Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2322.672
    %0.70
  • Dolar
    32.3501
    %0.07
  • Euro
    34.8436
    %1.53
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okullarda Online Gıda Güvenliği Eğitimi 
13 Aralık 2018 Perşembe 12:43

Okullarda Online Gıda Güvenliği Eğitimi 

ALANYA Belediyesi Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Online Eğitim Programı kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte meslek liselerinde online...

ALANYA Belediyesi Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Online Eğitim Programı kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte meslek liselerinde online gıda güvenliği eğitimi verildi.

Alanya Belediyesi Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Online Eğitim Programı kapsamında Türkiye'de ilk kez Unilever Food Solutions'la işbirliği başlatılarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ilgili meslek liselerinde online gıda güvenliği eğitimi düzenlendi. 3 gün süren eğitimler neticesinde turizm sektöründe çalışmak üzere eğitim gören 600'e yakın lise öğrencisi Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Eğitim Programını tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı. Rıfat Azakoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Demirtaş Çok Programlı Anadolu Lisesi, Berat Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ümit Altay Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri ilk eğitimlerini aldı.

Proje Koordinatörü Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, "Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin Er'in de desteğiyle öğrencilerimizin eğitimine profesyonel iş yaşamlarında kullanabilecekleri çok önemli bilgileri ilettik. İnanıyorum ki geleceğimiz olan öğrencilerimiz erken yaşta kazandıkları bilgiler ışığında gıda güvenliğini öncelik esas alarak çıtayı bir üst seviyeye taşıyacaktır" dedi.

Eğitim programıyla ilgili bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, eğitim programının "Çapraz Bulaşma', "Fiziksel ve Kimyasal Tehlikeler', "Temizlik', "Üretim Güvenliği" ve "HACCP Uygulamaları" başlıkları altında 5 ayrı bölümden oluştuğunu belirtti. Proje kazanımlarından bahseden Erdoğmuş, "İşletmelerimiz ve şeflerimiz müşteri memnuniyetini ve beklentilerini karşılayabilmek için sürekli olarak kendilerini revize etmek zorunda ve öncü adımlarla kalite değerlerini yükseltmek istemektedir. Ancak her bir çalışanın sürekli olarak eğitime tabi tutulması mümkün değildir. Bu sebeple turizm ve yemek sektöründe görev alacak genç arkadaşlarımızın donanımlı olarak mesleğe adım atmaları bizler ve öğretmenlerimiz için son derece önemlidir" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er de şöyle dedi:

"Meslek lisesi öğrencilerimizin gıda güvenliğini esas alarak çalışmaları ve halk sağlığını koruyarak mesleklerini sürdürmeleri önemli bir husustur. Bu doğrultuda öğrencilerine en doğru ve hızlı bilgileri sunmak için bir araya gelen değerli öğretmenlerime ve okul müdürlerime çok teşekkür ederim. İnanıyorum ki çocuklarımız hizmet sektöründeki Alanya kalitesini koruyacak ve dahi geliştirecektir."

3 gün süren eğitim programının sonunda Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, programa paydaş katılımcı olan Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü ve katılımcı okul müdürlerine plaket takdim ederek teşekkürlerini sundu.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 985 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim