Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Nuri Şahin ve Antalyaspor

05 Eylül 2020 Cumartesi 23:16

 Daha 17 yaşında Türkiye Milli Takımı seçmesiyle ve Almanya ile oynanan hazırlık maçında attığı golle kalbimizi fethetmişti. Nuri ile o zaman diğer golü atan Halil Almanları o kadar korkutmuştu ki, Almanya o günden sonra Türk çocukları üzerinde nasıl baskılar kurmaya başladı. 

  Nuri Şahin Almanya da en çok saygı gören futbolculardan birisidir. Aslında ülkemizde de değeri yeteri kadar bilinmeyen güzel yürekli bir delikanlıdır. Çoğu futbolcuya nasip olmayan bir kariyer yaşamıştır. Kariyerinde Avrupa'nın en büyük takımlarında forma giymiştir. Nuri Şahin Real Madrid de forma giyen ender Türk futbolculardan birisidir.
   Nuri Şahin futbol sonrasına da kendini hazırlayan antrenörlük ve mental koçluk anlamında da kendisini yetiştiren bir sporcudur. Nuri Şahin Afrika da tatilini geçiren ve orada açlıkla mücadele eden bir karakterdir. Nuri Şahin Almanya da doğmasına rağmen kapısını kapatınca Bozlak dinleyen bir Kırşehirlidir. Neşet Ertaş hayranıdır. Nuri Şahin gerek Almanya gerekse Almanya da futbol oynayan Türk çocukları için eşsiz bir karakterdir.
  Nuri Şahin Antalyasporu seçmesi bizim için önemli bir fırsattır. Nuri Şahin sadece saha içerisi değil Antalyaspor'un Avrupa da başta gurbette yetişen Türk oyuncular olmak üzere tercihinde önemli bir pazarlama unsurudur. Düşünsenize dünyanın en fazla tanıdığı ve Almanya da yetişen gurbetçi çocukların bundan sonraki takım tercihleri arasında ilk sıralarda Antalyaspor gelecektir.
  Yönetimin Nuri Şahin hamlesini ben bu açıdan da düşünüyorum. Çünkü Nuri ve Altıntop kardeşler kendilerini Türk olarak hisseden ve milli duyguları yaşayan kuşaklarken yeni nesil daha profesyonel düşünmektedir. Bu kadar saygı görülen bir futbolcunun Antalyaspor forması giyecek olması da Almanya da Antalyaspor taraftar sayısını arttıracaktır. Nuri Şahin Dormund efsanesi ve son forma giydiği Werder Bremen forması ile çıktığı sahada nasıl alkışlandığını unutmamak gerek. 
  Basın Podolski ile olan olayı haber yaparken bile Antalyaspor önemli bir şekilde tanıtımı olmuştur. Dünya basını için de iyi bir tanıtımdır. Allah'ın izniyle shada da üst düzey performans ile ülkemizde hak ettiği saygıyı görür. Başarılar Nuri 
Bu yazı toplam 1762 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim