Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2479.136
    %-0.19
  • Dolar
    32.4775
    %0.25
  • Euro
    34.5967
    %0.24
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Müteahhitlerden kentsel dönüşüm çağrısı
15 Aralık 2017 Cuma 12:13

Müteahhitlerden kentsel dönüşüm çağrısı

ANTALYA İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığını belirterek, eski yerleşim yerlerinde kentsel...

ANTALYA İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığını belirterek, eski yerleşim yerlerinde kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığını kaydetti. Depreme karşı önlen alınması gerektiğine dikkati çeken Karataş, kentsel dönüşümün bir devlet politikasına dönüşmesinin memnunluk verici olduğunu vurguladı. Kentsel dönüşüme dahil edilecek 8 milyona yakın konut bulunduğuna değinen Karataş, "Bunların tümünün yenilenebilmesi uzun yılları alması söz konusu. Depremi beklemeden, izlenen bu politikaların gösterdiği yol haritasından yola çıkarak kentsel dönüşüme dönüşecek binalar ve konutlara çok daha hızlı müdahale edilmeli ve çalışmalar yapılmalı" diye konuştu.

40-50 YILLIK BİNALAR VAR

Türkiye'de nüfusun neredeyse tamamına yakınının deprem bölgesinde oturduğuna değinen Deniz Karataş, "Milyonlarca yapı stokunun yarıdan fazlası ruhsatsız ya da kaçak. Büyük bir bölümü de 40-50 yıl üzerinde. Deprem gelmeden kentsel dönüşüm daha hızlı ve etkin bir şekilde vücut bulmalı ve depremde yaşanabilecek kayıpların önlenmesi için kentsel dönüşüm yenilenmelerine devam edilmelidir. Depreme karşı durabilecek yapıların, inşaatların başlanılmasına hızla ortak kararlar alması kaçınılmazdır" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN

Son dönem de deprem yönetmeliğine göre yapılan yapıların depreme karşı önemli bir adım olduğunun da altını çizen Deniz Karataş, "Antalya'nın da içinde yer aldığı büyük illerden başta İstanbul'da yaşanacak deprem felaketi hem maddi hem de ekonomik anlamda büyük yaralar açabilir. Olası felaketlerde kayıpları ve zararları en aza indirebilmek için kentsel dönüşümün adımlarını daha büyük dev adımlara dönüştürmek gerekmektedir. Vatandaşlarımızın daha huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşam sürmelerini sağlayabilmenin en önemli unsuru kaliteli, depreme dayanıklı ve nitelikli konutlarda ikamet etmelerinden geçmektedir" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Müteahhitlerden kentsel dönüşüm çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1172 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim