Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Müftülük iftar verdi
10 Mayıs 2019 Cuma 15:52

Müftülük iftar verdi

Antalya İl Müftülüğü, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle farklı birçok kesimden insanın katıldığı bir iftar yemeği verdi.

Antalya İl Müftülüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde bir iftar programı düzenledi. Cam Piramit’te gerçekleştirilen iftara Antalya Valisi Münir Karaloğlu, İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Artan, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, ilçe müftüleri, şehit ve gazi aileleriyle yakınları, engelliler ve toplumun farklı kesimlerinden vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan program, dinleti, iftar yemeği, Türkiye Diyanet Vakfı Ramazan Filmi gösterimi, protokol konuşmaları ve dualarla devam etti.

 

MÜFTÜ’DEN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

“Türkiye Diyanet Vakfı olarak her yıl düzenlemiş olduğumuz iyilik soframıza hoş geldiniz” diyen İl Müftüsü Osman Artan, iftar için Cam Piramit’i tahsis eden ve ikramların teminini gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti.

 

“BÜTÜN KESİMLERİN BİRARAYA GELDİĞİ SOFRALAR ÖNEMLİDİR”

İyiliğin güzel ahlakı kuşanarak kulluk ve sorumluluk bilinciyle yaşamak olduğunu söyleyen Müftü Artan, “İyilik sadece maddi varlığı değil, bilgiyi, alın terini, tecrübeyi, sevgiyi, hüznü paylaşmaktır. İyilik ancak ihlas ve ihsan ile anlam kazanır. Ramazan ayında bütün kesimlerin biraraya geldiği sofralar çok önemlidir. Bugün burada memleketimizin bekası, bayrağımızın göklerden inmemesi, ezanlarımızın dinmemesi için canlarını feda eden şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz var. Suriye’den göç eden kardeşlerimiz, İslam’ı seçen yabancılar, din görevlilerimiz ve birçok kesimden vatandaşlarımız burada” diye konuştu.    

 

“DİYANET VAKFI 103 ÜLKEDE MAZLUMLARIN YANINDA”

Türkiye Diyanet Vakfı’nın hizmetlerini de anlatan Artan, “103 ülkede hizmet eden, her tarafta mazlumun yanında bulunan, aç ve susuzlara yardım eden, Afrika’daki susuz insanlara su kuyuları açarak hizmetler yapan, Bangladeş, Filistin gibi diğer İslam ülkelerinde sıkıntı çekenlerin yanında bulunan bir vakıftır. Peygamberimizden gelen geleneği devam ettiriyor. Yurt dışından getirdiği öğrencileri okutarak İslam’ı öğretme ve oralarda hizmet edecek gençleri yetiştirme çabasında” dedi.

 

BÖCEK’TEN SELAMLAMA KONUŞMASI

Herkesi selamlayarak kısa bir konuşma gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, hayırlı Ramazanlar dileyerek tutulan oruçların kabulünü diledi. Ramazan’ın birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma ayı olduğunun altını çizen Böcek, herkese sağlık, mutluluk, huzur dolu günler diledi.

 

“DİYANET VAKFI ÖNEMLİ BİR KURULUŞ”

Diyanet Vakfı’nın hem Türkiye’de hem de gönül coğrafyasında din hizmetlerinin yanı sıra yoksul ve ihtiyaç sahiplerine sahip çıkabilmek, yeni mabetler inşa etmek için kurulmuş önemli kuruluşlardan birisi olduğunu söyleyen Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise, “İslam coğrafyasından, çeşitli ülkelerden getirilerek hem İmam Hatip Liselerimizde hem de İlahiyat fakültelerimizde eğitilen çocukların ülkelerine döndüğünde, özellikle Balkanlar’daki faaliyetlerini bizzat görmüş birisi olarak Vakfımızı tebrik ediyorum” dedi.

 

“DİN GÖNÜLLÜSÜ İNSANLARA İHTİYAÇ VAR”

İslam coğrafyasında birçok problemle boğuşulduğuna işaret eden Vali Karaloğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Zaman zaman farklı akımlar zuhur ediyor. Radikalizm geliyor, şu geliyor bu geliyor. Bunların tamamının önüne geçebilmek için İslam’ı gerçek kaynaklarından öğretebildiğimiz müesseselere, kurumlara, oralarda yetiştirdiğimiz din gönüllüsü insanlara ihtiyaç var. Bunun için Vakfımızın eğitim alanında yaptığı faaliyetleri çok önemsiyoruz. Yine Müslümanların yaşadığı ülkelerde camiler inşa ederek oradaki Müslümanların başı dik gezmesini sağlıyorlar. Vakıf hizmetleri bağışçıların destekleriyle mümkündür. Vakfa destek olan herkesten Allah razı olsun.” HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2374 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim