Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2497.709
    %0.55
  • Dolar
    32.5927
    %0.13
  • Euro
    34.8193
    %0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğretmen ve öğrenci mağduriyetleri giderilsin !
14 Ocak 2018 Pazar 15:20

Öğretmen ve öğrenci mağduriyetleri giderilsin !

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, Konyaaltı’nda bir özel okulda yaşanan skandala ilişkin açıklama yaptı.

 Eğtimin özelleştirilmesiyle mağduriyetlerin arttığına dikkat çeken Iltar,  Ak Parti hükümetinin eğitim politikalarına çok sert eleştirilerde bulundu.  Iltar, özel bir koleje icra gelmesiyle mağdur olan öğretmen ve öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

20180108aw273643_01.jpg

"GAYRİ MİLLİ EĞİTİM"

Eğitimin en temel ilkelerinden biri olan okuma hakkının çocukların elinden alındığını savunan Iltar; “Eğitimin en temel ilkelerinden biri olan okuma hakkı çocuklarımızın elinden alındığını üzülerek izlemekteyiz. Eğitime, bilime aykırı düzenlemelerde ısrarını sürdüren Milli Eğitim Bakanlığı eğitimi niteliksizliğe ve düzensizliğe sürükleyerek çocuklarımızın geleceği ile oynanmaktadır. Boğaziçi Üniversitesini “milli” olmamakla eleştiren AKP iktidarı Milli Eğitim Bakanlığını “Gayrimilli Eğitim Bakanlığı” yapma yoluna hızla gitmektedir” diye konuştu.

OKUL YERİNE İMAM HATİP OKULLARI AÇILIYOR

İhtiyaç olduğu halde yeni okulların açılmadığına dikkat çeken Iltar, bunun yerine İmam Hatip Okulların açıldığını, durumu iyi olan velilerin özel okullara yönlendirildiğini söyledi. Ak Parti hükümeti döneminde eğitimde gerçekleştirilen özelleştirmelerin velileri ve çocukları mağdur ettiğine dikkat çeken Iltar; "İhtiyaç olduğu halde yeni okullar açılmıyor, aksine ihtiyaç olmadığı halde öğrencisi olmayan imam hatip okulları açılıyor. Dolayısıyla okullar kapasitesi üzerinde öğrenci alarak sınıf mevcutları artmakta ve ekonomik durumu iyi olan velileri de özel okullara yönlendirilmektedir. Buda eğitimin özelleştirme çalışmalarının bir parçasıdır" ifadelerini kulladı.

ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLDİ

Yaşananları Anayasanın 42'nci maddesine göre değerlendiren Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, hükümete tepki dolu açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: "Anayasamızın 42.maddesine göre, “Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılâpları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz.” der. Antalya genelinde 100’ün üzerinde özel okul bulunmaktadır. Bunlardan Konyaaltı ilçemizde bulunan BİR ÖZEL OKUL  faaliyetlerine son vererek 600 öğrenciyi ve velilerini mağdur etmiştir. Bu okulların gözetim ve denetiminden İl Milli Eğitim Müdürlüğü sorumlu olmasına rağmen bu güne kadar her hangi bir açıklama yapmamıştır"

ÖĞRETMENLERİN ÖZLÜK HAKLARI İADE EDİLSİN

Özel okullarda maddi manevi sıkıntı yaşayan, hukuksal güvencesi olmayan eğitim emekçilerinin özlük haklarının giderilemesi gerektiğine dikkat çeken Iltar; "Özel okullarda zaten hem ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan, hukuksal güvencesi olmayan eğitim emekçilerinin özlük hakları, öğrencilerin ve velilerin mağduriyetlerinin giderilmesi anlamında kim sorumlu olacaktır. Bunların mağduriyetlerini kim giderecektir. Eğitim İş sendikası olarak, devlet kurumlarının özelleştirilmesine karşı duruşumuzu devam ettiriyoruz. Haklılığımız bir kez daha ortaya çıkmıştır. Özel okulların bu durumu ne ilk nede son olacaktır" diyerek konuşmasını noktaladı. (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 1371 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim