Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2497.745
    %0.55
  • Dolar
    32.5886
    %0.12
  • Euro
    34.8498
    %0.25

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

MURGEM ve uzaktan eğitim

11 Aralık 2020 Cuma 00:10

 

            Pandemi ile mücadele günlerindeyiz ve bu süreçte söz konusu salgından etkilenen kulvarlardan birisi kuşkusuz ki eğitim.

            Eğitimin aksamaması yönünde alınan kararlar, uygulamalar bu süreçte devam ederken, uzaktan eğitimde de yeni uygulamalar start almaya devam ediyor.

            Muratpaşa Belediyesi bünyesinde başarılı çalışmalara imza atan Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (MURGEM) bu anlamda uzaktan eğitim ile ilgili çalışmalarını başlattı.

            Evet… Açıldığı 2015 yılından itibaren gençlerin üniversite hayallerini gerçekleştiren Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (MURGEM) pandemi nedeniyle uzaktan eğitime başladı Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (MURGEM); uzaktan eğitime başladı. Daha önce pandemi önlemleri alarak yüz yüze eğitim veren MURGEM, son genelgeler doğrultusunda uzaktan eğitime geçti. Uzaktan eğitim kapsamında öğrenciler derse özel bilgisayar programıyla bağlanıp, öğretmenlerin ders anlatımlarını dinleyip, soru çözümü gibi aktif katılım da sağlıyor.

   Öğrencilerin bir kayıp yaşamaması için gerekli tüm önlemleri ivedilikle aldıklarını söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Öğretmenlerimiz tıpkı yüz yüze eğitimde olduğu gibi özveriyle görevlerini yerine getiriyor. Tablet veya bilgisayardan, özel programlar aracılığıyla bağlanan öğrencilerimiz, müfredatın öngördüğü dersleri dinlerken aynı zamanda inkeraktif katılım sağlayıp, soru çözümleri yapıyor” diyerek, bir anlamda eğitime ne denli önem verdiklerinin de mesajını vermiş oldu.

            Anımsanacağı üzere MURGEM; kısa süre içerisinde üniversiteye girebilme yolunda öğrencilerin talep gösterdiği bir eğitim kurumu haline gelmiş, başarı oranıyla da dikkat çekici sonuçlar almaya devam ediyor.

  Bu anlamda yapılan bu çalışmaları  faydalı görüyorum.

            Geleceğimiz açısından en önemli olgu olan eğitimin yaşadığımız bu salgın döneminde en az şekilde etkilenmesi dileğimle.

            

Bu yazı toplam 812 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim