Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.673
    %0.73
  • Dolar
    32.366
    %0.10
  • Euro
    34.9506
    %-0.33
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
No Touch Lazer İle Gözlüklerinize Veda Edin
10 Şubat 2020 Pazartesi 12:48

No Touch Lazer İle Gözlüklerinize Veda Edin

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Çağlayan Aksu, "No Touch Lazer" uygulamasının göz kırılma kusurlarını gidermek için kullanılan yöntemlerden sadece...

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Çağlayan Aksu, "No Touch Lazer" uygulamasının göz kırılma kusurlarını gidermek için kullanılan yöntemlerden sadece bir tanesi olduğunu belirterek, "Adından da anlaşılacağı gibi, göze dokunmadan uygulanan bir lazer tedavisidir" dedi.

Ankara Özel Era Göz Hastalıkları Merkezi Başhekimi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Çağlayan Aksu, uzun süredir kullanılan klasik lazer prosedürlerini uygulamak için "göze dokunmak" gerektiğini belirterek, "Bu lazer ameliyatını tercih eden hastalar için endişe verici olabilir. No touch excimer ile yapılan lazer tedavisinin gözle hiçbir teması yoktur. Hastanın uzak ışık kaynağına ortalama 30 ile 50 saniye gibi kısa bir süre bakması yeterlidir. Bu özelliği ile göze temas hissini sevmeyen hastalar için en uygun yöntem no touch excimer lazer yöntemidir. En önemli avantajlarından birisi de diğer excimer lazer yöntemlerinin uygun olmadığı ince korneaya sahip hastalarda güvenle uygulanabilmesidir" diye konuştu.

Göz Hastalıkları Uzmanı Aksu, "Kimler excimer lazer ameliyatı olabilir? Uygulama nasıl yapılıyor ve uygulamanın avantajları nelerdir" sorularına şöyle cevap verdi:

"Göz kırma kusuru olan, 18 yaşını geçmiş ve gözlük değerleri son 1 yılda 0,50 diyoptriden fazla değişmemiş olanlar, -10 diyoptriye kadar miyopisi olanlar, -6 diyoptriye kadar astigmatı, +4 diyoptriye kadar hipermetropisi olanlar, kornea dokusunun kalınlığı yeterli olanlar, kollojen yapısını etkileyebilecek (Diyabet, romatizma gibi) sistemik hastalığı bulunmayanlar, gözlerinde ek başka bir hastalığı (kornea dikleşmesi- keratokonus, göz tansiyonu vb.) bulunmayanlar, yapılacak ön muayene ve tetkikler sonucunda, göz yapısı ve beklentileri ameliyata uygun bulunan kişiler excimer lazerle tedavi edilebilmektedir. No Touch Laser tedavi işlemi, sadece anestezik damla damlatılmasıyla yapılır ve uygulama sırasında hasta ağrı duymaz. Tedavi sırasında göze herhangi bir cihaz teması olmaz, lazer cihazından çıkan ışınlarla göze doğrudan tedavi yapılır. Tedaviden sonra gözlerin kapatılması gerekmez, hasta iki gözünü de açık tutarak evine gidebilir. Uygulama, aynı tedavi seansında iki göze birden yapılır. Hasta eve gittikten sonra 36 saat süreyle gözlerde batışma, kızarma, ışıktan rahatsız olma ve televizyondaki küçük yazıları bulanık görme türü yakınmalar yaşayabilir. Tedaviden sonraki 4. günde hasta bilgisayarda çalışma ve otomobil kullanma dahil her türlü işini yapabilir."

No Touch Lazerin avantajları

Bıçak ve kesi yoktur. Bıçağa ve kesiye bağlı komplikasyon riski içermez. Nispeten ince kornealar için de kullanılabilir. Göz içi basıncını artırma riski yoktur. Korneadaki duyu sinirlerine zarar vermez. Kuru gözlere neden olmaz. Korneanın biyomekanik bütünlüğünü bozmaz. Hem hasta açısından hem hekim açısından en az riskli ve en güvenilir yöntemdir.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 2429 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim