Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.218
    %0.78
  • Dolar
    32.3458
    %0.20
  • Euro
    34.9467
    %-0.02
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nurgül Şahballı’nın tüm albümleri, dijital müzik mağazalarında!
22 Mart 2018 Perşembe 01:05

Nurgül Şahballı’nın tüm albümleri, dijital müzik mağazalarında!

Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Halk Ozanı Hilmi Şahballı’nın kızı Nurgül Şahballı, tüm albümlerini dijital müzik platformlarına taşıdı.

 

 Müzik yaşamına 4 albüm, onlarca televizyon programı ve sayısız konserler sığdıran Nurgül Şahballı; 5’nci albüm hazırlıklarının devam ettiğini, yakın bir zamanda son albümünün de dijital platformlarda satışa sunulacağını aktardı.

ZİRVEDEKİ İSİMLERLE ÇALIŞTIM

Nurgül Şahballı, ilk albümünü 18 yaşında çıkardığını söyledi. Meslek hayatının ilk başlangıcında, babası Hilmi Şahballı’dan veto yediğini anlatan Şahballı; “Ben sahnelerde büyüdüm diyebilirim. Babam sayesinde yüzlerce halk ozanı, sanatçı tanıdım. Onların soluduğu havayı soludum. Âşık Reyhanî, Murat Çobanoğlu, Ali Kızıltuğ, Barış Manço, gibi birçok farklı kulvarda zirvede olan isimlerle çalışma fırsatı buldum.  Ama kendimi babama kabul ettirmem kolay olmadı. Beni çok zorlu bir sınavdan geçirdi ve ilk albümüm olan Sevda Yası’nı yapmama izin verdi.  İlk albümüm o dönemlerde büyük ilgi görünce, sırasıyla ‘Volkan Gibiyim’, ‘Gülüver’ adlı albümlerini çıkardım” diye konuştu.

TÜM ALBÜMLER ARTIK DİJİTAL PLATFORMLARDA

Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurgül Şahballı,  1993 yılından bugüne kadar çıkardığı tüm albümleri dijital platforma taşıdıklarını söyledi. “Artık dijital bir dönemde yaşıyoruz. Akıllı telefonlar, ipadler, taşınabilir dizüstü bilgisayarlar bile miadını doldurmak üzere. Dünya da teknoloji o kadar çok ilerliyor ki, neredeyse giyilebilir teknoloji mevcut teknolojinin yerini alacak. Bizleri dinleyen ve geçmiş albümlerimizi özleyenlerin ısrarı olmasa belki meşakkatli çalışmaya girmezdim. Ama bugün bana gelen tepkilere baktığımda, iyi ki yapmışız diyorum. Albümlerimizi almak isteyenler, çalışmalarımıza tek bir ‘tık’ la ulaşılabilir.  Deezer, Muud, Apple Müzik, Fizzy , Spotify gibi pek çok platformlardan eski albümlerimi ücretsiz dinleyebilir ve cihazlarınıza indirebilirsiniz” diye konuştu.

nurgul-sahballi.jpg

ALBÜME ARA VERMEK ZORUNDA KALMIŞTIK

5’nci albüm çalışmalarına bir dönem zorunlu nedenlerden dolayı ara vermek zorunda kaldığını aktaran Şahballı, çalışmalara yeniden başladıklarının müjdesini verdi.  Türkü seçiminde ve teknik alt yapı çalışmalarında oldukça titiz davrandıklarının altını çizen Şahballı; “Son albümümün hazırlıklarına yaklaşık 3 yıl önce başlamıştık. Ne yazık ki,  o dönem gerek ülkemizin yaşadığı sorunlar, gerek bir takım nedenler, çalışmalarımızı tamamlamamıza engel oldu. O dönemler televizyon programlarım da vardı, albümümüze yeteri kadar zaman ayıracak vaktimiz maalesef yoktu.  Son albümümün yönetmenliğini sevgili babam Hilmi Şahballı yapıyor.  Bu çalışma için son derece titiz ve özenli davranıyoruz. Halkımızın diline pelesenk olmuş anonim türküleri seslendireceğim. Umarım bu çalışmalarımız vatandaşlarımız tarafından da beğenilir” dedi.

SIRADA TÜRK SANAT MÜZİĞİ ALBÜMÜ VAR!

Nurgül Şahballı, 5’nci albümünü tamamladıktan sonra bir sonraki hedefinin, Türk Sanat Müziği albümü çıkarmak olduğunu da söyledi. Aslında kendisinin Türk Sanat Müziği eğitimi aldığını, babasından dolayı türkü albümleri yaptığını dile getiren Şahballı; “Ben, Boğaziçi Musiki Vakfı mezunuyum. Rahmetli hocam Sözer Yaşmut, tanınan tüm Türk Sanat Müziği sanatçılarının hocasıdır. Babam Hilmi Şahballı’dan sonra benim en büyük şansım Sözer Hoca’dır. Çok iyi bir müzisyenin yanında, Türk Sanat Müziği eğitimi aldım. Sözer hocam, türkü albümlerinden ziyade, Türk Sanat Müziği albümü yapmamı çok isterdi. Pek çok kez teklifte bulundu ancak o dönemlerdeki konserlerim ve yoğun çalışmalarım nedeniyle bu isteğini gerçekleştiremedik. 5’nci albümü sağ salim sektöre kazandırabilirsek, vakit kaybetmeden Türk Sanat Müziği albümü için çalışmalara başlamak istiyorum ama tabi her şey nasip” dedi.  

nurgul_sahballi.jpg

BESTEKÂRLAR, OZANLAR ARTIK YETİŞMİYOR

Günümüzde yetişen neslin, Türk Sanat Müziğinden bihaber olduğuna dikkat çeken Nurgül Şahballı, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni yetişen müzisyen genç arkadaşlar ne yazık ki, Türk Sanat Müziği’nden bir haber. Bugüne kadar binlerce bestekâr bu ülkeden göçtü gitti. Hiç kimse bu insanların kim olduğunu bilmiyor. Bizi biz yapan o değerli şarkıların nesli tükenmek üzere. O bizi bizden alan besteleri yapan bestekârlar artık yetişmiyor. Gençler ne türkülere ne de Türk sanat müziğine itibar ediyor. İtibar etmek bir kenara dursun, bu müzikleri dinleyen nesildaşlarını aşağılıyorlar. Televizyon dizilerinin arka planlarında çalan müziklere bakın, hepsi popüler kültürün bize ve gençlerimize dayattığı şarkılar. Dişlerinin arasından şarkıları cımbızla aldığımız şarkıcılar türedi. Şarkılar ve türküler, serseri, sarhoş ağızla söyleniyor. Bunları gördükçe gerçekten çok üzülüyorum. Keşke bu kötüye gidiş düzelse, bizlere hayat veren bestekârlarımız ve halk ozanlarımız bu ülke topraklarında eskisi gibi çoğalsa” ifadelerini kullandı.

22291230_972935956179414_9026117123672306649_o.jpg

ALLAH MİLLETİMİZE ZAFERLER NASİP ETSİN

Türk Halk Müziği’nin güçlü ismi Nurgül Şahballı, son olarak Çanakkale Zaferi’nin 103 yıl dönümü dolayısıyla görüşlerini de dile getirdi. Şahballı; “18 Mart 1915, Türk Milleti’nin yeniden var olduğu gündür. Bağımsızlığımız için, canlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onların özgürlük mücadelesi sayesinde bizler buradayız. Onlar sayesinde bir vatana sahibiz” diye konuştu. Atatürk önderliğinde, Türk Milleti’nin ve ordusunun Gelibolu yarımadasında destan yazdığına vurgu yapan Şahballı, milli bayram ve zaferlerimize sahip çıkmanın gerekliliğine dikkat çekti. Sanatçı Nurgül Şahballı; “Dünyanın gıpta ettiği, bölüp parçalamaya çalıştığı bir vatandayız. Her gün ülkemizde farklı oyunlar, farklı senaryolar sergileniyor. Biz bu oyunlara asla kanmamalıyız. Olayları akıl ve mantık çerçevesinde değerlendirmeli, Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan, 30 Ağustos, Çanakkale Zaferi gibi milli ve yerli bayramlarımıza sahip çıkmalı, dünün tarihini çocuklarımıza layığı ile anlatmalıyız. Biz tarihimizi gelecek kuşaklarımıza anlatmazsak, milli ve gerçekten yerli zaferlerimizi görmezden gelirsek, tarihimizi geleceğimize unutturmaya çalışırsak yok oluruz. Allah, Türk Milletine ve askerimize daima zaferler yazmayı nasip etsin” dedi. (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

 

 

Bu haber toplam 9983 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim