Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2491.091
    %0.78
  • Dolar
    32.5133
    %0.27
  • Euro
    34.7097
    %0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Muratpaşa Gösteri Merkezi’nin temeli atıldı
23 Temmuz 2017 Pazar 15:10

Muratpaşa Gösteri Merkezi’nin temeli atıldı

Muratpaşa Belediyesi ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin açtığı ulusal yarışma ile projesi belirlenen; Çok Amaçlı Gösteri Merkezi’nin temel atma töreni, Yeşilbahçe Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

 UYSAL'I YALNIZ BIRAKMADILAR

Törene; Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem,  CHP  Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Özge Köksal, Jeoloji Mühendisleri Antalya Şube Başkanı Ali Keleş, Antalya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa  Balcı,  Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Gencer  ve Yeşilbahçe Mahallesi Muhtarı  Mehmet Nurettin ve mahalle halkı katıldı.

"ÖLÜRSEM GÖZÜM AÇIK GİTMEZ"

17 milyon 849 bin TL’ye mal olacak ‘Çok Amaçlı Gösteri Merkezi’nin temel atma töreninde ilk sözü Yeşilbahçe Mahalle Muhtarı Mehmet Nurettin aldı.  Bugüne kadar mahalleye kültür merkezi yapılması için çok gayret gösterdiklerini söyleyen Nurettin, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a çalışmalarından ötürü teşekkür etti.  Muratpaşa ilçesinde başkan Ümit Uysal'ın çok güzel çalışmalara imza attığını söyleyen Nurettin; " Bundan sonra ölürsem gözüm açık gitmez.  Bir yüzme havuzu hayalim vardı, bir de kültür merkezinin yapılması hayalim vardı. Burada benim hayatım geçti. Acaba buraya kültür merkezi yapılacak mı yapılmayacak mı diye düşünürken sağ olsun başkanım buraya el attı. Ümit Başkanıma çok teşekkür ederim. Mahallem ve Muratpaşa adına deniz kıyısına yapılan plajlar için çok teşekkür ederim.  Denizin kıyısında olmamıza rağmen gidemiyorduk. Artık  Ümit başkanım sayesinde ben de denize gitmeye başladım. Bu yaştan sonra yüzme öğrendim" ifadelerini kullandı.

100'ÜN ÜZERİNDE PROJE KATILDI

Tiyatro ve operanın ortak kullanacağı çok amaçlı gösteri merkezinin temel atma töreninde,  Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Özge Köksal da söz aldı.  Köksal, konuşmasına Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a teşekkür ederek başladı. Çok Amaçlı Gösteri Merkezi projesinin ulusal yarışma ile belirlendiğini hatırlatan Köksal; ülkenin bir çok bölgesinden, yüzün üzerinde projenin yarışmaya katıldığını söyledi.  Mimarlık yarışmalarıyla elde edilen projelerin,  mimarlar açısından çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Özge Köksal, "Bu projenin elde edilmesi aşamasında, Mimarlar Odası Antalya şubemizle birlikte ortak çalışma iradesi gösteren başta Ümit Uysal beyefendi ve meclis üyelerine teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. Özellikle bu tür projelerin, ulusal mimarlık yarışmalarıyla elde edilmesi biz mimarlar için çok önemli bir etki oluşturuyor.  Bu anlamda bir çok meslektaşlarımız, konu ile ilgili görüşlerini özgürce hayata geçiriyorlar ve proje yarışmasına katılım sağlıyorlar. Bu aynı zamanda ülkemizde mimarlık projelerinin gelişmesinde, mimarlığın gelişmesinde önemli bir itici güç oluşturuyor.  Özellikle bu projenin elde edilmesi aşamasında ulusal yarışmada ülkemizin bir çok bölgesinden  100'ün üzerinde birbirinden nitelikli projeler bu yarışmaya katıldı.  Özellikle jürimizin, projelerin seçimini yaparken oldukça zorlandılar. Bu projenin hayata geçmesinde sevgili başkanımın kararlı ve iradeli duruşu önemlidir.  En geç 1 sene içerisinde bu yapının tamamlanacağı bilgisini aldık. Projenin bir an önce hayata geçmesi konusunda heyecan duyuyoruz" diye konuştu.

 

 

"YATIRIM MALİYETİ EN YÜKSEK MERKEZ"

Temel atma töreninde son konuşmayı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal yaptı. Konuşmasına temel ve sosyal belediyecilik çalışmalarından bahsederek başlayan Başkan Ümit Uysal; çok amaçlı gösteri merkezinin tüm kültür aktivitelerinde kullanılacağını söyledi. Muratpaşa ilçesinde sanata çok ciddi bir eğilimin olduğuna dikkat çeken Uysal, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Uysal; "Çok değerli ve önemli bir çalışmanın temel atma törenini gerçekleştirdik. Tüm kültür aktivitelerinde kullanılabilecek, “Çok Amaçlı Kültür Merkezimiz” olsun istiyoruz. Çünkü Muratpaşa'mızda sanata yoğun ilgi gösteren çok sayıda komşumuz var. Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile ulusal ölçekte bir yarışma düzenleyerek, uygulanacak projeyi seçtik. Türkiye ölçeğinde seyirci kapasitesi ve yatırım maliyeti olarak en büyük merkezlerden bir tanesinin temelini atıyoruz. Yapının büyük kısmı yer altında. Şehirlerimizde çevreyi bloke etmeyen, düzgün binaların yapılması çok önemli" diye konuştu. 

UYSAL, BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNİ ANLATTI

Çok Amaçlı Gösteri Merkezi’nin  Yeşilbahçe Mahallesi'ndeki temel atma töreninde, temel ve sosyal belediyecilik hizmetleri hakkında bilgiler veren Uysal, konuşmasına şöyle devam etti: "Alt yapımızı yeniliyoruz. Doğalgazımızı bütün mahallelerimize sokuyoruz ve asfaltımızı topyekün baştan aşağı yeniliyoruz.  Kendimiz üretiyoruz, yarı fiyatına üretebiliyoruz, bu sayede bütün Muratpaşa'mıza yetişebiliyoruz.  400 dönümün üzerinde park ürettik. Bu parklarımızın çiçeklerini de 34 dönümlük seralarımızda kendimiz üretiyoruz. Revizyon projelere geçtik.  Önümüzdeki yıl bütün parklarımızın pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz. Sokaklarımızdaki turunç dikimi devam edecek. Yer altı çöp konteynırlarımızın patenti bizde. Sırf  Yeşilbahçe Mahallemizde yüz kırk altı çöp konteynırını yer altına aldık. Hızla ilerliyoruz. Muratpaşa'daki konteynırların yüzde 60'ını yer altına almakta kararlıyız. Eylül ayında açacağımız  bir çok derneği bir arada toplayan sivil toplum merkezimiz,  Türkiye'de özgün bir projedir.  Önümüzdeki ay Zeytinköy bölgemizde Hacıbektaş Veli Kültür Merkezimiz  açılacak. Özgün projelerimiz bir taraftan devam ediyor. Cadde boyama, tenefüs park projemiz, çevreci komşu kart projelerimiz, Türkiye'ye armağan ettiğimiz projeler. Sadece Çevreci Komşu Kart projesi, bütün Türkiye'de uygulandığı takdirde,  yıllık ham petrol ithalatımızın 3'te biri kadar kazanç sağlayacak. 21 bin insanımıza sosyal hizmet üretiyoruz. Sırf eğitim yatırımlarımız, 4 bin kişiye fırsat eşitliğine dönük.  Kardeşleşme ve komşulaşma projelerimizde önemli günlerimizi kutluyoruz. Bütün insanlarımızı ayrım yapmadan bir araya getiriyoruz. Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Hacıbektaş'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeyiz. 8'nci spor salonumuzu  açıyoruz. Sosyal hizmetlerde, Türkiye genelinde ilk 3 belediye içerisinde dolu dizgin çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

PROJENİN ÖZELLİKLLERİ

Toplam 5 bin 420 metrekare inşaat alanına sahip Çok Amaçlı Gösteri Merkezi - Opera ve Tiyatro İşliği, Yeşilbahçe Mahallesi 1450. Sokak ve Çınarlı Caddesi kesişiminde yer alıyor. Merkez, iki ana taşıt ve yaya aksı üzerinde konumlandırılmasıyla aynı zamanda kent mimarisi içinde köprü görevi görüyor. Projede fuayenin, atölye ve prova salonlarının konumlandırılması kent sakinleri ile salon kullanıcılarını buluşturması projenin en özgün yanı olarak ön plana çıkıyor. Zemin katta 479, balkon ve 1'in katta 179 kişi olmak üzere 658 kişilik seyirci kapasiteli salonlara sahip merkezde ayrıca otopark, enstrüman ve sahne depoları, orkestra, prova, aksesuar, yönetim odaları, kulis, atölye, fuaye-sergi salonu, sanat sokağı ve sosyal etkinlik terası da yer alıyor.  (Haber: Eyüp KOÇAK)

Kaynak: Eyüp KOÇAK
Bu haber toplam 496 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim