Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Muratpaşa’da toplu park açılışı
12 Aralık 2018 Çarşamba 16:53

Muratpaşa’da toplu park açılışı

Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan yaklaşık 12 bin metrekarelik alanı kaplayan 7 parkın toplu açılış töreni gerçekleştirildi. Başkan Ümit Uysal, mülkiyet sorunu yaşanan yerleri park haline getirdiklerine dikkat çekti.

Muratpaşa Belediyesi ilçedeki park sayısını her geçen gün artırıyor. Bu kapsamda Muratpaşa, Kızıltoprak, Güzeloba, Meltem, Güvenlik ve Kızılarık Mahallelerinde bulunan 12 bin 210 metrekare genişliğindeki 7 parkın toplu açılış töreni bugün Kızılarık Mahallesi’ndeki 2 bin 500 metrekarelik Hakim Rauf Bey Parkı’ndan yapıldı. Açılışa Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın yanı sıra belediye çalışanları, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, bazı ilçe başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

“HAKİM RAUF BEY, KONYAALTI SAHİLİ’YLE İZ BIRAKTI”

Toplu park açılışını gerçekleştirdikleri Kızılarık Mahallesi’ndeki parkın Antalya için çok önemli bir yargı mensubu olan Hakim Rauf Bey’in adını taşıdığına dikkat çeken Uysal, Hakim Rauf Bey’in Antalya’da 1920’li yılların ikinci yarısında başlayan ve 1950’li yıllara kadar uzanan Konyaaltı sahiline ilişkin bir mülkiyet davasında verdiği kararla kent tarihinde iz bıraktığını kaydetti. Konyaaltı sahiline ilişkin mülkiyet davaları sürerken Hakim Rauf Bey’in “Konyaaltı sahili seyrangahtır. Konyaaltı sahili bütün halkındır, kimsenin özel mülkiyetinde olamaz” dediğini hatırlatan Uysal, “Allah’ın izniyle, hep beraber bir medeniyet nüvesi, bu nüveden de demokrasisiyle, insan haklarıyla, refahıyla, paylaşımıyla, sevgisiyle, saygısıyla ve her şeyiyle muhteşem bir Türkiye Cumhuriyeti’ne doğru yürüyüşümüz devam edecek. Bu yürüyüşte, ilham kaynağımız Cumhuriyet’tir, Cumhuriyet devrimleridir” dedi. Uysal, yargı bağımsızlığının ekmek ve su gibi bir ihtiyaç olduğunu da dile getirdi.

sam_4356.jpg

“MÜLKİYET SORUNU OLAN YERLERİ PARK YAPTIK”

Temel belediyecilik faaliyetlerinin yollar, parklar, temizlik hizmetleri, ihtiyaç olan binalar ve planlamalar olduğunu kaydeden Uysal, “Toplumumuzun yüzde 80’i belediyecilik denince bunu anlıyor ve bununla yetiniyor. Bu doğru değil. Biz doğal gaz nedeniyle tarumar olan yollarımızın tamamını 30-40 yıl ömürlü olarak yenilemeyi hedefledik ve piyasa fiyatlarıyla rekabet edebilmek için asfalt üretim tesisimizi kurduk. Doğalgazın geçtiği her yeri söküp 40 yıl ömürlü kendi asfaltımızı döküyoruz. Toplu mülkiyet alanı olan çok sayıda park, Pazar yeri, yeşil alan vardı. Mülkiyet sorunu olan bunlardan 700 dönümüne yakınını park yaptık” dedi. Kızılarık Mahallesi sakinlerine spor salonu müjdesi de veren Uysal, diğer yaptıkları hizmetlerden de bahsetti.

 

“HİZMETLERİMİZİN ÇOĞUNU AÇILIŞA FIRSAT BULAMADAN KULLANIMA SUNUYORUZ”

Belediye olarak birçok hizmete imza attıklarını belirterek birçoğunun açılışına bile fırsat bulamadıklarını kaydeden Uysal, şunları söyledi:

“Hizmetlerimizin yarısını açılışa fırsat bulamadan halkın kullanımına sunuyoruz. Bir işi yapmak iki türlü olur. Birincisi, işi gerçekten kendi bildiğinizce, kendi meşrebinizce, kendi felsefenizce yaparsınız. İkincisi de yaptığınız şeyin böyle yapılması gerektiğini iddia edip bütün herkesin böyle yapmasını tavsiye edersiniz. Biz, bu ülkeye, vatanımıza, milletimize faydalı olabilmek için ikisini de yapmaya gayret ediyoruz. Hem kendi felsefemizi, belediyecilik anlayışımızı tatbik ediyoruz hem de Türkiye’ye duyurup böyle yapın deme iddiasında bulunuyoruz. Bunun sonucudur ki, farklı hizmet alanlarımızla ilgili her hafta üniversitelerden, vakıflardan davet alıyoruz. Her ay, birkaç heyet gelerek bir kısım projelerimizi inceleyip kendi bölgelerinde uygulamaya çalışıyorlar.”

sam_4382.jpg

“PATRON HER ZAMAN VATANDAŞTIR ANLAYIŞINDAYIZ”

Hizmetleri belediye bütçesini vergileriyle oluşturan Muratpaşa halkı sayesinde yapabildiklerini vurgulayan Uysal, “Biz ne yapıyorsak, Muratpaşa halkının yaptıklarıdır. Onların başarısıdır. Çünkü, işin finansörü, bizi çalıştıran, bize oylarıyla görev eren onlardır. Oy vermeyenlerde ödediği vergiyle bize katkı sağlıyor. Dolayısıyla bütün Muratpaşa halkı yaptığımız işlerin sahibidir. Vatandaşa patronluk yok. Patron her zaman vatandaştır. Anlayışımız bu” diye konuştu.

 

“BİZİM ALDIĞIMIZ ÖDÜLLER BAŞKASININ ALDIĞIYLA KARIŞTIRILMASIN”

İnsani Gelişme Vakfı’nın Birleşmiş Milletler kriterlerine göre Muratpaşa’yı Türkiye’nin en gelişmiş 10 ilçesinden biri ilan ettiğini hatırlatan Uysal, “Bağımsız bir yapıdan haberiniz dahi olmadan ödül almak çok nadir rastlanır. Bir alışverişe dayanmadan ödül almak çok nadirdir. Bizim aldığımız ödülleri başkalarının aldığı ödüllerle sakın kimse karıştırmasın” ifadelerini kullandı.

 

MUHTARLAR ÇİÇEK VERDİ

Konuşmanın ardından Kızılarık Mahalle Muhtarı Murat Kılınç, Kızıltoprak Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz ve Muratpaşa Mahalle Muhtarı İsmail Tacir tarafından Uysal’a çiçek takdimi yapıldı. Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından hep birlikte park gezildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_4379.jpg

Bu haber toplam 7877 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim