Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Muhittin Böcek

18 Nisan 2018 Çarşamba 15:31

(KONUK YAZAR)

  CHP yerel seçim adaylık yarışının sürpriz isimleri partililer ve kamuoyu tarafından konuşulmaya başlandı.
  Her dönem olduğu gibi seçim öncesi parti içi adaylık yarışının kızıştığı partili bazı isimler de çıkmaya başladı.
İlk akla gelen Konyaaltı’nın başarılı ve deneyimli Belediye Başkanı olan Muhittin Böcek.
  Gönlünde Büyükşehir Belediye başkanlığı yatan Muhittin Böcek, bir tarafta CHP Genel Merkez çalışmalarını sürdürürken diğer yandan Antalya’nın 19 ilçe ve 560 köyünde kamuoyu çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor.
 Muhittin Böcek, anket çalışmalarının yanı sıra halkla kucaklaşmaya, elini sıkarak dokunmaya, evine gidip dert dinlemeye, halkın derdine derman olmaya çalışırken, sanki Büyük şehir Belediye Başkan adaylığını garantilemiş gibi bir rahatlık içinde.
20 Yıllık Belediyecilik tecrübesini Büyükşehir Belediye Başkanlığını da kazanarak, Antalyalılara hizmet etmek istiyor oluşunu halk takdirle karşılıyor.  
Muhittin Böcek’in her gittiği yerde, “Bizim oğlan geldi” diye karşılanması Muhittin Böcek’i hayli mutlu ediyor…
  CHP Antalya Millet Vekili ve eski ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, partililer tarafından sık sık dile getiriliyor.
  Güler yüzlü ve sempatik görünümü, partililer tarafından takdirle karşılanan Genel Başkan yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın Genel Merkeze yakın olması Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması şansını artırır mı bilemem?. 
  Ancak. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu her fırsatta “parti içi görevli olan hiçbir şahıs görevinden istifa ederek bir başka göreve talip olmaz” diye direktifi olduğunu kamuoyu ve partililer tarafından bilmektedir. Bu nedenle MV. Çetin Osman Budak MYK da görevli olması partililerin aklını karıştırmış durumda. Ama hiç belli de olmaz. Bakarsın ansızın gelebilir…

  Antalya’nın bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı şimdi CHP’de Milletvekili olan Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın da ismi tekrar Büyükşehir Belediye Başkanlığı için partililer tarafından telaffuz ediliyor olması parti içi adaylık yarışını kızıştırmaya başladı.
  Hoca Antalya Büyükşehir Belediyesine yabancı değil. Bildiği ve tanıdığı yer olması hocanın işine gelir diye düşünmüyor değilim.
  Duyumlara göre, Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu Parti meclisi seçimi sırasında Akaydın neden listede yok sorusunu şöyle cevaplamış  “ Hocanın başka yerde görevi olacak “ anlamında söylemiş. Hadi hayırlısı.
  Bir de Büyükşehir Belediye Başkanlığına partililer tarafından layık görülen yakışıklı olduğu kadar başarılı, çalışkan, halkla iç içe, son derece hoş görülü, sempatik ve güler yüzlü genç ve dinamik olan Muratpaşa belediye Başkanı Av. Ümit Uysal var.
Muratpaşa halkı başkanından gayet memnun görünüyor. Ancak, Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, büyükşehir adaylığına gelir mi bilinmez? Çok kalmaz bakarsın bir sinyal vere bilir. 
 Düşündüğünüz gibi adayların her biri bir diğerinden üstün meziyetleri var. Ve biri hariç hepsi Antalyalıdır. Ancak  Prof. Dr. Mustafa Akaydın uzun yıllardır Antalya’da yaşamakta ve Antalyalılara hizmet etmekte ömrünü geçirmiş Antalyalı sayılır. Bir söyleyiş sırasında “Onlar Antalya çocuğu da biz neyiz ” diyerek sitemde bulunmuştu!
CHP içinde, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kavgasız ama tatlı bir yarış hâkim, bu hoş görü çerçevesinde devam edeceğe  benziyor. 
Ancak. Diğer ilçe Belediye Başkanlıkları için aday adayları hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyorlar.
Önümüzdeki günlerde CHP, AKP, HDP, MHP Ve İYİ Parti adayları hakkında siz okurlarımı bilgilendirmeye devam edeceğim.
Binali Efe

Bu yazı toplam 3793 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim