayacak kadar çoktur. Bu yetkiyle artık dini nikah kaynaklı mağduriyetler de ortadan kaldırılmış olacaktır" diye konuştu.

MÜFTÜLÜKTE TADİLAT YAPILIYOR

Korkuteli Müftülüğü olarak düzenlemenin meclisten geçip yasalaşması halinde gerekli hazırlıkları da yaptıklarını anlatan Yazıcı, "Müftülüğümüzü Korkuteli'mizi en güzel şekilde temsili noktasında genel tadilata aldık. Vatandaşımızın nikahlarını müftülüklerde yaptırmak istemesi durumunda nikahı yapılacak eşlerin ve bu güzel ana şahitlik yapacak kardeşlerimizi ağırlayacağımız güzel bir mekanı da bu tadilatla gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 847 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim