Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Muratpaşa ve ‘’Üreten Eller’’

12 Mayıs 2018 Cumartesi 00:03

            Muratpaşa Belediyesi sosyal ve kültürel hizmetler anlamındaki hizmet çıtasını yükseltti.

            Üretkenliği esas alan kurslarda el emeği, göz nuru ürünler; ilmek ilmek titizlikte üretilen eserler; Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı’nda görücüye çıktı…

            Aslında gün ışığına çıktı bu eserler.

            Daha önce el emeği ürünlerle tanışmayan kursiyerlerin kurs öğretmenleri eşliğinde günlerdir, haftalardır, aylardır ürettikleri eserler sergi alanında büyük beğeni topladı…

Evet… Bu anlamda Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ‘Üretin Eller’ sergisinin açılışında “Kamu yönetiminin görevi insanları birbirine yaklaştırmaktır. Komşulaştırmaktır. Kardeşleştirmektir. Hiç bir amaç insanları ayrıştırmaya değmez” diye konuştu.

  Muratpaşa Belediyesi’nin Muratpaşa Kaymakamlığı ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi’yle birlikte gerçekleştirdiği mesleki eğitim kursları ve sanat topluluklarının yılsonu sergisi Üreten Eller’in resmi açılışı Muratpaşa Kent Meydanı’nda yapıldı. Sergide yaklaşık 15 bin el emeği ürünle birlikte sanatsal çalışma Antalyalıların beğenisine sunuldu.

  Eşi Ümran Uysal’la birlikte açılışa katılan Başkan Uysal, konuşmasında kamu yönetiminin görevlerinden birinin de insanları kardeşleştirmek, komşulaştırmak ve birbirine yaklaştırmak olduğunu söylerken, bu aktivitelerin yeni kursiyerlere büyük bir heyecan verdiğini, bunu da görmenin kendisini çok mutlu ettiğini satır aralarına iliştirdi.

Türk halk ve sanat müziği konserleri, klarnet, yan flüt dinletileri ve dans gösterileriyle renklenen açılışta Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kurslara üretilen el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği stantları da gezdi.

            Şurası bir gerçek ki; eğitim alanında özellikle MURGEM’de yakaladığı başarıyı sosyal ve kültürel etkinliklerle, mesleki eğitim kurslarıyla pekiştiren Uysal; el ele verilerek üretilen eserlerin hem meslek edindirme, hem de ev hanımlarına yeni bir gelir kapısı açma yolunda dikkat çekici projenin olumlu yansımalarını gözlemliyor.

            Bu bence önemli bir ayrıntı…

Bu yazı toplam 406 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim