Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nostaljik Araç Müzesi heyecanı
08 Eylül 2019 Pazar 17:20

Nostaljik Araç Müzesi heyecanı

Kepez Belediyesi, Dokuma Park içerisinde kurduğu Kent Müzesi kapsamında Nostaljik Araç Müzesi de oluşturuyor. Şimdiye kadar 40’ın üzerinde aracın bağışlandığı müzede yer alacak araçlar için 180 bin lira civarında para harcandı.

Kepez Belediyesi, Dokuma Park içerisinde kurduğu Kent Müzesi kapsamında Nostaljik Araç Müzesi de oluşturuyor. Şimdiye kadar 40’ın üzerinde aracın bağışlandığı müzede yer alacak araçlar için 180 bin lira civarında para harcandı. Müzede Türk sinemasında kullanılan araçların yanı sıra Antalyaspor’un ilk takım otobüsü de yer alacak.

 

Kepez Belediyesi tarafından Dokuma Park’ta hazırlanan kent müzesi kapsamında Nostaljik Araç Müzesi de kuruluyor. Nostaljik araçlar, Dokuma içerisinde yer alan eski pamuk fabrikası depolarında sergilenecek. Yaklaşık 2.5 yıldır hazırlıkları sürdürülen müzede yer alacak en genç araç 30 yaşında olacak. Türk sinemasında kullanılan araçların yanı sıra Antalya kent ulaşımında kullanılan araçların ve Antalyaspor’un ilk takım otobüsünün de sergileneceği müzeye şimdiye kadar 40’tan fazla araç bağışlandı. Hibe dışında alınan araçlar ve araçların restorasyonu gibi giderler için 180 bin lira civarında harcama yapıldı. Nostalji tutkunlarını heyecanlandıran müzenin yakın zamanda açılması planlanıyor.

14057.jpg

“ANTALYA HİKAYESİNİN RESMİ”

Nostaljik Araç Müzesiyle ilgili belediye meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan ve bilgilendirme yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, müzenin önemine dikkat çekti. Klasik otomobillerin yer almasının yanı sıra kent hatırasının da canlandırılacağı müzede otomobil tarihinin de anlatılacağına işaret eden Tütüncü, “Nostaljik Araç Müzesi, şehrin geriye doğru akışında, hatırasında yer alan sembolik otomobiller üzerinden bir Antalya hikayesinin resmi olacak” dedi. Antalya Şehir Müzesi’nin yıllardır konuşulduğunu da hatırlatan Tütüncü, şehre böyle bir müze kazandırmanın onurunu yaşadıklarını kaydetti.

 

“KENT MÜZESİNİ TAMAMLAYACAK”

Nostaljik Araç Müzesi’nin açılma noktasına gelinen Antalya Kent Müzesi’ni tamamlayacağını söyleyen Tütüncü, “Dokuma’nın tekrar şehir hayatına kazandırılmasıyla ilgili orada çeşitli müzecilik çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bunlardan birisi de tamamladığımız Kent Müzesi. Çok yakında açacağız. Nostaljik Araç Müzesi de şehrin geriye doğru akışında, hatırasında yer alan sembolik otomobiller üzerinden bir Antalya hikayesinin resmi. Klasik araba müzesi olmanın ötesinde Kent Müzesi’ni tamamlayacak. Bunun için Antalya’daki pek çok araca sahip çıktık. Bazı bağışçılarımız vasıtasıyla buraya aktarılan araçlar var” dedi.

 

“40’IN ÜZERİNDE ARAÇ BAĞIŞLANDI”

4 yıldır araç hibesi aldıklarını belirten Tütüncü, “40’ın üzerinde araç hibe edildi. Yeni başladığımız değil yaklaşık 2.5 yıldır sürdürdüğümüz bir proje. İlk aracımızı 2014 yılının Haziran ayında bağış aldık. 1972 model Murat 124 ile başladı müzemiz. Bağışta bulunanların, araç hibe edenlerin isimleri de müzemizde yer alacak. Bu konuda sadece bağışlarla yol almak çok fazla mümkün olmuyor. Müzeyi kendine özgü hikayesiyle zenginleştirmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

sam_9423-002.jpg

“GEÇİCİ SERGİ OLACAK”

Müzeyi ilk etapta 55 – 60 araçla açmayı planladıklarını bildiren Tütüncü, “Bunun dışında geçici sergi olacak. Bazı koleksiyonerlerin birkaç aylığına geçici sergiye bırakmak istedikleri araçlar var. Otomobil tarihini anlatan araçlar. Onları da getirdikçe koyacağız” dedi.     

 

“EN GENÇ ARAÇ 30 YAŞINDA”

Müzede yer alacak nostaljik araçların en gencinin 30 yaşında olduğunu bildiren Tütüncü, “Bu araçlar yapıları itibariyle de maddi olarak çok fazla ederi olmayan araçlar. Biz bunları alarak restore ediyoruz. Bu konuda ustalarımız çok mahir” şeklinde konuştu.

14059.jpg

“ANTALYASPOR’UN İLK TAKIM OTOBÜSÜ MÜZEDE OLACAK”

Belediye ekiplerinin kentin nostaljik araçlarını tespit etmek için sarf ettikleri gayretin takdire şayan olduğunun altını çizen Tütüncü, şöyle konuştu:

“Mesela Antalyaspor’un ilk takım otobüsünü oldukça eskimiş vaziyette bulduk. Meclis kararımızla tahsis alınması, ciddi bir restorasyona tabi tutulması ve ilk günkü haliyle teşhirde bulunması ya da daha önce belediyelerimizde uzunca yıllar önce hizmet etmiş müze değerindeki araçların restore edilerek müzemizde yer alması, bunun yanında Antalya ulaşımında 45-50 yıl önce hepimizin hatıralarının olduğu araçların bulunarak hurdalıklardan çıkarılıp restore edilmesi, hatıralarıyla birlikte müzeye konması, şehir tarihinin düzgün anlatılması noktasında çok önemli. Türk sinemasında oynayan bir çok araç da bu müzede olacak. Bu bile başlı başına bir cazibe.”

 

“ARAÇLARA 180 BİN LİRA HARCANDI”

Araçlarla ilgili meclis kararları bulunduğunu hatırlatan Tütüncü, “Büyük bir şeffaflık içerisinde bu işleri sürdürüyoruz. Şuana kadar hibe haricinde 180 bin lira civarında bir harcama yapıldı. Çok büyük paraları harcadığımız bir proje değil. Mütevazi bütçelerin kullanıldığı ama yıllar içerisinde değer kazanacak olan güzel bir proje” dedi.

14052.jpg

“ANTALYA’YA KENT MÜZESİ HEDİYE ETMEKTEN ONUR DUYUYORUZ”

Türkiye’nin birçok şehrinde çok güzel şehir müzeleri olduğuna dikkat çeken Tütüncü, “Antalya’da da bir kent müzesinin kurulması hep hayal edilmiş, konuşulmuştur. Biz kısa bir sürede tamamlayarak kentimize böyle bir müzeyi hediye edecek olmaktan dolayı onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 7544 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim