Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2242.596
    %-0.08
  • Dolar
    32.3344
    %0.07
  • Euro
    35.1496
    %-0.17
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrencilere skolyoz taraması yapıldı
17 Ocak 2020 Cuma 14:13

Öğrencilere skolyoz taraması yapıldı

Muratpaşa Belediyesi Ermenek Destek Eğitim Kurs Merkezi'nde Antalya Anadolu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzm.

Muratpaşa Belediyesi Ermenek Destek Eğitim Kurs Merkezi'nde Antalya Anadolu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Op. Dr. Serdar Özyalçın tarafından öğrencilere skolyoz taraması yapıldı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Rotary Toplum Birliği ve Falez Rotary Etkinlikleri kapsamından Muratpaşa Belediyesi Ermenek Destek Eğitim Kurs Merkezi'nde, Antalya Anadolu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Op. Dr. Serdar Özyalçın tarafından öğrencilere skolyoz taraması yapıldı. Muratpaşa Belediyesi Ermenek Destek Eğitim Kurs Merkezi öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen skolyoz taramasında Op. Dr. Serdar Özyalçın, yapmış oldukları skolyoz taramasıyla bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Skolyoz tedavisinde erken tanının çok önemli olduğunu belirten Op. Dr. Serdar Özyalçın, "Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirmiş olduğumuz skolyoz taramasıyla bir farkındalık ve bilinç oluşturduğumuz için çok mutluyum. Skolyoz birçok kişi tarafından önemsenmemekte ve gözden kaçmaktadır. Ciddiye alınması gereken bir hastalık olduğunu düşünüyoruz. Erkenden fark edilirse tedavi süreci de kolaylaşıyor. Basit fizik tedavi hareketleriyle sağlıklı bir omurgaya sahip olabiliriz. İşte bu bağlamda bugün burada olmak, çocuklarımızda skolyoz taraması yapmak bizim için büyük önem taşımaktadır" açıklamasında bulundu.

Skolyozda erken tanı

Skolyoz taramasıyla, erken tanıda farkındalık ve bilinç oluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Antalya Anadolu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Op. Dr. Serdar Özyalçın, "Skolyoz, en sık görülen omurga problemidir. Genellikle çocukluk döneminde tanısı konulabilen skolyozda bazen çok düşük dereceli eğrilikler çocuklukta fark edilmeyip erişkin dönemde de tanı alabilmektedir. Bugün burada çok çocuğumuza tarama yaparak hastalığın erişkin döneme kalmadan şimdiden fark edip tanıyı koyup önlemini almak istiyoruz. Eğer bu yaşlarda skolyoz tespit edilirse cerrahiye gitmeden basit bir fizik tedaviyle tedavi edilebilir ve skolyozun ilerlemesi durdurulabilinir. Bugün olabildiğince çok çocuğumuza dokunmak ve skolyoz taraması yapmak istiyoruz. Antalya Anadolu Hastanesi ve bir doktor olarak sosyal sorumluk projelerinde olmaktan, çocuklarımız için faydalı işler yapmaktan ve farkındalık oluşturmaktan onur duyuyoruz" dedi.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 2142 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim