Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2473.259
    %-0.43
  • Dolar
    32.4705
    %0.19
  • Euro
    34.566
    %0.15

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Müzik Şehrin Kalbinde

15 Ekim 2019 Salı 05:17

“Müzik Şehrin Kalbinde” Antalya gibi turizm şehrinde yapılan kültürel ve sanatsal faaliyetler oldukça önemli. Bu tarz etkinlikler ne kadar çok yapılırsa şehir daha canlı oluyor ve turistler bu canlılıktan oldukça mutlu oluyor. Dahası Antalya’da bu tarz müzik etkinlikleri esnafın da faydasına diye düşünüyorum.

Mesela geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen “Müzik Şehrin Kalbinde” etkinliği de bunlardan bir tanesiydi. Antalya Cumhuriyet Meydanı hafta sonu Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Gümüş Pena konseri ve eğlenceli gösteriler ile renklendi.

Müzik Şehrin Kalbinde etkinliği kapsamında çocukların oluşturduğu çiçek korosu da izleyenlerden büyük alkış aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın “Müzik Şehrin Kalbinde” konser ve etkinlikleri Antalyalıların büyük ilgisi ile devam ediyor. Şehir merkezine renk katan konserlerin bu haftaki konuğu sevilen müzik grubu Gümüş Pena oldu.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen konsere Antalyalılar ile birlikte yabancı turistler de yoğun ilgi gösterdi. Antalya’nın muhteşem gün batımı ile birlikte Anadolu rock türünde en sevilen Cem Karaca, Erkin Koray, Barış Manço, Haluk Levent rock şarkılarını seslendiren Gümüş Pena müzik severlere unutulmaz bir konser verdi.

Muhteşem konserin sonunda çocukları sahneye davet ederek “Çiçek Korosu” oluşturan grup “Bir başkadır benim memleketim” ve “ İzmir Marşı”nı Antalyalılar ile birlikte hep bir ağızdan coşku ile söyledi.

Çiçek Korosu’nun performansı konser alanını dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı. Konserden önce çocuklar için de birbirinden eğlenceli renkli etkinlikler düzenlendi. Dev maskotlar, çizgi film karakterleri, tahta bacak ve transformers gösterileri, çocukları doyasıya eğlendirdi.

Yarışmalar, animasyon, şişme balon ve yüz boyama etkinlikleri de çocuklara renkli anlar yaşattı. Yazımın başında da ifade ettiğim gibi böyle etkinlikler ne kadar çok yapılırsa o kadar faydalı olur düşüncesindeyim. Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 1185 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim