Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2503.661
    %0.79
  • Dolar
    32.5975
    %0.14
  • Euro
    34.8005
    %0.10

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Okul servisleri korkusu

07 Eylül 2017 Perşembe 12:39

 Bir bayramı daha bitirdik.  Aşırı yaz sıcaklarının yerini serin havalara bırakmasına sayılı günler kaldı.   Ömür geçiyor,  hayat da tüm hızıyla devam ediyor.  Okulların açılmasına da sayılı günler  var.  Velilerin çocuklarıyla ilgili telaşı başladı.  Kimi okul masraflarını denkleştirememekten,  kimi hayat pahalılığından şikayet ediyor.

Haksız da değiller, ekonominin gidişatı ortada...

Ancak okulların açılmasına sayılı günler kala yeni bir tartışma  daha baş gösterdi.  Bu da, okul servislerinin ne kadar güvenli olup olmadığına ilişkin tartışma. Türkiye'nin farklı illerinden gelen 3'ncü sayfa haberleri,  okul servislerinin pek de güvenli olmadığı izlenimini uyandırıyor. Aileler tedirgin.  Okul servislerinin devlet tarafından tam denetlenip denetlenmediğini bilmiyorum. Denetleniyorsa hangi koşullarda denetleniyor, bu  konuda kimsenin bir bilgisi yok!

İzmir'de Anaokulu'na giderken serviste unutulan çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından, İstanbul Ümraniye'deki servis şoförleri, çocukların gözü önünde birbirine girdi.  1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı olay, 'çocuklarımızı kime emanet ediyoruz' sorusunu sıkça sormamıza neden oluyor. 

Okul servislerinden gelen haberler, Türkiye genelinde pek iyi değil.

Bu yüzden devletin bu konuda ciddi ve kararlı adımlar atması gerekiyor.  Bu işi yapan kişilerin hem ruh hem de beden sağlığının iyi araştırılması ve bu konuda servis şoförlerine eğitimler verilmesi gerekiyor.  Antalya Valiliği ve Antalya Emniyet  Müdürlüğü'nün okul servislerinin denetimi ve güvenliği konusunda çalışması var mı bilmiyoruz.  Bu iki kurum, okulların açılmasına az bir süre kala velilerin içini rahatlatmalı.  Ümraniye'de çıkan çatışmada şoförlerden bir tanesi uyuşturucu bağımlısı çıkmış.

İstanbul'da yaşanan olay, Antalya'ya bir ders olmalı. Okul servis şoförlerinin  uyuşturucu kullanıp kullanmadığına ilişkin geniş bir araştırma yapılmalı.  Kullanan varsa bu kişilerin servis şoförlüğü yapması engellenmeli.

Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve her şeyimiz. 

Cehalete karşı mücadele etmeleri için bin bir zahmetle yetiştirdiğimiz çocuklarımız, duyarsız ve uyuşturucu bağımlılarına kurban olmasın.

 

 

 

Bu yazı toplam 969 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim