Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2239.248
    %-0.23
  • Dolar
    32.3388
    %0.08
  • Euro
    35.0797
    %-0.38

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Muratpaşa ve üretimi teşvik

13 Ağustos 2020 Perşembe 04:02

Üretim sadece Antalya için değil, ülkemiz açısından hayati öneme haiz bir mesele. Bilhassa Korona virüsle mücadele kapsamında üretimin ne denli önem taşıdığını belirtmeme gerek yok. Özellikle dar gelirli ailelerimizin korona virüsle mücadelede artan fiyatlar karşısında zor duruma düştüğünü unutmamamız lazım. Bugün Muratpaşa Belediyesi’nin üretimi teşvik bakımından önemli bir çalışmasına değineceğim.

Pandemi sürecinde olası gıda sıkıntısına dikkat çekmek amacıyla Muratpaşa Belediyesi’nce ekilen mısırlar ürün vermeye başladı, toplanacak ilk ürünler aşevinde hazırlanıp sıcak yemek verilen ailelere servis edilecek. Dünyayı etkileyen korona virüs salgınının yoğunlaştığı nisan ayında Muratpaşa Belediyesi’nce ekilen mısırlar ürün vermeye başladı. Pandemi sürecinde olası gıda sıkıntısına dikkat çekmek ve tarımsal üretime yoğunlaşılmasını sağlamamak amacıyla, Muratpaşa Belediyesi’nce 70 dönümlük alana ekilen mısırlarda hasat zamanı geldi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güzeloba Mahallesi’nde mısır ekimi yapılan alanda incelemelerde bulundu. Mısır koçanlarını açarak ürünleri de inceleyen Başkan Uysal; “Mısırlarımız oldu. Mısırlarımızı nasıl değerlendireceğiz? Aşevimizde ihtiyaç sahibi insanlarımıza sunduğumuz menünün içerisine koyacağız. Bir miktarı ile un yapıp yöresel ürünlerimizi belki bununla yapacağız. Onu da ihtiyacı olanlara dağıtacağız.

Değişik şekillerde bunu değerlendireceğiz” dedi. Hatırlanacağı gibi, Muratpaşa Belediyesi, nisan ayı içinde; pandemi haline gelen korona virüs salgının yaratabileceği olası gıda sıkıntısına dikkat çekmek ve tarımsal üretime önem verilmesini sağlamak amacıyla belediyeye ait toplam 70 bin metrekare araziye mısır ekimi yapmıştı.

Mısır ekimi, Antalya Ziraat Mühendisleri Odası, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ziraatçiler Derneği ve Antalya Ziraat Odası’nın da bulunduğu sivil toplum örgütleriyle birlikte yapılmıştı. Sözkonusu projenin aslında tüm kurum ve kuruluşlarımızca genişletilmesi ve örnek alınması lazım. Esen kalın.

Bu yazı toplam 1530 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim