Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2245.763
    %0.06
  • Dolar
    32.3328
    %0.07
  • Euro
    35.1462
    %-0.16

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Muhalefet ve yerel seçimler

13 Aralık 2018 Perşembe 01:40

Mart 2019 yerel seçimlerine çok az bir zaman kaldı. Çok az bir zaman kaldı kalmasına da CHP’den yerel seçim adaylarına ilişkin herhangi bir kıpırdama yok.  İyi Parti ile yapılması istenen ittifak süreci daha da uzadıkça, vatandaşların oy verme konusundaki fikirleri değişkenlik gösteriyor. Sokaktaki vatandaş, ‘daha birbirleriyle uzlaşı sağlayamıyorlar, iktidar olsalar nasıl birlik sağlayacaklar’ diyor.

Belediye başkan adaylarını belirleyememeleri,  sürekli hanelerine yazılan bir eksi ve bu eksi parti için hiçbir şeyi ifade etmiyor. Varsa yoksa parti içi çekişme. Öylesine gözleri kararmış ki bu konuda, partiye emek verenlerin hiçbiri onlar için önemli değil.  Ankara, İstanbul, Antalya’da aday çıkaramadıkça,  iktidar bu durumu lehine çevirmeye devam edecektir.

Dün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir toplantıda yaptığı konuşmayı internet haber sitelerinden okudum.  Toplantıda,  Fransa’ya benzer bir protestonun Türkiye’de olması gerektiğini savunuyor. Neymiş, sokağa çıkmayan işçi işçi değilmiş. Hak arayan tüm sendika temsilcilerinin hapse atılmasına sessiz kalınmış. Meydanların dolması gerekiyormuş, ücretlerde adaletsizlik varmış!  Türkiye’nin 81 ilinde aday çıkaramayan, sırtını ittifaka dayayan bir parti yöneticisinin böylesine bir açıklama yapması gerçekten manidar.  Belli Kılıçdaroğlu, bu açıklamalarla aday belirlemede zaman kazanmak istiyor. Ama bilmiyor ki bu açıklamalar partideki oy oranını dibe çeker! Bazen gerçekten düşünüyorum, Kılıçdaroğlu seçim kazanmak istiyor mu diye!

Toplumdan, çevreden rahatsızsanız, ilk özeleştiriyi kendinize yapacaksınız. Mesela 9 seçim kaybedip partinin başında durmak,  değişim talebinde bulunanları partiden atmak bir demokrasi örneği mi?  Partinin emekçilerini, sokakta bayrak taşıyanlarını bir kenara atıp,  parası olanı birinci sıradan aday yapmak çağdaşlık mı?  Partinin vazgeçilmez tabanını yok sayıp sağdan oy alma uğruna tuhaf adamları partide en üst noktaya taşımak nasıl bir ileri görüşlülük? Örnek mi istiyorsunuz; örnek daha geçen gün partiden attıkları vekil!

 Bence CHP yerel seçimleri kazanmak istemiyor. İstese 2019 Mart seçimlerine çok profesyonel bir şekilde hazırlanırlardı. Hazırlıklı olmadıkları, Antalya’da ortaya çıkan raporla da ortaya çıkıyor zaten.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarını gerçekten merak ediyorum. Bu kadar büyük paralar kazanan danışmanlar, nasıl olur da Kılıçdaroğlu’nu böylesi bir konuda zayıf duruma düşürürler?  Bence eylem söylemini İktidar partisi çok iyi kullanacak, çok iyi işleyecektir.

 Valla bu gidişle CHP eldeki belediyeleri de kaybedecek, haberiniz olsun!

Bu yazı toplam 2722 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim