Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.865
    %0.78
  • Dolar
    32.3699
    %0.15
  • Euro
    34.9644
    %-0.27
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nobel’e aday liseliler
07 Mayıs 2019 Salı 16:15

Nobel’e aday liseliler

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Teknoloji alanlarında düzenlenen ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin 3’üncü Antalya Liselerarası Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması’nın..

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Teknoloji alanlarında düzenlenen ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin 3’üncü Antalya Liselerarası Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması’nın açılışı Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törenle yapıldı. Törende konuşan Fen Fakültesi Dekanı Ahmet Aksoy ise yarışmacıların çok iyi projelerinin olduğunu belirterek; “İçinizde Nobel ödülü alabilecek Aziz Sancar’lar var” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene; İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Fen Fakültesi Dekanı Ahmet Aksoy, öğretmenler ve farklı liselerden öğrenciler katıldı. Liseli öğrencilerin katıldığı ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin 3’üncü Antalya Liselerarası Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması’nın sonuçları Perşembe günü açıklanacak.

“200 ‘ÜN ÜZERİNDE ÇALIŞMA”

100_0172.jpg

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan; “200 ‘ün üzerinde çalışma ile öğrencilerimizin bilime olan ilgilerini, aşklarını bu yarışmaya katılarak ifade etme gayretindeydik. Yaptığımız işlerin bilimselliği, çok önemli. Antalya’mızda buna benzer birçok çalışma bu salonda yapıldı. Gençken yapabildikleriniz, yapabilecekleriniz ve öğrenebilecekleriniz çok değerli. Bu yüzden fırsatları kaçırmamak adına bu çalışmaları izlemenizi ve yarışmacı olmayan öğrencilerin de sonraki yarışmalarda katılımlarını istiyorum “şeklinde konuştu.

“ARANIZDA AZİZ SANCAR’LAR VAR”

Fen Fakültesi Dekanı Ahmet Aksoy ise yarışmacıların çok iyi projelerinin olduğunu belirterek; “İçinizde Nobel Ödülü alabilecek Aziz Sancar’lar var” dedi. Aksoy; “Antalya’da bu tür yarışmaların olması bizi gururlandırıyor. Geleceğin teminatı gençlerimizin bilimle uğraş içerisinde olmaları bizim övünç kaynağımız. Sizleri yetiştiren aileleri ve sizleri kutluyorum” şeklinde konuştu.

“IŞIK KİRLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ”

100_0157.jpg

Yarışmaya ‘Antalya’da Güncel Işık Kirliliği Araştırması’ ile katılan Özel Bilfen Fen Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Sude Bakan ışık kirliliğine dikkat çekmek için ışık şiddeti ölçüm cihazı ile ışık kirliliğini ölçtüğünü söyledi. Bakan; “Biz ışık kirliliği yüzünden hem hayvanlara hem de kendimize zarar veriyoruz. Buna dikkat çekmek için Yeniay’ın olduğu zamanlarda Lara ve Konyaaltı’nda belli istasyonlarda ölçümler yaptım. Bu ölçümler sonucunda da ışığı ilerde enerjiye çevirip paraya dönüştürebileceğimizi gördüm” diye konuştu.

“ENGELLİLERE İLAÇ ROBOTU”

100_0179.jpg

Arkadaşı ile birlikte tasarladığı ‘Engellilere İlaç Robotu’ projesi ile yarışmaya katılan Aksu Fen Lisesi öğrencisi Ahmet Kök de; “Projemiz engelliler, yalnız yaşayan yaşlılar, unutkan insanlar için tasarlandı. Projemiz ilaç saati geldiğinde hastaların ayağına ilacı götüren bir robot. Her ilaç saati geldiğinde önceden içerisine yüklenmiş olan harita sayesinde odaları dolaşarak odada kişilerin olup olmadığına üzerindeki sensor sayesinde bakıp eğer kişi varsa o kişinin adını ekrana girilmesi ile alınacak ilacı gösteriyor. Böylece unutkan insanlar ve diğerleri ilaçlarını almış oluyor. Projemiz aynı zamanda hastane ve huzurevi gibi ortamlarda da kullanılabiliyor” şeklinde konuştu.

Proje sergisi 7 ve 8 Mayıs 2019 tarihlerinde sabah 8 buçuk ile öğleden sonra 5 buçuk saatleri arasında Hukuk Fakültesi’nde ziyaret edilebilecek. HABER: AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 3104 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim